2020-05-14 14:20:00

Θαύματα δεν γίνονται στην πολιτική.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2020-05-14 14:20:00 Timestamp ID : 1589466000

     Όταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πραγματοποίησε πριν μία μέρα (13/5/2020) εκπομπή και τόνισε ότι είναι λάθος που η νεολαία αναχώρησε προς αναζήτηση καλύτερων αμοιβών στο εξωτερικό για εργασία, τηλεθεατής τηλεφώνησε λέγοντας ότι η νεολαία δεν έφυγε ψάχνοντας για καλύτερες αμοιβές, αλλά αναζητώντας κυρίως αξιοπρεπέστερη ζωή, χωρίς κομματικά ρουσφέτια, χωρίς διακρίσεις, αφού ισοπολιτεία και αξιοκρατία δεν υπάρχουν στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ.

     Φαίνεται ότι ο τηλεθεατής δεν αντιλήφθηκε το νόημα των λέξεων του Βασίλη Λεβέντη. Άν κάναμε όλοι το ίδιο και αναχωρούσαμε στο εξωτερικό γιατί αηδιάσαμε με το διεφθαρμένο καθεστώς των τελευταίων δεκαετιών, τότε στην Ελλάδα θα έμεναν τα κομματόσκυλα και η ευνοιοκράτες και η Ελλάδα θα παρέμενε για πάντα μία τριτοκοσμική χώρα με ένα τεράστιο δημόσιο, που όλοι θα ντρέπονταν να δηλώσουν την καταγωγή τους και θα ζούσε σαν χώρα με τις ελεημοσύνες των ξένων και τις πάρα πολλές παθογένειες, που έχουν δηλητηριάσει τη συνείδησή μας. Ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε λοιπόν από τους νέους και τις νέες να μην διαλέγουν το δρόμο της φυγής στο εξωτερικό, να μένουν στην Ελλάδα, να αγωνιστούν να παταχθεί η διαφθορά και η διαπλοκή, να θεσπιστούν κανόνες πλουραλισμού και ισοπολιτείας και να εξυγιάνουμε τον τόπο με μεταρρυθμίσεις, ώστε να γίνουμε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή δημοκρατία. Ίσως αρκετοί δεν έχουν δώσει τη δέουσα βαρύτητα στα 11 σημεία του προγράμματος της Ένωσης Κεντρώων. Ένα από τα σημεία αυτά είναι η ποινικοποίηση του ρουσφετιού. Ένα άλλο είναι, η κατάληψη δημόσιων και ιδιωτικών θέσεων με μόρια αντικειμενικά, χωρίς μέσα και μπαρμπάδες στην Κορώνη. Ένα άλλο είναι κάθε κρατικό δάνειο, κάθε ομόλογο και αξιόγραφο, να εγκρίνεται από την ολομέλεια της βουλής, ώστε να μην μπορεί μία γενιά να ζει εις βάρος των επόμενων.

     Όλα όμως αυτά θέλουν αγώνα και θυσίες για να πραγματοποιηθούν. Θαύματα δεν γίνονται στην πολιτική. Ο Ανδρέας Παπανδρέου εκστόμισε μεγάλες κουβέντες, μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Ο Σημίτης μας έβαλε στην ΟΝΕ και μας άφησε στη μοίρα μας συνεχίζοντας έναν αδηφάγο κρατισμό, όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι ζούσαν σε βάρος της κοινωνίας, οι επιχειρηματίες παρανομούσαν ως επί το πλείστον και οι τίμιοι… αναχωρούσαν στο εξωτερικό. Ακόμη σήμερα, σχεδόν όλοι οι καταστηματάρχες δεν κόβουν αποδείξεις. Όλοι οι κλάδοι θέλουν να μπουν στα ανθυγιεινά και βαρέα για να βγαίνουν 8 χρόνια νωρίτερα σε σύνταξη. Ο Μητσοτάκης, που υποτίθεται ότι είναι κατά του κρατισμού, μόνο θέσεις στο δημόσιο υπόσχεται σε όλους. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ήταν υπουργός επί προηγούμενης κυβέρνησης, διόρισε στην υπηρεσία του 56 μετακλητούς υπαλλήλους. Όσον καιρό είναι πρωθυπουργός διαφημίζει επενδύσεις, πού όμως δεν… παρουσιάζονται. Εκμεταλλεύτηκε την ψήφο πατριωτών και Μακεδόνων που δεν συμφωνούσαν με τις Πρέσπες, όμως τώρα τσιμουδιά. Στην ΕΡΤ διόρισε γενικό διευθυντή άνθρωπο του γραφείου του, ο οποίος απαγόρεψε τη φωνή του Βασίλη Λεβέντη και επέβαλε τα κύριε ελέησον σε όλους τους δημοσιογράφους, θυμίζοντας μνήμες φασισμού και φίμωσης της αντίθετης άποψης. Το να διώξουμε τον Τσίπρα ήταν κάτι μοιραίο, γιατί και αυτός έχτισε ένα σάπιο καθεστώς, που υπό τον μανδύα μιας «αθώας» αριστεράς, υπηρέτησε τους Αμερικανούς και αύξησε την κυριαρχία της ντόπιας ολιγαρχίας του πλούτου. Εδώ όμως η χώρα μας παγιδεύτηκε. Έδιωξε τη Σκύλλα και πήγε στην Χάρυβδη. 

     Η θέση λοιπόν των νέων μας δεν είναι στο εξωτερικό. Όποιος μισθός και αν προσφέρεται, οι νέοι δεν δελεάζονται από μισθούς. Η θέση των νέων είναι εδώ, να φτιάξουμε την Ελλάδα. Ο Βασίλης Λεβέντης αγωνίζεται 40 χρόνια για τη νεολαία. Είχε και αυτός να ακολουθήσει ευκολότερους δρόμους, αν επεδίωκε να σταδιοδρομήσει πολιτικά. Δεν πήγε όμως ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε δεξιά, ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Έμεινε κεντρώος και κεντρώος θα πεθάνει. Προδόθηκε από βουλευτές του, όμως έμεινε ακλόνητος. Οι νέοι αυτόν πρέπει να έχουν πρότυπο. Τώρα θα δουν ότι έχει τις φυσικές δυνάμεις να οδηγήσει ξανά την Ένωση Κεντρώων στο κοινοβούλιο. Τέτοιοι αγώνες πρέπει να εμπνέουν τη νέα γενιά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
press@enosi-kentroon.gr