2020-04-30 13:27:00

Ξέχασαν τα μαθηματικά της Α’ Δημοτικού.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2020-04-30 13:27:00 Timestamp ID : 1588253220

Στη συζήτηση στη Βουλή, της Πέμπτης 30 Απριλίου, παρουσιάστηκε πάλι ένας θίασος πολιτικών αρχηγών, που απήγγειλαν διαβάζοντας λόγους «φιλολαϊκούς», που εκινούντο στο πνεύμα δώστε στο λαό και άλλα, ή δώστε τα όλα. 

Μάλιστα αυτή τη φορά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλειοδότησε σε υποσχέσεις και προς τους εργαζόμενους και προς τις επιχειρήσεις, ακόμη και προς τους δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, ευαγγελιζόμενος ανάπτυξη. Ρωτάμε, όσα χρόνια κυβέρνησε η δεξιά έγινε μία σοβαρή επένδυση; Επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επί Κώστα Καραμανλή, επί Σαμαρά, επί Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε στη χώρα κάποια επιχείρηση ιδιωτική, εγχώρια ή ξένη, που να μπορεί να λάβει χαρακτήρα αναπτυξιακού έργου; 

Θα δικαιολογηθεί η διαχρονική δεξιά, ότι ούτε οι άλλες κυβερνήσεις έκαναν κάτι. Αυτό είναι αληθές.

Το ΠΑΣΟΚ διόρισε ένα εκατομμύριο κόσμο στο δημόσιο και μετά έκανε το νόμο Πεπονή. Κοινωνικοποίησε επίσης δεκάδες ξοφλημένες ιδιωτικές επιχειρήσεις και φαγώθηκαν άσκοπα τεράστια ποσά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε για ένα κομμάτι ψωμί εθνική περιουσία, απαξίωσε τη ΔΕΗ, υπέγραψε βαρύτατα μνημόνια, διόρισε χιλιάδες ημετέρους, υποθήκευσε τον εθνικό μας πλούτο για 99 χρόνια.

Είναι απορίας άξιο, το πώς κόμματα που κατέστρεψαν τη χώρα, έχουν σήμερα το θράσος να παρουσιάζονται σαν νέοι σωτήρες, να μας γυρεύουν νέο γύρο κακοδιαχείρισης, να κάνουν δήθεν ότι συγκρούονται μεταξύ τους, ενώ για όσο διάστημα άσκησαν εξουσία υπηρέτησαν τον ξένο παράγοντα, την ντόπια ολιγαρχία και ενέπαιξαν και εξαθλίωσαν την κοινωνία.

   Το Ελληνικό ως επένδυση, με δεσμεύσεις πρωθυπουργού και υπουργών, έπρεπε να είχε ξεκινήσει το 2019. Το λεγόμενο μαξιλάρι που έλεγε η Νέα Δημοκρατία ότι δεν θα το πείραζε, τώρα πάει και αυτό. Έντρομη η κυβέρνηση εκδίδει ομόλογα για να καλύψει άμεσες ανάγκες ρευστότητας. Οι αποζημιώσεις δόθηκαν μόνο σε μερικούς και αυτό χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, πράγμα που σημαίνει ότι παντελώς φτωχοί αποκλείστηκαν και εύποροι πήραν χρήματα που δεν είχαν ανάγκη. Το δε τρίμηνο που δόθηκε παράταση για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, διατηρεί την αγωνία πολλών οικογενειών, αφού δεν αλλάζει η ουσία, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού γίνεται ενοικιαστής και όμηρος επιδοτήσεων κρατικών που για πολύ λίγο θα δίδονται.

  Απέναντι σε τέτοιες αίολες εξαγγελίες, είναι ακόμη πιο αίολες οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μια Ελλάδα που ζει ακόμη τις δεσμεύσεις των μνημονίων, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα δώσει όλα. Φαίνεται ότι στο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασαν τα μαθηματικά της Α' Δημοτικού. Τα 36 δις ευρώ που ζητάει να διαθέσουμε άμεσα, θα είναι η μαύρη τρύπα μόνο από τον τουρισμό. Αφήστε τις επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν, αφήστε ναυσιπλοΐα και αερομεταφορές, προσθέστε τις χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο που ζητάει.

  Το μόνο λογικό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι ο Κυριάκος θα δραπετεύσει μέσω εκλογών αμέσως το φθινόπωρο. Αυτό το βασίζει στο ότι ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κοροϊδεύει για πολύ και στο ότι και ο ίδιος ο Τσίπρας μόνο αυτή τη λύση θα είχε για να λυτρωθεί από τα ψέματα του.

‘Ολοι οι φίλοι και τα στελέχη της Ένωσης Κεντρώων οφείλουμε να προετοιμαστούμε για τις αναπόφευκτες αυτές εκλογές.