2021-02-05 17:41:12

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΤΣIΠΡΑΣ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2021-02-05 17:41:12 Timestamp ID : 1612546872

Σε μία εποχή που σε όλα τα κράτη επιτελούνται μεταρρυθμίσεις και βελτιώνονται ουσιαστικά οι θεσμοί της δημοκρατίας, στην Ελλάδα δυστυχώς γίνεται στροφή στο συντηρητισμό. Εκλογικό σύστημα ενισχυμένης έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσλήψεις στο δημόσιο με μέσον, ΜΜΕ που κατέχει η ολιγαρχία του πλούτου, κρατική ραδιοτηλεόραση που υπηρετεί τυφλά την κυβέρνηση, τραπεζικό σύστημα που επιδοτεί τους ισχυρούς και όχι τους μικρομεσαίους, κρατικές προμήθειες και δημόσια έργα που ανατίθενται σε ημέτερους χωρίς κοινωνικό έλεγχο, χωρίς διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου, στρατιωτικοί εξοπλισμοί που γίνονται χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαφάνεια, πανεπιστήμια στα οποία κάθε υπουργός παιδείας πειραματίζεται, νεολαία που εκλιπαρεί για διορισμό στα κομματικά γραφεία, ή αναχωρεί στο εξωτερικό.

Μπροστά σε μία τέτοια εικόνα τα πολιτικά κόμματα εθελοτυφλούν. Η Νέα Δημοκρατία έχει στο DNA της το συντηρητισμό. Υπό τον ισχυρισμό ότι ο λαός ενέκρινε το 2019 το πρόγραμμα της, απαγορεύει συναθροίσεις, λειτουργεί μόνη της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μειώνει τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ, δεν αξιώνει αλληλεγγύη των ευρωπαίων στο σοβαρό ζήτημα πώλησης όπλων στην Τουρκία από Ευρωπαϊκά κράτη, δεν παίρνει πρωτοβουλίες στο μεταναστευτικό για υιοθέτηση κοινής τακτικής, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνεται αποθήκη ψυχών και να υπόκειται στο μόνιμο εκβιασμό των τούρκων.

Tο μεγάλο έγκλημα στην εξωτερική μας πολιτική έχει συντελεστεί γιατί παίρνουμε οδηγίες από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Οι Αμερικανοί αλωνίζουν σε ελληνικό έδαφος και δρουν ανεξέλεγκτα και οι Γερμανοί υποτίθεται ότι μας στηρίζουν στην οικονομία και στα ελληνοτουρκικά, όμως στην ουσία, στα δύσκολα, τάσσονται στο πλευρό των τούρκων. Έτσι, υπό πίεση μας υποχρέωσαν να θεσπίσουμε τη συνθήκη των Πρεσπών, τώρα υπό πίεση μας οδηγούν -θύτες και θύματα- σε ένα ανορθόδοξο ελληνοτουρκικό διάλογο, υπό την προτροπή «βρέστε τα», ή υπό το δίλημμα «παρά πόλεμος, είναι καλύτερος ένας συμβιβασμός».

Όταν όμως η Ευρώπη εξισώνει θύτες και θύματα, διαπράττει ναρκοθέτηση της ίδιας της της ύπαρξης, ακυρώνει τις αξίες πάνω στις οποίες ιδρύθηκε, παύει να λογίζεται ως δημοκρατικό μέγεθος και εξελίσσεται σε όμιλο τυχοδιωκτών που αργά ή γρήγορα θα διαλυθεί. Όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα θεωρεί εντεταγμένα στο πνεύμα της εποχής μας, όμως σπουδαίοι στην πολιτική δεν είναι αυτοί που ακολουθούν μοιρολατρικά την εποχή τους, σπουδαίοι είναι αυτοί που μπορούν και επηρεάζουν την εποχή τους, αυτοί που πείθουν, αυτοί που κατορθώνουν και μεταστρέφουν τα σε βάρος της χώρας τους πνεύματα. Τέτοιους πολιτικούς χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα, ανθρώπους που είναι σε θέση να προβάλουν το δίκαιο της και όχι υποτακτικούς του ξένου παράγοντα. Ανάλογα ανόητη ήταν και η στάση του Αλέξη Τσίπρα στο σκοπιανό. Αντί να πάρει την Ευρώπη με το μέρος του, έγινε υποτακτικός της κυρίας Μέρκελ. Ποιός; Αυτός που έκανε διαδηλώσεις έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Στο πνεύμα της εποχής και αυτός.

Με το αλαλούμ που υπάρχει στα ΜΜΕ, o λαός μας οδηγήθηκε στη σύγχυση. Σοβαρές ομιλίες στην τηλεόραση δεν γίνονται, τα κανάλια αντί ενημέρωσης κάνουν ηλίθια προπαγάνδα. Υπάρχει βέβαια και το διαδίκτυο, όμως και εκεί επικρατεί αναρχία, συνωμοσιολογία, μυθομανία, οι λεγόμενες μεγάλες ιστοσελίδες ανήκουν σε συγκεκριμένα κόμματα και ακολουθούν το «πετάει ο γάιδαρος, πετάει». Στην Ελλάδα, στο διαδίκτυο, αλλά και στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, έχει μεγάλο μερίδιο η ακροδεξιά. Όλα λοιπόν τα ακροδεξιά κόμματα (Βελόπουλος, Χρυσή Αυγή, Κασιδιάρης, Τζήμερος κ.ά), δηλητηριάζουν και αυτοί τους νέους μας κάνοντας τη ζημιά που κάνουν Μητσοτάκης και Τσίπρας ακόμη μεγαλύτερη. Εστιάζουν όλοι αυτοί στο μεταναστευτικό, νομίζοντας ότι έτσι θα πάρουν ψήφους, όμως το πιο πιθανό είναι, να μείνουν όλοι εκτός βουλής. Κατεβαίνοντας 4 ή 5 ακροδεξιά κόμματα, θα εξαφανιστούν όλα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
press@enosi-kentroon.gr