2020-04-03 12:07:00

ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2020-04-03 12:07:00 Timestamp ID : 1585915620

   Ο σχολιαστής των ευρημάτων της δημοσκόπησης δήλωσε σε άκρως φιλοδεξιό κανάλι, «δύο πράγματα εκτίναξαν πολύ ψηλά τη Νέα Δημοκρατία. Το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο και οι έγκαιρες αποφάσεις για τον κορωνοϊό».

Εμείς στην Ένωση Κεντρώων πιστεύουμε, ότι οι δημοσκοπήσεις παρουσίασαν ανεβασμένη τη Νέα Δημοκρατία κυρίως για δύο λόγους. Πρώτα γιατί η πληρωμή του ετήσιου τέλους των καναλιών μετατέθηκε για το «μέλλον», παραπέμφθηκε δηλαδή στις καλένδες και δεύτερον γιατί οι καναλάρχες βούτηξαν την πρώτη δόση από 11 εκ ευρώ και ετοιμάζονται να βουτήξουν και τη δεύτερη, προκειμένου να διαφημίζουν το «μένουμε σπίτι».

Έτσι κλείσανε το λαό στο σπίτι, του πίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι το αίμα και… ανεβαίνει η Νέα Δημοκρατία. Στη συνέχεια, στην ίδια εκπομπή οι σχολιαστές έλεγαν, ότι είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αμέσως μετά το καλοκαίρι του 2020 να προκηρύξει εκλογές.

   Στο μεταξύ την ίδια μέρα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε κατ' ουσία ότι πάμε για νέο μνημόνιο. Μιλώντας στο βήμα και απευθυνόμενος προς τον Τσίπρα είπε, «μου ζητάτε να δώσω εδώ, να δώσω εκεί, να δώσω σε όλους. Δεν ξέρετε ότι έτσι πάμε σε νέο μνημόνιο;»

Καλά, Κυριάκο δεν παρακολουθείς, τον Βρούτση, τον Άδωνι, το Σταϊκούρα, που από το πρωί μέχρι το βράδυ στα κανάλια "μοιράζουν" λεφτά; Ο Τσίπρας όντας εκτός κυβέρνησης άρχισε τις μπούρδες του, τους δικούς σου ποιος θα τους μαζέψει; 
Προφανώς όμως είναι χρήσιμοι, γιατί όταν το φθινόπωρο υπογράψουμε το νέο μνημόνιο, σου ετοιμάζουν τη δικαιολογία. Για όλα φταίει ο Τσίπρας.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ από κοινού οδηγούν ξανά τη χώρα στη σκλαβιά και την εξάρτηση. Θέλουμε να δούμε, όταν ο λαός αντιληφθεί τη νέα παγίδα, πόσα ποσοστά θα δίνει τότε ο λαός στη Νέα Δημοκρατία. 
Έχουν αρχίσει όλα τα κανάλια με τη σύμφωνη γνώμη Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, να πυροβολούν τη Γερμανία και τις ισχυρές οικονομικά χώρες του βορρά, γιατί δεν αποδέχονται το κορονοευρωομόλογο.
Γυρίζουν ανοήτως όλοι σιγά-σιγά σε ένα κατηγορητήριο κατά της Ευρώπης και απειλούν τη Γερμανία ότι με τη στάση της… διαλύει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

   Κάποιοι ηλίθιοι προτείνουν να βγάλουμε ομόλογο οι φτωχοί της Ευρώπης. Κάποιοι άλλοι το προχωρούν περισσότερο και λένε να φύγουμε από την Ευρώπη, τέτοια Ευρώπη τι την θέλουμε. Αν οι φτωχοί ενώσουν τη φτώχεια τους, το άθροισμα πάλι φτώχεια δεν θα είναι; 
Αν στο ευρωομόλογο δεν είναι μέσα οι ισχυροί, ποιος θα αγοράσει αυτό το ομόλογο;

Μια και περιφέρονται κάποιοι λέγοντας ανοησίες, η Ένωση Κεντρώων τους υπενθυμίζει ότι ευρωομόλογο σημαίνει αμοιβαιοποίηση του χρέους. Καλούνται δηλαδή οι ισχυρές χώρες να σηκώσουν στην πλάτη τα χρέη χωρών, που δημιουργήθηκαν επί χρόνια, από πολιτικές λαϊκίστικες, άσωτες και ψηφοθηρικές. Αν γίνει αυτό, το να σωθούν όλοι είναι αμφίβολο, το να κατρακυλήσουν και να πτωχεύσουν όλοι είναι ιδιαίτερα πιθανό.

Εμείς σαν Ελλάδα βρισκόμαστε τώρα ουσιαστικά στα ίδια διλήμματα σαν εκείνα του 2009. Πρέπει να τα περιμένουμε όλα από την έξωθεν βοήθεια, ή πρέπει να βρούμε τη γενναιότητα να κάνουμε μία επανεκκίνηση; Την περίοδο 2009-2020 με το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα χάσαμε την ευκαιρία να γίνουμε κράτος σοβαρό. 

   Τώρα με το σκεπτικό Κυριάκου και Τσίπρα, η Ελλάδα θα χάσει για πάντα το τρένο της αναγέννησης. Λυπούμαστε, αλλά έχει μεγάλες ευθύνες και ο λαός μας. Ο Τσίπρας υπόσχεται μεγάλο κράτος που όλοι θα είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με υποσχέσεις για διορισμούς και απλώνοντας το χέρι για έξωθεν βοήθεια, στην ουσία μιμείται και θεοποιεί τον Τσίπρα.

Είναι "μεγάλη ευκαιρία" να κάνει εκλογές ο Κυριάκος. Όμως τέτοιος που είναι, τι να την κάνει την εξουσία;