2020-08-21 13:14:00

Ανακοίνωση : Υποκείμεθα στις απειλές ενός τρελού Ερντογάν

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2020-08-21 13:14:00 Timestamp ID : 1598015640

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

Από το 2015 στο βήμα της βουλής ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, γιατί είχε διαβλέψει ότι θα παρουσιάζονταν κίνδυνοι για τη χώρα, οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις θα ήταν ανήμπορες να σηκώσουν το μέγεθος των ευθυνών που θα εδημιουργούντο. Μια οικουμενική κυβέρνηση ευρέως πέλματος θα ενίσχυε τη συναίνεση και θα ισχυροποιούσε την εικόνα της χώρας στην Ευρώπη και θα διαμόρφωνε εθνική στρατηγική, τόσο για την αντιμετώπιση του τουρκικού κινδύνου, όσο και για τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Προϋπόθεση μάλιστα για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ο Βασίλης Λεβέντης έθεσε τότε, την ενσωμάτωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος στη συζήτηση αναθεώρησης του συντάγματος.

Την πρόταση αυτή της Ένωσης Κεντρώων ο μεν Τσίπρας απέρριψε θεωρώντας ότι θα έχανε τον έλεγχο της εξουσίας, ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε επίσης, γιατί η παράταξή του, η Νέα Δημοκρατία, υιοθετεί την ενισχυμένη ως εκλογικό σύστημα, απορρίπτοντας κάθε ιδέα συγκυβέρνησης, έστω και αν κάτι τέτοιο επιβαλλόταν από την κρισιμότητα των επικείμενων προβλημάτων.

Ο μεν Βασίλης Λεβέντης διέβλεπε μεγάλους εθνικούς κινδύνους, οι δε Τσίπρας και Μητσοτάκης κοίταζαν μόνο την καρέκλα τους και το κόμμα τους. Το διάστημα μετά το 2015 κύλησε άσκοπα και μάταια μέσα σε κλίμα οξύτητας και φθηνών συγκρούσεων και οι εκλογές του 2019 επανέφεραν ένα ανόητο δικομματισμό, ενώ τα προβλήματα, εθνικά και οικονομικά διογκώνονταν. Ο λαός υπέκυψε στους εκβιασμούς, η Ένωση Κεντρώων υπό κλίμα οργανωμένων αποστασιών βουλευτών της έμεινε εκτός βουλής και τώρα η Ελλάδα χωρίς στήριξη από συμμάχους, με ένα λαό εξουθενωμένο οικονομικά υπόκειται στους εκβιασμούς και τις απειλές ενός τρελού Ερντογάν.

Αυτοί που νόμιζαν ότι μας νίκησαν, εμάς τους κεντρώους, μιλούν τώρα ανόητα για ενότητα και ομοψυχία, είναι όμως απολύτως υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί στη χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε επιβλαβείς για την κυριαρχία μας συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, που τελικά ευνοούν τον Ερντογάν, πολλοί παρουσιάζονται ως ειδικοί στα ελληνοτουρκικά και αμπελοφιλοσοφούν στα κανάλια, Τσίπρας και Μητσοτάκης μοίρασαν μποναμάδες και αναδρομικά, ψηφοθηρώντας ακόμη και αυτή την ύστατη ώρα, κάποιοι ανόητοι λέγουν “βυθίστε το τουρκικό σεισμογραφικό”, ώστε να πέσουμε στην παγίδα των τούρκων και μια κυβέρνηση σοβαρή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να επιτύχει την αλληλεγγύη των ευρωπαίων μπροστά στις ωμότητες των τούρκων δεν υπάρχει.

Για το λαό που σκέφτεται υπεύθυνα υπάρχει σήμερα μόνο η Ένωση Κεντρώων. Στη βουλή υπάρχει μόνο δεξιά. Η δεξιά των Μητσοτάκηδων που τουλάχιστο ομολογούν ότι είναι δεξιοί, η δεξιά του Τσίπρα που φόρεσε ένδυμα αριστεράς αλλά εξελίχθηκε σε μόρφωμα δεξιότερο της δεξιάς, η δεξιά του ΠΑΣΟΚ που έγινε η ουρά του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι λοιποί αριστεροί και ακροδεξιοί που έχουν γίνει φωνακλάδες και έχουν την παράνοια σαν βασικό τους γνώρισμα.

Λυπούμαστε λαέ για τις επιλογές σου. Η Ένωση Κεντρώων είναι εδώ, αν επιθυμούμε να έχουμε μία σοβαρή χώρα. Από γελοιότητες είμαστε πλήρεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
press@enosi-kentroon.gr