2020-03-17 13:15:00

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ : Όλοι καλούμαστε να βοηθήσουμε οι δοκιμασίες να μην γονατίσουν την Ελλάδα.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2020-03-17 13:15:00 Timestamp ID : 1584450900

Η Ένωση Κεντρώων καλεί όλους τους έλληνες και τις ελληνίδες να τηρούν όλες τις οδηγίες των επιστημόνων ιατρών και να αποφεύγουν άσκοπους συνωστισμούς και εκδηλώσεις κάθε είδους που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο μέλλον, αφού ξεπεραστεί ο κίνδυνος για την υγεία όλων μας.

Δυστυχώς το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας είναι εξασθενημένο από την πολυετή οικονομική κρίση και ελλείψει αντίδοτου στον ιό, η μόνη γραμμή άμυνας παραμένει η πρόληψη και ο αυτοπεριορισμός όλων μας.

Ο χειρισμός του ζητήματος από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προξενεί πανικό και υπερβολές.

Οι έλληνες έχουν την παιδεία να αντιληφθούν τον κίνδυνο και να υπακούσουν στις οδηγίες των επιστημόνων. Τα πρόστιμα, τα αυτόφωρα και οι απαγορεύσεις φανερώνουν τη νοοτροπία των κυβερνώντων. Στον κίνδυνο, είναι λάθος να προστίθενται απειλές και πανικός.

Εκείνο που στο μεταξύ δημιουργείται είναι η οικονομική καταστροφή της χώρας, νέα πλήθη ανέργων, νέκρωση πολλών επαγγελμάτων, απώλεια της φετινής τουριστικής περιόδου και ευκαιρία για την κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις μαζικά χωρίς αξιολόγηση, παραδίδοντας το δημόσιο σε μία ανάλογη με την προ της κρίσης στελέχωση με κομματικούς εγκαθέτους.

Επίσης η κυβέρνηση βάζει σε δεύτερη μοίρα τα ελληνοτουρκικά και το προσφυγικό. Η Ευρώπη δεν φαίνεται να ασκεί πίεση στον Ερντογάν, ούτε είναι διατεθειμένη να εγγυηθεί τα σύνορα της Ελλάδας. Το κλείσιμο των συνόρων των κρατών της Ευρώπης διευκολύνει τον Ερντογάν στο να εκβιάζει την Ελλάδα, με τελικό στόχο να μας οδηγήσει είτε σε εξαναγκαστικές διμερείς συνομιλίες, είτε στη Χάγη όπου η Τουρκία θα αρπάξει το μισό Αιγαίο με τη σύμφωνη γνώμη Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Ενώ μέχρι χθες μιλούσαμε για σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τραβηχτεί το αυτί του Ερντογάν, τώρα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ευχαριστημένος που οι Ευρωπαίοι δέχονται κάποια χαλάρωση των πλεονασμάτων. Το θέμα του κοροναϊού είναι σοβαρό, όμως για την Ελλάδα η μεγάλη απειλή παραμένει η Τουρκία και αυτό ο λαός μας δεν πρέπει να το ξεχνά.

Όλοι καλούμαστε να βοηθήσουμε οι δοκιμασίες αυτές να μην γονατίσουν την Ελλάδα.