2020-11-15 14:00:00

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΠΟΡΕΙΕΣ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2020-11-15 14:00:00 Timestamp ID : 1605448800

Στη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία έγινε αναφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον εορτασμό μνήμης των ηρώων του Πολυτεχνείου και αναγγέλθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση λόγω πανδημίας της φετινής πορείας. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι κύριοι Κουτσούμπας και Βαρουφάκης δήλωσαν ότι, παρά την απαγόρευση, θα πραγματοποιήσουν πορεία.

Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη λύπη της για το επίπεδο των συζητήσεων στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε υπουργό υγείας κοινής αποδοχής και ο κ. Μητσοτάκης απάντησε, «δηλαδή προτείνετε να συγκυβερνήσουμε;».

Μόνο η υγεία χρειάζεται συναίνεση; Η οικονομία; Η τουρκική απειλή; Όταν ο Βασίλης Λεβέντης πρότεινε μέσα στη Βουλή οικουμενική κυβέρνηση, εισέπραξε ειρωνείες και εχθρική συμπεριφορά. Πρέπει να έρθουμε στο χείλος της καταστροφής για να καμφθούν η αλαζονεία και ο αυταρχισμός κάποιων; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει μόνος του για σοβαρά θέματα, ενώ οι υπουργοί του άλλα λέγουν. Οι υπουργοί του τελικά είναι απλά υπάλληλοι του;

Συντονισμός και ενιαίος λόγος δεν υπάρχει στην κυβέρνηση. Ο ένας δεν μπορεί να δώσει βοήθημα, ο πρωθυπουργός μπορεί. Ο ένας δεν βλέπει να χρειάζονται νέα μέτρα για την πανδημία, ο πρωθυπουργός αναγγέλλει νέα μέτρα. Ο ένας βλέπει άμεσα να έρχονται τα εμβόλια, ο άλλος βλέπει να καθυστερούν. Η σύμβαση με την CISCO υπάρχει λόγος που αποκρύπτεται; Τουρισμό θέλαμε, διασπορά του ιού δεν θέλαμε.

Στο μεταξύ τα λεφτά που μοιράζονται από το κράτος, η κυβέρνηση τα λαμβάνει με έκδοση και ομολόγων και το εξωτερικό χρέος της χώρας βρίσκεται στο 2,16 ΑΕΠ. Ο Κυριάκος μας πηγαίνει έντρομος σε νέο μνημόνιο. Το τραγικό είναι ότι ο Τσίπρας καταγγέλλει τον πρωθυπουργό για νέο τέταρτο μνημόνιο, κραυγάζει ωστόσο «δώστε και άλλα, προσλάβετε κόσμο, αγοράστε λεωφορεία, αυξήστε τις ΜΕΘ». Όλα αυτά που ζητάει ο Τσίπρας ψηφοθηρικά θα φέρουν και πέμπτο μνημόνιο, όχι μόνο τέταρτο. Ο παραλογισμός βασιλεύει παντού. Όσον τώρα αφορά τους Κουτσούμπα και Βαρουφάκη, τους τονίζουμε ότι ο σεβασμός στους ήρωες του Πολυτεχνείου δεν αποδεικνύεται με πορείες, αλλά με αγώνα για αληθινή δημοκρατία και ισοπολιτεία. Η δημοκρατία μας είναι υποκριτική, μπάζει νερά από παντού. Ό,τι θέλουν κάνουν οι μεγαλοεκδότες, η ενημέρωση υποτάσσεται στο χρήμα και στις κομματικές οδηγίες, αξιοκρατία δεν υπάρχει και παντού βασιλεύει το ρουσφέτι, στην Ευρώπη δεν πείθουμε η Τουρκία κατορθώνει να μας εμπαίζει. Οι ήρωες του Πολυτεχνείου δεν μας ζητούν πορείες. Μας ζητούν αγώνα για αληθινή δημοκρατία και για στήριξη των απλών ανθρώπων, που αυτοί κρατάνε όρθια την Ελλάδα