2020-12-10 17:27:19

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2020-12-10 17:27:19 Timestamp ID : 1607621239

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ότι τώρα θα φανεί η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όσες αποφάσεις, σχετικά με την Τουρκία, έχουν ληφθεί στις προηγούμενες συνόδους κορυφής. Ως γνωστόν σε προηγούμενη σύνοδο κορυφής είχε αποφασιστεί να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, αν αυτή συνέχιζε την παραβατική της συμπεριφορά, τις παράνομες έρευνες σε ελληνικά και κυπριακά ύδατα και τις κάθε είδους απειλές για χρήση βίας. Η πλέον βασική κύρωση είναι η διακοπή πώλησης ευρωπαϊκών όπλων στην Τουρκία, όπλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά κρατών μελών της Ευρώπης.

Ναι μεν η δήλωση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κρίνεται ικανοποιητική, όμως υπάρχει η ζωηρή ανησυχία σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ότι πολλά ευρωπαϊκά κράτη καθοδηγούνται εσφαλμένα από στενώς νοούμενα συμφέροντα, προτάσσουν δηλαδή οικονομικές συμφωνίες με την Τουρκία και θέτουν έτσι τις ευρωπαϊκές αξίες και την ίδια τη συνοχή της Ευρώπης σε δεύτερη μοίρα. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και όφειλε η ελληνική κυβέρνηση, αφού το εγνώριζε, να αγωνιστεί να αλλάξει η στάση αυτή πολλών κρατών.

Η αλλαγή αυτή μπορούσε να γίνει με πρωτοβουλίες της Ελλάδας, με απευθείας επαφές με όλες τις κυβερνήσεις και με εκστρατεία ενημέρωσης όλων των ευρωπαίων πολιτών.

Στην Ένωση Κεντρώων φοβούμεθα, ότι ο χρόνος από την προηγούμενη σύνοδο κορυφής παρήλθε άκαρπος, με αποτέλεσμα η Τουρκία να έχει τώρα τη στήριξη πολλών κρατών της Ευρώπης και αυτό θα είναι πολύ εξευτελιστικό για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το ότι κράτη όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, κοιτάζουν τα ναυπηγεία τους και τα εργοστάσιά τους και όχι τις ευρωπαϊκές αξίες και την οφειλόμενη εταιρική αλληλεγγύη, δηλώνει την αποτυχία της κυβερνητικής τακτικής του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα τούτη την ώρα δεν χρειάζεται απλά μία κυβέρνηση, χρειάζεται κυβέρνηση που να πείσει στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη δυστυχώς δεν πείθει. Όταν ψηφίστηκε στις 7 Ιουλίου του 2019 υπερίσχυσε η άποψη «να φύγει ο Τσίπρας».

Ήταν ψήφος καταδίκης κατά του κ. Τσίπρα για τα όσα είχε διαπράξει, με το κόψιμο του ΕΚΑΣ, με την υποθήκη για 99 χρόνια της δημόσιας περιουσίας μας και με τη μειοδοσία στο σκοπιανό. Η Ελλάδα το 2019 καταδίκασε τον Τσίπρα, τώρα όμως έχει ένα Κυριάκο Μητσοτάκη, που αδυνατεί να πείσει στην Ευρώπη και που οδηγεί μοιραία τη χώρα μας σε αδιανόητες παραχωρήσεις προς την Τουρκία και τελικά στην συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και αυτό μαζί με τις δύο νωρίτερες τραγωδίες, της Κύπρου, των Σκοπίων, θα είναι η ταφόπετρα των δικαίων και των οραμάτων του λαού μας.

Η έλλειψη στρατηγικής και σοβαρής διπλωματίας στην Ελλάδα, θα μας κοστίσει τώρα ακριβά. Ο ελληνικός λαός δεν άκουσε τη φωνή του Βασίλη Λεβέντη που από το βήμα της Βουλής ζητούσε επίμονα, συναίνεση και κυβερνητικό οικουμενικό σχήμα, καθώς και εκστρατεία για τον εξοπλισμό των ενόπλων μας δυνάμεων. ‘Ετσι η ψήφος του Ιουλίου 2019 έγινε με κριτήρια εκδίκησης και υποσχέσεων για ρουσφέτια και διορισμούς και ο λαός παγιδεύτηκε στις κοντόφθαλμες ανάγκες του, παραβλέποντας τα δύσκολα και ανυπέρβλητα που τώρα αντιμετωπίζουμε.

Μέσα στη Βουλή τώρα είναι οι μονίμως πρόθυμοι να υποχωρούν σε όλα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), ο Βαρουφάκης που κυκλοφορούσε στον Παπαδάκη και στο ΣΚΑΪ φοβερίζοντας… την Ευρώπη και παρ’ ολίγον να μας οδηγήσει στη δραχμή και ο Βελόπουλος που προτείνει να πάμε τους ξένους στα ξερονήσια, τάσσεται κατά του εμβολίου και επιμένει ότι ο Τζο Μπάιντεν έκανε «νοθεία» στις ΗΠΑ. Τα κανάλια κατάφεραν η Ένωση Κεντρώων να μην είναι στη βουλή και να απουσιάζει η φωνή της λογικής και του μέτρου. Πάντως για εμάς ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον δεν κατορθώσει να επιτύχει την αλληλεγγύη της Ευρώπης προς την Ελλάδα, δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση.