2019-07-06 11:46:00

Άρθρο του Ηλείου υποψηφίου Δημητρίου Σταματόπουλου του κόμματος ΑΜΕΑ συνεργαζόμενου με την Ένωση Κεντρώων

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-07-06 11:46:00 Timestamp ID : 1562413560

Λέγομαι Δημήτριος Σταματόπουλος και είμαι ΑΜΕΑ, ανήκω στο «ΚΟΜΜΑ ΑΜΕΑ» σε συνεργασία με την Ένωση Κεντρώων για τις Εθνικές Εκλογές 2019. Κατάγομαι από το Νεοχώρι Ζαχάρως Ηλείας.

Θα δείτε τις δράσεις και το βιογραφικό μου στην ιστοσελίδα μου: d-stamatopoulos.blogspot.com. Επίσης είμαι Μέλος – εθελοντής «Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών».

Τομέας μου, η ενημέρωση και δράση για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, των Ατόμων με Αναπηρία και κάθε είδους πάθηση.

Τα προγράμματα και οι υποσχέσεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δεν πρόκειται να τηρηθούν, διότι ψήφισαν και υπέγραψαν το 3ο Μνημόνιο, φυσικά μαζί με τους ΚΙΝ.ΑΛ. και τον κ. Γ. Βαρουφάκη [ΜέΡΑ25], στο οποίο υπάρχει ένας αυστηρός όρος στο ν.4336/14.08.2015 ΦΕΚ 94 Γ' Παράγραφος σελίδα 1014 όπου αναφέρεται ότι:

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους.»

Με απλά λόγια, ότι τα Νομοσχέδια θα εγκρίνονται από τους ξένους ηγέτες, χωρίς καμιά διαπραγμάτευση. Οπότε οι προγραμματικές τους υποσχέσεις την επόμενη ημέρα των εκλογών θα καταλήξουν πλέον παρελθόν, διότι θα γίνει το Eurogroup μέσα σε λίγες ημέρες μόλις σχηματισθεί νέα Κυβέρνηση.

Αυτές τις ημέρες υπόσχονται συνέχεια μειώσεις φόρων, μείωση του παράνομου κι αντισυνταγματικού Εν.Φ.Ι.Α., Φ.Π.Α. κ.λ.π., δυστυχώς δεν μπορούν να το κάνουν λόγω του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής προσαρμογής 2019 – 2022 το οποίο ψήφισαν με νόμο 4549/14.06.2018 / ΦΕΚ Α105 και το οποίο συνδέεται με τον αυστηρό όρο του Μνημονίου 3. Σε αυτόν, ζητάνε οι Δανειστές πλεόνασμα 3,5% κατ' έτος μέχρι το 2022. Κάτι που σημαίνει συνεχώς υψηλότερους φόρους, αύξηση του Εν.Φ.Ι.Α. σε κάποιες περιοχές, μείωση Αφορολόγητου από 8.600€ σε 5.600€ από 01.01.2020 και η μείωση του ΕΚΑΣ του 2019 και το 2020 μετατράπηκε σε οριστική κατάργηση. Η Σύνταξη πήγε να μειωθεί για το Ιανουάριο του 2019, αλλά για προεκλογικούς λόγους το πήραν πίσω, η συμφωνία δε αλλάζει! Θα μειωθεί μέχρι το όριο του 38%, ανάλογα με τα κριτήρια των συνταξιούχων, γιατί πρέπει να φέρουν πλεόνασμα 3,5%!

Ρωτάω λοιπόν: Αν γίνουν όλες αυτές οι παραπάνω τις γενοκτονικές μεταρρυθμίσεις, πως θα έρθει η Ανάπτυξη, που υπόσχονται;

Κι ακόμα: Θα γίνει ο Αυτοκινητόδρομος Πύργου – Πάτρας;

Τι υπόσχονται μειώσεις φόρων; Ρώτησαν στο Δ.Ν.Τ.;

Όσο για την Ηλεία, για τον Αγρότη, μας έβαλε με την υπογραφή του ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, στο πρόγραμμα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής το 2011,[Κ.ΑΠ.] με το οποίο όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα και δεν ρώτησαν τους Έλληνες αγρότες, αν θέλουν να συνάψουν τέτοιου είδους σύμπραξη με την Ε.Ε., με την όποια θα επιβάλλονται πολιτικές και μέτρα που δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Δηλαδή θα γίνεται τυποποίηση των τροφίμων, που σημαίνει ότι θα βρίσκουμε όλα τα τρόφιμα τυποποιημένα από τις Πολυεθνικές με τιμές που θέλουν εκείνοι [Ε.Ε.], με άμεσο στόχο να χαθούν οι δουλειές των αγροτών. Ποια είναι λύση; Είναι πως οι Έλληνες Αγρότες θα πρέπει ΤΩΡΑ, να κάνουν συνεταιρισμούς. Μόνο έτσι θα μπορούν να έχουν πιστοποίηση για τα προϊόντα τους και να κάνουν σωστούς και αξιοκρατικούς συνεταιρισμούς, σε κάθε επαρχία / χωριό της Ηλείας και της υπόλοιπη Ελλάδας.

Προσέξτε αν νομίζετε πως μιλάω για άμεση έξοδο από την Ε.Ε., εδώ κάνετε λάθος. Το θέμα δεν είναι – σε πρώτη φάση – η Ε.Ε., το θέμα είναι πως δε γίνονται σωστές ρυθμίσεις από τους πολιτικούς μας, τα δέχονται όλα και δεν προβάλλουν καμιά αντίρρηση, ή καμία ένσταση και αντιπρόταση από την μεριά της Ελλάδας.

Προς τα ΑΜΕΑ, επειδή διαβάζω στις εφημερίδες πως γίνονται επισκέψεις πολιτικών διάφορων κομμάτων σε σωματεία του Πύργου, και υπόσχονται πως θα τοποθετούν συναρμολογούμενες εγκαταστάσεις SEATRAC για τις παραλίες, χρόνια το ακούμε!

Να 'μαι ξεκάθαρος: Να μην σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια, διότι ο υδραυλικός δεν μπορεί να κάνει χρέη φαρμακοποιού! Αλλά μόνο αυτοί που έχουν προβλή ματα. Εγώ ως μέλος των ΑΜΕΑ γνωρίζω τις ανάγκες και τα προβλήματα απ' όλες τις πλευρές. Αυτά θα υπερασπισθώ, αφού εσείς με την ψήφο σας, μου δώσετε την δύναμη να κάνουμε πράξεις, να αγωνιστούμε και να συγκρουστούμε για τα Δικαιώματα μας και τις Αξίες των ΑΜΕΑ, να ακουστεί μέσα στην Βουλή η φωνή μας, που χρόνια ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΝ και θα καταθέτουμε προτάσεις με Νομοσχέδια ΔΙΚΑΙΑ με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ για τους ΑΜΕΑ, να έχουμε μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ και ΦΡΟΝΤΙΔΑ σε όλους μας, για κάθε είδους πάθηση.

Η Δέσμευση μου: Μαετά από τυχόν εκλογή μου, δηλώνω δημόσια πως το 25% Βουλευτικό μου μισθό θα πάει σε Οικογένειες ΑΜΕΑ και Ανέργους που έχουν πραγματική ανάγκη. Βεβαία και τα επόμενα 4 χρόνια, θα δώσω τον καλύτερο εαυτόν μου για να κατακτήσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής, αρκεί να βοηθάμε ο ένας τον άλλον με συλλογικό πνεύμα, χωρίς κοινωνικό αυτοματισμό και πάνω απ' όλα Ψυχολογικά, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας όταν ενωνόμαστε και αποφασίζουμε να ελευθερωθούμε! Πίστη χρειάζεται και ενδιαφέρον για το Παρόν και το Μέλλον όλων μας κι όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δημήτριος Χ. Σταματόπουλος πολιτευτής κόμματος ΑΜΕΑ με συνεργασία Ένωση Κεντρώων Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ηλείας.