2020-05-20 12:35:00

Ο Καπετάν-Χάψας και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2020-05-20 12:35:00 Timestamp ID : 1589978100

    Έσπευσαν πολιτικοί της Χαλκιδικής στις 17 Μαΐου να τιμήσουν την κήρυξη της επανάστασης. Θέλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα. Κυριακή Μάλαμα να τιμήσει τα «Συκιωτάκια» που θυσιάστηκαν μαζί με τον καπετάν-Χάψα στη μάχη των Βασιλικών Χαλκιδικής το 1821.

Αλήθεια όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στις Πρέσπες αναγνώριζε τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία και τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες πόσο τίμησε τα Συκιωτάκια που θυσιάστηκαν; Όταν στα σημερινά Συκιωτάκια το σχολείο θα μαθαίνει τα παραπάνω αίσχη αυτόματα δεν θα προσβάλλεται η μνήμη των θυσιαζόμενων Συκιωτών; Η μνήμη των πεσόντων του Μακεδονικού αγώνα δεν θα προσβάλλεται επίσης;

Τουλάχιστον πολιτικοί από ΝΔ έχουν καθαρή τη συνείδησή τους. Μεγαλοστελέχη της ΝΔ, που καλούσαν τον κόσμο να μην πάει στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, επιβραβεύτηκαν παίρνοντας υπουργεία και τώρα παλεύουν ως εκπρόσωποι της Ελλάδας να τηρηθεί επακριβώς η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός ακολουθώντας την γραμμή που χάραξε ο πατέρας του, μας είπε ότι το όνομα θα ξεχαστεί και πήρε 40%. Η αδερφή του φώναζε να μην πάμε στα συλλαλητήρια και πλέον είναι ο κρυφός μας πρωθυπουργός.

     Καμιά σχέση δεν έχουμε με τους ήρωες που επαναστάτησαν. Αυτή είναι η αλήθεια. Βολικό μάλιστα θα ήταν να μην υπήρχαν ποτέ γιατί η ύπαρξή τους μεγαλώνει περισσότερο την ντροπή για τις πράξεις μας απέναντι στην πατρίδα. Ανάξιοι απόγονοι άξιων προγόνων είμαστε. Ότι χειρότερο δηλαδή μπορεί να υπάρξει. Φραγκοφονιάδες που θυμίζουν τον Σάιλοκ στον έμπορο της Βενετίας. Πόσοι Έλληνες θα αρνούνταν να παραχωρήσουν το Καστελόριζο στους Τούρκους αν οι μισθοί τους επανέρχονταν στα επίπεδα του 2008; Ούτε το 10%. Εδώ είπαμε τους Σκοπιανούς Μακεδόνες απλά και μόνο για να χαρούν οι Αμερικάνοι.

Μην ασχολείστε λοιπόν με τους ήρωες. Τους λερώνετε οι πολιτικοί και μαζί με σας και εμείς οι πολίτες. Ας αποδεχτούμε ότι εκτός από των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι, είμαστε και των ηρώων ντροπή ώστε να πορευόμαστε πλέον εν ειρήνη και αρμονία με το κατάντημά μας.