2020-10-16 14:27:00

ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2020-10-16 14:27:00 Timestamp ID : 1602858420

Από την ‘Ενωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

   Με λύπη διαπιστώνουμε, ότι η νέα σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, περιορίστηκε σε συστάσεις προς την Τουρκία και πρόσκληση για έναρξη διερευνητικών επαφών και διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και την Κύπρο. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέμνησε προηγούμενη απόφαση των ηγετών, που όρισε το Δεκέμβριο του 2020 ως προθεσμία, οπότε θα κριθεί κατά πόσον η Τουρκία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο ή συνεχίζει τις παράνομες και μονομερείς ενέργειες. Με άλλα λόγια, θα δούμε τι θα γίνει το Δεκέμβριο και μέχρι τότε η Τουρκία θα αλωνίζει στη Μεσόγειο, θα παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα απειλεί και θα εκβιάζει.

   Στην Ελλάδα μάλιστα έχει ξεσπάσει φαγωμάρα για το αν η κυριαρχία μας περιορίζεται στα 6 μίλια, ή στα 12, όπου δυνητικά θα μπορούσε η χώρα μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε επέκταση στα 12 μίλια μόνο στο Ιόνιο. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καλούν την κυβέρνηση να κάνει επέκταση των χωρικών μας υδάτων και προς νότο, όμως τόσα χρόνια διατηρούσαν στα 6 μίλια την κυριαρχία μας, προφανώς υπό το casus belli των τούρκων.

   Ενώ λοιπόν στα κανάλια οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη μιλούσαν για κυρώσεις κατά της Τουρκίας, τώρα η Τουρκία κερδίζει χρόνο, εξακολουθεί να ταπεινώνει την Ελλάδα και οι εκπρόσωποι Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ξεκατινιάζονται στα δελτία ειδήσεων και στις εκπομπές των ΜΜΕ ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον απέναντι. Επικαλούνται δήθεν μια ομοψυχία που μόνο ομοψυχία δεν είναι.

   Σιγά – σιγά ωστόσο δεξιοί και συριζαίοι σχολιαστές ρίχνουν το σπόρο της μειοδοσίας, μιλώντας για συνεκμετάλλευση, για Χάγη. Το όλο κλίμα θυμίζει τον Τσίπρα, ο οποίος λίγο πριν υπογράψει τις Πρέσπες έβαζε τους εκπροσώπους του να λένε στα κανάλια, ότι η Μακεδονία δεν είναι όλη δική μας, αν δεν τους δώσουμε το όνομα τους κάνουμε εχθρούς μας και θα επωφεληθεί η Τουρκία, τι θέλετε να γίνει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. ‘Οπως εκβιαστικά μειοδότησε ο Τσίπρας στο σκοπιανό, ακριβώς έτσι οδεύουμε στην τουρκοποίηση του Αιγαίου. Η Ευρώπη αγνοεί την Ελλάδα γιατί η ηγεσία της Ελλάδας παρουσιάζεται ενδοτική και ηττοπαθής. Η κουβέντα Μητσοτάκη ότι η Ευρώπη θα δείξει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα είναι κενή περιεχομένου, είναι αυταπάτη. Αυτό όχι επειδή οι Ευρωπαίοι είναι ανθέλληνες, αλλά γιατί οι έλληνες πρωθυπουργοί είναι φοβικοί, ανίκανοι να ασκήσουν επιθετική διπλωματία και πρόθυμοι να τα υπογράψουν όλα για να μένουν λίγο ακόμη στην εξουσία. Το να βρίζουμε και να κατηγορούμε την Ευρώπη είναι και ηλίθιο, γιατί την στέλνουμε στην αγκαλιά της Τουρκίας. Το να πάρουμε την Ευρώπη με το μέρος μας, αυτό είναι νίκη, όμως αυτό προϋποθέτει σθεναρή ηγεσία, ευφυείς κινήσεις. Στις συνόδους κορυφής δεν πηγαίνεις για να τα παίξεις όλα για όλα. Προετοιμάζεις το έδαφος και εκεί απλά εισπράττεις τους καρπούς των προσπαθειών σου. Μέχρι σήμερα οι έλληνες πρωθυπουργοί προσέρχονται στις συνόδους κορυφής ως ικέτες και εισπράττουν τα νώτα της Ευρώπης και αυτό κοστίζει στη χώρα μας.