2020-04-09 14:35:00

Μετά τους καθησυχασμούς των ανθρώπων, θα έρθει η οργή της κοινωνίας.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2020-04-09 14:35:00 Timestamp ID : 1586442900

Σε τηλεοπτική εκπομπή στο ΣΚΑΪ το βράδυ της Τετάρτης 8 Απριλίου, παρουσία του Παύλου Τσίμα, δόθηκε μεταξύ άλλων ο λόγος σε έγκριτο ξένο οικονομολόγο, ο οποίος ανέφερε τους φόβους του, ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι πολύ μεγαλύτερη από το 4% που υπολογίζει η κυβέρνηση και ότι θα χρειαστεί η Ελλάδα νέο πρόγραμμα στήριξης, δηλαδή νέο μνημόνιο, αφού μόνο από τον τουρισμό, το πλήγμα θα είναι μεγαλύτερο του προγράμματος ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων που εισηγούνται Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο παρουσιαστές του καναλιού τόνιζαν και επαναλάμβαναν, ότι ελπίζουν ότι δεν θα επαληθευθούν αυτές οι απαισιόδοξες προβλέψεις και αφού έκλεισαν την επικοινωνία τους αυτή, πέρασαν επίμονα τη γραμμή του ΣΚΑΪ, ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς νέο πρόγραμμα, εκτοξεύοντας σαφώς κατηγορίες κατά του Βορρά της Ευρώπης που αρνείται το ευρωομόλογο.

   Κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης μπορεί να έχει τις προτιμήσεις του και είναι γνωστή η στήριξη του συγκεκριμένου μέσου στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όμως το να ζει ο λαός μας με απατηλές ελπίδες, το να υπόσχονται Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αποζημιώσεις, προσλήψεις, ευεργετήματα, μπορεί προσωρινά να προσφέρουν καθησυχασμό, όμως το πρόβλημα υπάρχει και όσο πιο απροετοίμαστοι είμαστε, τόσο η λύση του θα είναι και πιο επώδυνη.

   Η Ελλάδα έχει μία οικονομία βαθιά κρατικοδίαιτη. Ακόμη και σήμερα όσες προσλήψεις προγραμματίζονται βασίζονται σε πόρους του δημοσίου. Τα τελευταία 50 χρόνια την Ελλάδα κατασπάραξαν, θαλασσοδάνεια ημετέρων επιχειρηματιών, κομματικές προσλήψεις (ένα εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους προσέλαβε το ΠΑΣΟΚ), οι κοινωνικοποιημένες επιχειρήσεις του ΠΑΣΟΚ, ύποπτες ιδιωτικοποιήσεις που συνοδεύτηκαν από πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, δάνεια κομμάτων, πρόωρες συντάξεις ημετέρων και αποικιοκρατικές συμβάσεις εκμετάλλευσης του φυσικού μας πλούτου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε δήθεν για να διορθώσει όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα, όμως αντί να τα διορθώσει, τα επαύξησε και αφού πρώτα το ΠΑΣΟΚ αφομοιώθηκε από το δεξιό τρόπο ζωής, ο ΣΥΡΙΖΑ εξευτέλισε την αριστερά, γκρέμισε τα όνειρά της κοινωνίας μας για δημιουργία ενός άλλου, τιμιότερου και πιο διάφανου τρόπου λειτουργίας του κράτους.

   Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φτιάχνοντας ένα τρικολορέ κυβερνητικό σχήμα με ανθρώπους του ΛΑΟΣ, του ΠΑΣΟΚ, αδοκίμαστους τεχνοκράτες που ανήκουν όλοι στη λαϊκή δεξιά, αφού πήρε την ψήφο πάνω στην οργή του κόσμου κατά του Τσίπρα, καθ' όλο το διάστημα που κατέχει την εξουσία δεν έφερε την ελάχιστη επένδυση και στηριζόμενος από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ ροκανίζει πολύτιμο χρόνο, βασίζει ξανά το μέλλον της Ελλάδας στην έξωθεν βοήθεια, ενώ έχει στελεχώσει όλες τις κρατικές θέσεις ουσίας με κομματικούς και οικογενειακούς του φίλους…

Όσοι νομίζουν ότι εξοβέλισαν από την πολιτική ζωή της χώρας την Ένωση Κεντρώων αφήνοντας την έξω από τη Βουλή πλανώνται.

Ο ιστορικός θα καταγράψει υπό ποιες συνθήκες και με τί μέσα έμεινε έξω από τη βουλή η Ένωση Κεντρώων. Όσοι πάλι θεωρούν, ότι επειδή έκοψαν τη φωνή του Βασίλη Λεβέντη από τα κανάλια, ξόφλησαν, γλίτωσαν από τον αντίλογο και την κριτική, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Ο χώρος του κέντρου θα αποδείξει ότι είναι επτάψυχος, η δημοκρατία δεν αφήνει ατιμώρητους τους βιαστές της.

   Μακάρι να τα καταφέρετε κύριε Κυριάκο και να κάνετε επανεκκίνηση της οικονομίας. Όμως όσο και αν σας λιβανίζουν τα κανάλια σας, το τσουνάμι έρχεται. Τότε αυτοί που τώρα σας στηρίζουν θα κρύβονται. Και για το αποτέλεσμα των εκλογών μην είστε απόλυτα σίγουρος. Μετά τους καθησυχασμούς των ανθρώπων σας, θα έρθει η οργή της κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
press@enosi-kentroon.gr