2020-12-18 18:29:50

ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΝΑΣΑΝ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2020-12-18 18:29:50 Timestamp ID : 1608316190

Πλειοδοσία υποσχέσεων και παροχών υπέρ του κόσμου παρατηρείται από όλα τα κόμματα το τελευταίο διάστημα. ‘Aνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την κυβέρνηση να δώσει περισσότερα χρήματα σε εργαζoμένους και επιχειρήσεις, ζητούν οι συντάξεις να βγαίνουν αμέσως, ζητούν να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί των κόκκινων δανείων, να χαριστούν ασφαλιστικές εισφορές και να παγώσουν φορολογικές υποχρεώσεις, ζητούν επίσης διορισμούς στο δημόσιο, να ονομαστούν τα επαγγέλματα υγειονομικών, ενστόλων, υπαλλήλων της πολιτικής προστασίας βαρέα και ανθυγιεινά. Η συμπεριφορά αυτή του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τη λαϊκή ρήση «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω», βασίζουν δε την αντίληψη αυτή στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε μαξιλάρι, δεν χρειάζεται να διστάζουμε, να το ξοδέψουμε, να βγαίνουμε συνέχεια στις αγορές με ομόλογα αφού τα επιτόκια είναι χαμηλά. Το ότι όμως το εξωτερικό χρέος της χώρας μας βρίσκεται στο 2,16 του ΑΕΠ, αυτό ελάχιστα το λογαριάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ, θυμούνται μόνο το «δός ημίν σήμερον» και ας βουλιάξουμε αύριο. Προσθέτουν μάλιστα το επιχείρημα «άλλα κράτη δίνουν περισσότερα», όμως άλλα κράτη ούτε μνημόνια είχαν, ούτε υποχρέωση πλεονασμάτων, ούτε τη δημόσια περιουσία τους έχουν υποθηκεύσει για 99 χρόνια, ούτε 2,16 του ΑΕΠ εξωτερικό χρέος έχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τον κακό εαυτό του προ του 2015. Τότε απειλούσε την Ευρώπη, τότε είχε κάνει τους οπαδούς του να έχουν αυταπάτες, τότε κόντεψε να ρίξει την Ελλάδα στα βράχια. Τότε σωθήκαμε, πώς όμως; Υπογράψαμε μνημόνια, κόψαμε δώρα-μισθούς-συντάξεις, υποκύψαμε σε όλους τους εκβιασμούς για πλεονάσματα, capital control, αγγλικό δίκαιο, πλειστηριασμούς δανειοληπτών, χάσαμε 600 χιλιάδες νέων μας που αναχώρησαν στο εξωτερικό. Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο μόνος φταίκτης για όλα αυτά. Τις συντάξεις τις έκοψε, εν πολλοίς και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, τον ΕΝΦΙΑ τον επινόησε ο Βενιζέλος, το αγγλικό δίκαιο ήταν κατόρθωμα και της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, ο φαύλος κύκλος της καταστροφής είχε ξεκινήσει με τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

Όλες αυτές οι απόψεις ΣΥΡΙΖΑ «υπέρ» των φτωχών, γρήγορα ενέπνευσαν και την κα. Γεννηματά, τον κ. Κουτσούμπα, αλλά και όλους τους «ρήτορες» της ανεύθυνης δημοσιογραφίας του ΑΝΤΕΝΝΑ, του ΣΚΑΪ, του Mega και όλων των συστημικών ΜΜΕ. Όλοι στηρίζουν τον κοσμάκη, όλοι φωνάζουν δώστε και δώστε, ακούσαμε έστω έναν να διερωτάται τί θα απογίνουμε, πού θα βρούμε τα λεφτά, τί θα μας συμβεί μετά το τέλος της πανδημίας; Η υπόθεση εδώ θυμίζει την εποχή προ του 2009, όταν Σημίτης, Γιωργάκης, Μητσοτάκης, Καραμανλής έδιναν και έδιναν. Τότε πάλι όλα τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας έπλεκαν το εγκώμιο στους «δίνοντες», ενώ εχαίροντο όλοι οι «λαμβάνοντες». Μόνο ένας Βασίλης Λεβέντης έβγαινε δημοσίως και προειδοποιούσε για τη λαίλαπα που ερχόταν, όμως ο λαός ήταν πανευτυχής με τις παροχές των φαύλων, ούτε ήθελε να ακούσει περί Βασίλη Λεβέντη. Η νιρβάνα όμως της αυταπάτης είχε ημερομηνία λήξεως, όταν το 2009 ήρθαν τα μνημόνια, άρχισε το ανάθεμα κατά των πολιτικών, άρχισαν τα κινήματα των αγανακτισμένων και πάλι οι διαπλεκόμενοι των καναλιών κατάφεραν την οργή του πλήθους να την κάνει πολιτικό κεφάλαιο ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να προδοθεί μια ακόμη φορά το λαϊκό κίνημα. Τώρα που ο Τσίπρας τα φόρτωσε όλα στον κόκορα, τώρα έφεραν την κυβέρνηση των «αρίστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι μίγμα παιδιών του Καρατζαφέρη, άλλων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και χωρίς καρέκλα αρρωσταίνουν και ορισμένων αριστοκρατών της παλαιοδεξιάς. Η διαπλοκή βέβαια είναι πανευτυχής με τον Κυριάκο, απόδειξη ότι σε όλα τα κανάλια νύχτα-μέρα ποζάρει η φωτογραφία του. Οι δημοσκοπήσεις όλες τον αγιοποιούν. Περιττό να αναφέρουμε ότι οι δημοσκοπήσεις παθαίνουν αλλεργία με την Ένωση Κεντρώων.

Ρωτάμε, αυτή η εικονική πραγματικότητα, αυτό το σήριαλ που θυμίζει φεουδαρχικές εποχές, αυτή η δικτατορία χωρίς τανκς που βασίζεται τώρα στην υποταγή όλων των δημοσιογράφων, πόσο θα κρατήσουν; Και κάποιοι άλλοι νόμιζαν ότι θα έμεναν αιώνια, όμως το τέλος ήρθε για όλους, όσο πιο σίγουροι αισθάνονται κάποιοι τόσο χειρότερο θα είναι το τέλος τους. Πάνω από το «δός ημίν σήμερον» υπάρχει το «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
press@enosi-kentroon.gr