2020-10-07 11:48:00

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΦΕΥΓΕΙ, ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΕΡΧΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2020-10-07 11:48:00 Timestamp ID : 1602071280

   Νίκη της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο Βασίλης Λεβέντης την καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Εφεξής πρέπει στην πολιτική να κυριαρχήσουν : η συνεννόηση, η συναίνεση και το επιχείρημα. Η Χρυσή Αυγή αξιοποίησε τα λάθη του πολιτικού μας συστήματος, την ανέχεια και την απελπισία πολλών συμπολιτών μας, τη δαιμονοποίηση της Ευρώπης και όλα αυτά τα ανέμιξε με χιτλερικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, φτιάχνοντας παραστρατιωτική οργάνωση με δήθεν μορφή κόμματος. Τα ρουσφέτια ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, η υπερσυγκέντρωση δύναμης στα χέρια των ιδιοκτητών ΜΜΕ, καθώς και τα μνημόνια του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, οδήγησαν ένα τμήμα της νεολαίας στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής. Οι πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, θεώρησαν ότι για το κατάντημα της χώρας έφταιγαν οι ευρωπαίοι, ενώ η αλήθεια είναι, ότι το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα των τελευταίων δεκαετιών ευθύνεται για την ανεργία, τον παλαιοκομματισμό, τη ληστεία του δημόσιου χρήματος και τις μειοδοσίες στα εθνικά μας θέματα.

   Σε μία εποχή που η Ένωση Κεντρώων αποκλειόταν από όλα τα ΜΜΕ, η Χρυσή Αυγή εκαλείτο στα κανάλια πολυτελείας, δήθεν στο πνεύμα της ισοπολιτείας που έχει ο κοινοβουλευτισμός μας. ‘Ετσι οι αντιλήψεις του Χίτλερ εφυτεύοντο στην κοινωνία μας και δεν είναι λίγοι οι κορυφαίοι δημοσιογράφοι που έλεγαν, «τους ψήφισε κόσμος, πρέπει να τους φιλοξενούμε και αυτούς».

   Μακάρι η παράνοια της ακροδεξιάς να τελειώσει εδώ. Όμως φοβόμαστε ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι αμετανόητο και τα αίτια που γιγάντωσαν τη Χρυσή Αυγή (βία, ρατσισμός, φασισμός, αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα, ανεργία, διαπλοκή) εξακολουθούν να υπάρχουν. Συνεπώς υπάρχει και ο κίνδυνος εμφάνισης μορφώματος που θα διαδεχθεί τη Χρυσή Αυγή. Στο δρόμο της παρακμής που ακολουθούν σήμερα τα κόμματα, στο δρόμο της βίας που χάραξε η Χρυσή Αυγή, απάντηση δίνει μόνο ο χώρος του κέντρου, η Ένωση Κεντρώων.

Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

press@enosi-kentroon.gr