2020-12-24 17:22:00

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2020-12-24 17:22:00 Timestamp ID : 1608830520

Τα χρόνια πολλά για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων στέλνει σε όλους τους έλληνες και τις ελληνίδες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Τα Χριστούγεννα φέτος σκιάζει η απειλή της πανδημίας και μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που πλήττει τη ζωή των μη προνομιούχων, των ανέργων, των αστέγων, των νέων μας, των χαμηλοσυνταξιούχων και όλων εκείνων που το πολιτικό μας σύστημα έχει εγκαταλείψει αβοήθητους.
Αυτό το ανάλγητο και παχυδερμικό πολιτικό σύστημα παρουσιάζει στα ΜΜΕ της διαπλοκής μία ωραιοποιημένη εικόνα. Μία κυβέρνηση που δήθεν πασχίζει για τον κοσμάκη, πολιτικοί που αναλώνονται στα πάνελ σε πολωτικές και ανούσιες συγκρούσεις και δημοσιογράφοι που «καίγονται» από ενδιαφέρον για το λαό – ενώ στην πράξη υπηρετούν τυφλά τα αφεντικά τους και τα υποχθόνια κερδοσκοπικά τους σχέδια. Ένα τέτοιο καθεστώς υποκρισίας και φαρισαϊσμού είναι δυστυχώς η σημερινή Ελλάδα, οι αξίες ενταφιάζονται και οι φελλοί επιπλέουν. Με αυτές τις συνθήκες τρέφονται φασιστικές αντιλήψεις, πάνω στην απελπισία τους αρκετοί Έλληνες ωθούνται προς φασίζουσες, ρατσιστικές και όχι σπάνια ακραίες ιδεολογίες. Η κρίση συχνά, αντί να οδηγεί στο διάλογο και στο δημοκρατικό προβληματισμό, κάνει αρκετούς πολίτες να ακολουθούν βλαπτικούς για τον τόπο δρόμους και να προτιμούν στην ψήφο τους απατεώνες της πολιτικής και δημαγωγούς. Εμείς όμως στην Ένωση Κεντρώων θεωρούμε ως αποστολή μας την ενημέρωση του λαού και την προσήλωση στη δημοκρατία. Η δημοκρατία πολλές φορές δεν είναι τέλεια, επιτρέπει ωστόσο με τη θέλησή του ο λαός να βελτιώνει τη ζωή του, ενώ οι ακραίες ιδεολογίες οδηγούν σε δικτατορίες και αλυσοδένουν τους λαούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιμένουμε στην ιδεολογία του κέντρου και θεωρούμε ότι η δεξιά και η αριστερά εδοκιμάστηκαν σε όλα τα επίπεδα και οδήγησαν σε διχασμό, υπηρέτησαν συμφέροντα, πτώχευσαν ηθικά και οικονομικά τη χώρα και είναι αφιλοσόφητο να περιμένει κάποιος κάτι από τις ιδεολογίες αυτές. Αυτό μας δίνει δύναμη να πιστεύουμε, ότι παρά τον πόλεμο που κάνουν στην Ένωση Κεντρώων κανάλια και εφημερίδες, ο λαός θα επιστρέψει στις τάξεις μας, πριν πληρώσουμε πανάκριβα την επιπόλαιη ψήφο του 2019.

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους και όλες, υγεία, δύναμη να ξεπεράσουμε την κρίση και αγώνας υπέρ των φτωχών και των μη προνομιούχων, αφού οι απλοί πολίτες και οι απλές οικογένειες πλήττονται από το ανάλγητο κράτος μας.