2020-03-04 15:13:00

Ποιός θα πείσει την Ευρώπη

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2020-03-04 15:13:00 Timestamp ID : 1583334780

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επαίρεται ότι κάνει το καθήκον της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα και ότι θωράκισε τον Έβρο αντιμετωπίζοντας το κύμα των ξένων, που επιχειρούν να εισέλθουν στην Ελλάδα ενθαρρυνόμενοι  από τον Ερντογάν.
Στήθηκε μάλιστα ολόκληρη θεατρική παράσταση με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πέταξαν με ελικόπτερο στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου.
Διαφημίστηκε μάλιστα και ένα χρηματικό ποσόν που θα λάβει η Ελλάδα για τη διαχείριση του προβλήματος.

Τελικά όμως τι συνέβη κατ' ουσία; Η Ελλάδα έκλεισε και η ίδια τα σύνορα της στον Έβρο ακολουθώντας το παράδειγμα κρατών που είχαν κλείσει τα δικά τους σύνορα, κρατών που είχαν φασίζουσα και ακροδεξιά συμπεριφορά, κρατών που ενώ ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τη συνθήκη της Γενεύης, κρατών που εν γνώσει τους άφησαν όλο το βάρος του προσφυγικού να το σηκώσει η Ελλάδα.

Όλες αυτές τις συμπεριφορές τις είχαν αποδεχθεί και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσπάθεια να φέρουν το θέμα σε σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έκαναν ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης, αντίθετα αποδεχόμενοι  χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αμφότεροι, έκαναν τους Ευρωπαίους να εφησυχάζουν και να τηρούν ίσες αποστάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κάτι που αποθράσυνε τον Ερντογάν. 

Ακόμη και αυτοί που έσπευσαν να τονίσουν ότι «επιτέλους ο Μητσοτάκης πράττει το σωστό στο προσφυγικό»  ξέρουν καλά ότι ο κίνδυνος υποτροπής ελλοχεύει, ότι είναι λίαν πιθανό το κύμα εισόδου να πορευθεί στα νησιά μας, ότι η Ελλάδα είναι δυστυχώς μόνη της και εκτός από δηλώσεις φρου-φρου και αρώματα οι Ευρωπαίοι δεν διατίθενται να πιέσουν ή πολύ περισσότερο να επιβάλλουν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Έτσι μία δημοκρατική Ευρώπη εξελίσσεται σε σταυροδρόμι συγκρουόμενων συμφερόντων, η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης της Γενεύης μονιμοποιείται, κάτι που συμφέρει τον Ερντογάν που θέλει και τα σχέδια του στη Συρία να ικανοποιήσει και την Ελλάδα να πειθαναγκάσει σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, καθιστάμενης της Τουρκίας μεγάλης δύναμης που διεκδικεί όλο και περισσότερα.

Εξ αρχής η Ένωση Κεντρώων είχε ζητήσει να φέρουμε το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να υποχρεωθούν όλες οι χώρες να δεχθούν τον αριθμό προσφύγων που τους αναλογεί. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο με τους Τσίπρα και Μητσοτάκη και τώρα ζούμε σε μία Ευρώπη χωρίς κανόνες δικαίου, τα σύνορά μας είναι κατ' ουσίαν αφύλακτα, ο ελληνικός λαός έχει παρασυρθεί να τείνει να ασπάζεται φασίζουσες και ρατσιστικές νοοτροπίες, αυτοί για τους οποίους χθες αισθανόμασταν αηδία, τώρα να κινδυνεύει να τους μοιάσουμε.

Το κλείσιμο των συνόρων μας στον Έβρο δεν ήταν δύσκολο, στα νησιά μας όμως το κλείσιμο είναι από δύσκολο έως αδύνατο. Υπό την απειλή του Ερντογάν συμφώνησαν όλοι στο κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο, τα επόμενα βήματα όμως τα έχουμε σκεφθεί;

Είχαμε την ευκαιρία να πείσουμε την Ευρώπη πριν ξεσπάσει η θύελλα και την χάσαμε. Έλειπε από τη χώρα μας ένας ισχυρός πρωθυπουργός και η πολιτική συναίνεση. Ο Βασίλης Λεβέντης ζητούσε επί τέσσερα χρόνια στη Βουλή συναίνεση και συνεννόηση, όμως κάποιοι εχαίροντο τη νιρβάνα της αυτοδυναμίας και παρέμεναν στην εξουσία ανίκανοι να διαβλέψουν τους κινδύνους που γεννιούνταν για τον τόπο. Ο λαός αντί να στέλνει τρόφιμα στα σύνορά μας, θα ήταν πολύ πιο σημαντικό να ψηφίζει ώριμα και υπεύθυνα.

Στη Βουλή σήμερα, εκεί που υπήρχε η φωνή του Βασίλη Λεβέντη, τώρα τα έδρανα κατέχουν ρουσφετολόγοι, αριστεροί ξοφλημένοι, δεξιοί υπηρέτες συμφερόντων, αστείοι τύποι και διασκεδαστές.

Ποιός θα πείσει την Ευρώπη; Ο κανένας.

'Ενωση Κεντρώων
Γραφείο Τύπου
Καρόλου 28, ΤΚ : 104 37, ΑΘΗΝΑ
Τηλ : 210 5220 357, 210 4138682
FAX : 2105246864
www.enosi-kentroon.gr
press@enosi-kentroon.gr