2019-11-04 13:59:00

Βασίλης Λεβέντης στο ΣΚΑΪ (Αταίριαστοι, 4-11-2019)

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2019-11-04 13:59:00 Timestamp ID : 1572875940

Με ρωτάτε και σας απαντώ : όλα τα κανάλια, μα όλα τα κανάλια, λένε πως τα πράγματα πηγαίνουν τέλεια για τη χώρα.
Ακόμη και ο Alpha TV ο οποίος μέχρι και πριν τις εκλογές κρατούσε πιο επιθετική στάση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, πλέον στηρίζει ανοιχτά.
Στην πραγματικότητα δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι : επικρατεί η ίδια ζοφερή κατάσταση με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να έχει κάνει μία επικοινωνιακή αντεπίθεση και να προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο.

Μπορεί οι διεθνείς οίκοι να έχουν αλλάξει προς το λίγο καλύτερα ότι την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Δεν μου λέει κάτι αυτό. Προτιμώ να βλέπω πώς πάει η οικονομία επισκεπτόμενος αγορές τοπικές και συνομιλώντας με τους ανθρώπους που αγωνίζονται στην πραγματική οικονομία.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που βιώνουν το αν η οικονομία πάει καλά ή όχι. Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι για παράδειγμα στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, στο Βόλο, στη Χαλκίδα, στα Γιάννενα, στην Κόρινθο καταλαβαίνουν πολύ καλά αν και κατά πόσο τους επηρεάζει η κριτική ενός διεθνούς οίκου αξιολόγησης.
Αν μπορεί κάποιος να μου αποδείξει το αντίθετο, δηλαδή ότι μία άνοδος σημαίνει αυτόματα αύξηση της παραγωγής εγώ θα αποσυρθώ από κάθε κριτική.

Ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης δεν διαφέρουν σε κάτι. Ο μεν Τσίπρας αν και αριστερών καταβολών, ερχόμενος στην εξουσία, υπέκυψε στις πιέσεις αυτών που εξ ορισμού πολεμά π.χ. τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ο Μητσοτάκης τουλάχιστον είναι γνωστό ότι εξ ορισμού θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση των ΗΠΑ.
Αφήστε που στη Θεσσαλονίκη ψήφισαν υπό πίεση, επειδή κυκλοφορούσε πολύ έντονα η φήμη ότι αν ψηφίζαν υπέρ του Τσίπρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έβαζαν την Τουρκία να κάνει θερμό επεισόδιο στην Ελλάδα.
Ο Ελληνικός λαός έχει δείξει ότι δεν έχει σπουδαία μνήμη, ούτε σπουδαία κρίση.
Δεν αφήνω την Ένωση Κεντρώων έξω από την πιθανή έλλειψη κρίσης του ελληνικού λαού μπορεί να έκανε και λάθος βάζοντας και εμάς στη Βουλή… για να μην λέμε μόνο για τους άλλους…!

Μην ξεχνάτε ότι κάποτε ο σοφός κατά τα άλλα ελληνικός λαός δεν ψήφισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο αλλά το Γούναρη ως πρωθυπουργό και έξι μήνες αργότερα τον τουφέκισε.
Ναι είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός που κάποτε έδωσε στον Γούναρη το 60% των ψήφων…

Ωστόσο τότε ο ελληνικός λαός είχε δώσει 60%. Σήμερα έδωσε 40% σε μία κυβέρνηση που αναλογικά θα έπρεπε να έχει 120 έδρες στη Βουλή. Και μόνο αυτές.
Οι υπόλοιπες έδρες που διαθέτει η κυβέρνηση κατέχονται με καλπονοθευτικό νόμο.

Υπόθεση Novartis, πρώτο δεδομένο : είθισται σε όλες τις προμήθειες να υπάρχει μίζα προς τους πολιτικούς που μεσολαβούν και η μίζα αυτή να είναι 15%.

Υπόθεση Novartis, δεύτερο δεδομένο : η Novartis χρησιμοποιούσε την Ελλάδα ως χώρα μοντέλο για την τιμολογιακή της πολιτική σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα δηλαδή έκανε τις τιμολογιακές τις δοκιμές και αναλόγως προσάρμοζε τιμοκαταλόγους με τα οικονομικά δεδομένα της κάθε Ευρωπαϊκής χώρας.

Για να διατηρήσει λοιπόν μία εταιρεία όπως η Novartis την ελληνική αγορά σε καθεστώς πεδίου δοκίμων, πρέπει με κάθε τρόπο να εξαγοράζει αυτούς που πρέπει.

Και εισαγγελέας λοιπόν να με καλέσει και να με ρωτήσει αν έχω αποδεικτικά στοιχεία για αυτά που λέω θα του απαντήσω ότι δεν κάνει για εισαγγελέας : θα έπρεπε ήδη να τα γνωρίζει.

Όταν κάποιος είναι στο δικαστικό σώμα δεν πρέπει, φεύγοντας από εκεί, να ασχολείται με τα της πολιτικής.

Θα πρέπει να περνάνε κατ' ελάχιστο 5 χρόνια. Κακό παράδειγμα αυτού είναι η κυρία Θάνου.

Αμέσως μετά την καριέρα της στο δικαστικό σώμα μετέβη στην πολιτική.

Διαφορετικά, αποδεικνύεις ότι και όλο το προηγούμενο διάστημα ήσουν ήδη αναμεμειγμένος σε πολιτικά κόμματα.

Δεν τιμάς έτσι το δικαστικό σώμα ούτε την πορεία σου σε αυτό. Και αυξάνεις τις υποψίες ότι δεν ήσουν ποτέ αμερόληπτος.

Θα έπρεπε μάλιστα να υπάρχει και σχετική νομοθεσία επ' αυτού. Να απαγορεύεται για μία πενταετία τουλάχιστον η ενασχόληση ενός πρώην δικαστικού με την πολιτική.

Θα μπορούσε ακόμη και για την κυρία Φώφη Γεννηματά να στηριχτεί η υποψηφιότητα της για πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί όχι;

Έχει ακουστεί και το όνομα άλλων γυναικών όπως της κυρίας Διαμαντοπούλου και της Μαρίας Δαμανάκη. Αλλά και του Μίμη Ανδρουλάκη.

Πιστεύω παρεμπιπόντως ότι δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ.Έχει μείνει μόνο το όνομα και το ΑΦΜ του.Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με ιδεολογία να φτιάξει την Ελλάδα.

Να εφαρμόσει την απλή αναλογική, να φέρει δικαιοσύνη σε όλους και έκανε ακριβώς τα αντίθετα.

Διόρισε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στο δημόσιο, χώρισε τους πολίτες σε πράσινους και γαλάζιους και εφάρμοσε την ενισχυμένη αναλογική.

Κυβερνώντας έγινε όλα όσα κατηγορούσε. Μετετράπη δε σε ένα δεξιό κόμμα.

Προσπαθούν κάποια παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιφανή στελέχη, να ανασυντάξουν τις ρίζες του κόμματος τους αλλά ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος διαθέτει και την σχετική δύναμη πλέον, δελεάζει και παίρνει μαζί του πολλούς που θα στήριζαν την ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ : στελέχη και οπαδούς.