2019-07-07 10:36:00

Ανδρομάχη (Μάχη) Σιώρου : Παλεύω για τις… ξεχασμένες αρχές

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-07-07 10:36:00 Timestamp ID : 1562495760

Μάχη Σιώρου: Παλεύω για τις… ξεχασμένες αρχές της Ν.Δ.

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Βρέθηκε «απροσδόκητα» στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων. Κανένα πρόβλημα. Ούτως ή άλλως σαν «σκιά» του Νίκου Νικολόπουλου επί 20 χρόνια γνωρίζει τα μυστικά μιας προεκλογικής μάχης. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι το όνομά της παραπέμπει σε μάχες, τις οποίες ξέρει να δίνει με πείσμα και κατά κόρον να είναι νικηφόρες.

Ήλθαν έτσι τα πράγματα, που τούτη τη φορά η Μάχη Σιώρου δίνει τον αγώνα τον καλό και για τον εαυτό της. Έχει αξία να παρακολουθήσουμε τα σκεπτικά της, εν όψει της βουλευτικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

Είχατε φαντασθεί ποτέ ότι θα κατερχόσασταν ως υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με την Ένωση Κεντρώων;

Δεν έχει σημασία αυτό που εσύ περιμένεις, αλλά αυτό που βρίσκεις μπροστά σου, έστω και με απρόοπτο τρόπο. Έχω εμπιστοσύνη στο Νίκο Νικολόπουλο και ακολουθώ τις επιλογές του, όταν κρίνω ότι έχουν την σημασία τους και την σκοπιμότητά τους. Μου προτάθηκε και είμαι υποψήφια βουλευτής και αποδέχθηκα την πρόταση για να υπηρετήσω τον σκοπό της συνεργασίας της Ένωσης Κεντρώων με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, γιατί έκρινα ότι θα είναι χρήσιμη για την κοινοβουλευτική λειτουργία της δημοκρατίας.

-Τι άλλο σας ώθησε στην απόφαση να πολιτευθείτε;

Ο δικομματισμός κάποιες φορές έκανε μεγάλο κακό στη χώρα. Εξέθρεψε την αυθαιρεσία, την ασυδοσία και την αλαζονεία. Η διαφθορά γιγαντώθηκε και οι έντιμοι παραμερίσθηκαν. Για τις ανάγκες της ισορροπίας του πολιτικού συστήματος, τα μικρότερα κόμματα είναι χρήσιμα στον τόπο, γιατί ο ρόλος τους είναι να υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία υπηρετείται καλύτερα όταν υπάρχει πλουραλισμός και πολυφωνία και όταν λειτουργούν σωστά οι κοινοβουλευτικοί μηχανισμοί ελέγχου της εκάστοτε εξουσίας.

-Είναι γνωστή η κομματική σας προέλευση. Πως αισθάνεστε τώρα που ζητάτε ψήφο και σταυρό προτίμησης ενάντια στη ΝΔ;

Μα, δεν έχω απαρνηθεί τις ιδεολογικοπολιτικές καταβολές μου, ούτε έχω διακόψει τις σχέσεις μου με τους ομοϊδεάτες μου, με τους οποίους συμπορεύτηκα στα χρόνια της ΜΑΚΙ, της ΟΝΝΕΔ και αργότερα στους κόλπους της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ξεχνιέται και δεν ακυρώνεται.

Φυσικά, ομοϊδεάτες μου θεωρώ ακόμα και σήμερα όλες και όλους εκείνους που έχουμε βαθειά ριζωμένες μέσα μας τις διαχρονικές καταστατικές αρχές της ΝΔ οι οποίες υπηρετούν τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Από αυτή τη ΝΔ, ούτε ο Νίκος Νικολόπουλος, ούτε εγώ έχουμε φύγει.

-Μας λέτε, δηλαδή, ότι η σημερινή ΝΔ είναι ένα «χαλασμένο» πολιτικό προϊόν;

Λέω πως πιστεύω στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, που πλειοψηφικά κυριαρχεί σαν τάση μέσα στη ΝΔ. Το είπε άλλωστε, όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε ο Κώστας Καραμανλής στην πρόσφατη ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Απλώς, εμείς βρισκόμαστε έξω από το μαντρί γιατί δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε με νεοφιλελεύθερους, καιροσκόπους και αριβίστες.

-Έχουν δόση πικρίας τα λεγόμενά σας;

Όχι βέβαια! Δεν είναι οι κάρτες μέλους, οι ταμπέλες και οι κονκάρδες εκείνες οι οποίες προσδιορίζουν την ψυχική σχέση σου με την ιδεολογία σου. Ούτε εγώ, ούτε ο Νίκος έχουμε συνειδησιακό πρόβλημα. Άλλοι είναι εκείνοι που είδαν φως και μπήκαν στη ΝΔ και δεν είχε τη διάθεση ο… «πορτιέρης» να τους απαγορεύσει την είσοδο.

-Θα πετύχει τον στόχο του 3% η Ένωση Κεντρώων; Στις ευρωεκλογές έλαβε το μισό ποσοστό…

Κοιτάξτε, είναι δύσκολος, αλλά εφικτός ο στόχος. Μετά τις Ευρωεκλογές, ο κ. Λεβέντης έκανε κάποιες ενδεδειγμένες κινήσεις και ήδη συνεργάζονται μαζί του ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Κώστας Κατσίκης, ο Γιάννης Δημαράς και εκπρόσωποι πατριωτικών κομμάτων που είχαν λάβει μέρος ξεχωριστά στις Ευρωεκλογές. Ήδη οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στην Ένωση Κεντρώων 2,5% κι αυτό είναι ένα δείγμα ότι οι συνεργασίες έχουν πιάσει τόπο. Έχουμε μια «γεμάτη» εβδομάδα μπροστά μας για να τα καταφέρουμε.

Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ, ο ΛΑΟΣ, το Ποτάμι, η Οικολογία- Πράσινοι και άλλα, δεν θα μετάσχουν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Ανέρχεται, δηλαδή, σε εκατοντάδες χιλιάδες η «ορφανή» ψήφος και είμαστε άμεσοι διεκδικητές.

-Από την Μάχη τι να περιμένουμε ότι θα βγάλει η κάλπη;

Πιστεύω ότι θ’ αποτυπωθεί ο αγώνας που έχω ξεκινήσει εδώ και μέρες, ο οποίος εντείνεται καθημερινά. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή γιατί είναι ένας αγώνας που γίνεται με σεμνότητα, αξιοπρέπεια και εντιμότητα.

-Έχεις την κρυφή ελπίδα ότι είναι δυνατόν να εκλεγείς βουλευτής, αν η Ένωση Κεντρώων «πιάσει» το 3%;

Υπάρχουν πραγματικά αξιόλογοι συνυποψήφιοι στον συνδυασμό μας κι ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει την τελική κατάταξή μας. Το μείζον, σίγουρα, είναι να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος του 3% και πλέον και από κει και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει. Ουδέποτε ήταν στα σχέδια μου να γίνω βουλευτής.

Το κρίσιμο της υπόθεσης είναι ασφαλώς να εκλεγούν βουλευτές που να γνωρίζουν τα προβλήματα της Αχαΐας και να έχουν το πείσμα και την πίστη ότι είναι ταγμένοι να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο.

-Είναι εύκολο να αντιπαλέψεις τις υποψηφιότητες 5 Αρχηγών κομμάτων που επέλεξαν να είναι υποψήφιοι στην Αχαΐα;

Δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ. Φαντάζεσθε 4-5 έδρες της Αχαΐας να καλυφθούν από τους Αρχηγούς κομμάτων, που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα και στο νομό μας; Το παρελθόν έχει αποδείξει ότι ποτέ Αρχηγοί και προβεβλημένα στελέχη δεν νοιάσθηκαν ουσιαστικά για την Αχαΐα. Κι ύστερα, τίθεται ένα ακόμη ζήτημα, που αφορά την ποιότητα και τις ικανότητες του πολιτικού προσωπικού του νομού. Στερείται η Αχαΐα ικανών και άξιων Νικολόπουλων!