2021-01-15 17:19:00

ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2021-01-15 17:19:00 Timestamp ID : 1610731140

ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η συζήτηση στη βουλή για την διαχείριση της πανδημίας, εξελίχθηκε σε μία ακόμη θεατρική παράσταση των ηθοποιών της πολιτικής μας ζωής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σχεδιαγράμματα ισχυρίστηκε, ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε με «επιτυχία» τον κορονοϊό. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε προσλήψεις στα νοσοκομεία, παροχές για τον κόσμο και βασίστηκε σε επιπόλαιες και ατυχείς δηλώσεις υπουργών για να αποδείξει την αποτυχία της κυβέρνησης. Οι υπόλοιποι «αρχηγοί» ήξεις αφήξεις. Η Φώφη Γεννηματά πανικόβλητη υπό το φόβο διάλυσης του κόμματος της, το ΚΚΕ υπό τα μόνιμα τροπάρια και εμβατήριά του και οι λοιποί, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Στο θέατρο οι ηθοποιοί σε κάνουν να τέρπεσαι, στη βουλή να ντρέπεσαι.

Η αντιπολίτευση στον κοινοβουλευτισμό εθίζεται να κατακρίνει και να τονίζει τα τρωτά της κυβέρνησης, υπό τον όρο όμως ότι διατηρεί τη σοβαρότητα και τον αυτοσεβασμό της. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καυτηρίαζε τις ρουσφετολογικές προσλήψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό θα είχε μία αξία. Αν κατέκρινε τον ασφυκτικό έλεγχο της κυβέρνησης στα ΜΜΕ, πάλι θα συμφωνούσαμε όλοι. Αλλά με το δώστε και άλλα λεφτά, με το για τους νεκρούς φταίει ο Μητσοτάκης, με γελοία δηλαδή «επιχειρήματα», μάλλον εξυπηρετείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συμπλέουν σε όλα. Ναι στη συμφωνία των Πρεσπών και οι δύο. Ναι στο να πεινάνε οι φτωχοί έλληνες, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι, τα ΑμεΑ, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, συμφωνούν και οι δύο. Ναι στο να αλωνίζουν ασύδοτοι οι Αμερικανοί με τις βάσεις τους στην Ελλάδα και οι δύο επίσης. Ναι στα μνημόνια, στη λιτότητα, στο κόψιμο του ΕΚΑΣ και οι δύο. Η βουλή ψήφισε για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία, όμως Τσίπρας και Μητσοτάκης σιωπούν και ποιούν την νήσσαν και οι δύο. Ξεκινούν διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ στην Κύπρο υπάρχουν τούρκοι έποικοι και τουρκικός στρατός κατοχής και παραβιάζονται όλες οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, τσιμουδιά και ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας. Αφού λοιπόν σε όλα είναι συνεταίροι Κυριάκος και Αλέξης, τί θέλουν τις ανούσιες συγκρούσεις, τις άσκοπες αντιπαραθέσεις; Μα η εξήγηση υπάρχει, ταΐζουν κουτόχορτο τα κομματικά πλήθη, ποδοσφαιροποιούν την πολιτική, επιχειρούν να μηδενίσουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των ανόητων ενεργειών των μονομάχων μας είναι να αυξάνεται ο εξτρεμισμός, να χαίρεται η ακροδεξιά, να ωθείται σε ακρότητες ένα ποσοστό συμπολιτών μας που ζουν περιθωριακά, να αυξάνει η βία, να απομακρυνόμαστε από τη δημοκρατία. Ήδη με καμπάνιες για το λαθρομεταναστευτικό τρέφονται όλα τα δεξιά και ακροδεξιά κόμματα και το ίδιο γίνεται τώρα και με το αντιεμβολιαστικό λεγόμενο κίνημα. Ποιός να πρωτοπάρει ψήφους; Ο Βελόπουλος, η Χρυσή Αυγή, ο Κασιδιάρης, ο Τζήμερος;

Το πιο πιθανό είναι να μην ψηφιστεί κανένας από αυτούς και να ξαναλεηλατήσει την ψήφο των ακραίων ο Μητσοτάκης. ‘Αλλωστε είναι φανερό ότι ο Μητσοτάκης ενθαρρύνει την πολυδιάσπαση της άκρας δεξιάς. Εμείς ωστόσο οι κεντρώοι, άνθρωποι του μέτρου και της λογικής, αμετακίνητα πιστοί στη δημοκρατία και το επιχείρημα, εμείς θα μείνουμε για πάντα πιστοί στον όρκο μας. Νοσεί η δημοκρατία μας πράγματι, εμείς όμως αγωνιζόμαστε δημοκρατικά να την βελτιώσουμε. Η Ένωση Κεντρώων θα λέει πάντα την αλήθεια και αφήνουμε τους άλλους να ζουν μέσα στο ψέμα και την υποκρισία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ