2021-02-19 17:53:12

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΑΣΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2021-02-19 17:53:12 Timestamp ID : 1613757192

Σε όλες τις τηλεοράσεις παρουσιαστές και καλεσμένοι κατάγγελναν την ανυπαρξία σχεδίου για την προστασία της χώρας από κακοκαιρία, πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς. Όμως όλα τα κανάλια επί χρόνια παρουσιάζουν δεξιούς υπουργούς, πασοκτζήδες υπουργούς, συριζαίους υπουργούς. Τους ρώτησαν ποτέ αν υπάρχει σχέδιο εκτάκτων συνθηκών; Όχι βέβαια. Ακόμη και στην προεκλογική περίοδο οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων είναι ανούσιες, οι συνεντεύξεις είναι στημένες, δημιουργείται πολωτικό κλίμα με ηλίθιες κοκορομαχίες και τα αληθινά προβλήματα του λαού ούτε καν προσεγγίζονται. ‘Αλλωστε οι περισσότεροι δημοσιογράφοι λειτουργούν σαν προκαλυμμένα ή απροκάλυπτα κομματικά λιβανιστήρια. Όμως έτσι μην παραπονούμαστε ότι δεν έχουμε σχέδιο, αφού ούτε καν κράτος δεν έχουμε. Όλοι επιζητούν να βάλουν τα παιδιά τους στο δημόσιο, όσοι το κατορθώνουν αράζουν, βολεύονται και έτσι έχουμε Μάτι, Μάνδρες, διακοπές ηλεκτροδότησης και άλλα προβλήματα που κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει ότι με νέο νόμο θα ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες των κρατικών υπηρεσιών. Η αντίληψη αυτή μας θυμίζει το «πασάλειψέ το από έξω, για να κρύψεις τη βρώμα από μέσα». Αν δεν παταχθεί ο κομματισμός, αν δεν ξεριζωθεί η μάστιγα του ρουσφετιού, αν οι προσλήψεις δεν γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια, οι όποιοι νόμοι αποδεικνύονται πασαλείμματα. Η Νέα Δημοκρατία στήριξε τους ιδιώτες κλινικάρχες. Όταν ήρθε η πανδημία του κορονοϊού θυμήθηκε τα δημόσια νοσοκομεία. Χρειαστήκαμε νοσοκομεία και νοσοκομεία δεν είχαμε. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κραυγάζουν, κάντε διορισμούς στην υγεία, βάλτε τους υγειονομικούς στα βαρέα και ανθυγιεινά. Είναι αυτό πρόγραμμα; Θυμόμαστε κάθε κλάδο μόνο όποτε δημιουργείται μία συμφορά. «Πάρτε λεωφορεία να μην μπαίνουν σαν τα μπουλούκια ο κόσμος». Ωραία, αλλά τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν τα έκαναν όλα αυτά; Προφανώς τους ενδιέφερε μόνο ο διορισμός, γιατί αυτός φέρνει ψήφους. Εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εμφανίστηκε στα κανάλια και είπε «απαιτούνται προσλήψεις». Κανένας δεν φταίει, η θεραπεία είναι οι προσλήψεις. Άλλωστε αυτές συμφέρουν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να δούμε όμως ποιος θα πληρώνει όλους αυτούς. Υπόσχεται ο Μητσοτάκης μείωση φόρων, κάνει όμως αύξηση δαπανών. Τελικά, όπως κατέρρευσε ο Γιωργάκης Παπανδρέου με το λεφτά υπάρχουν, παρόμοιο τέλος θα έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παράνοια βασιλεύει στο χώρο της άκρας δεξιάς. Το συνολικό ποσοστό της είναι γύρω στο 5%. Όμως οι μνηστήρες αυξάνουν. Βελόπουλος, Χρυσή Αυγή, Κασιδιάρης, Τζήμερος και τώρα Τράγκας. Το 2019 ήταν τυχερός ο Βελόπουλος γιατί είχε χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή. Έτσι τρύπωσε στη Βουλή. Τώρα όμως οι ψήφοι θα διαιρεθούν δια του 5, ίσως και δια του 6, οπότε όλοι τους εξυπηρετούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους πετάξει απ’ έξω. Η άκρα δεξιά είναι όμηρος της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι είχε γίνει και το 1980. Βρίζανε οι χουντικοί τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όμως όταν χρειάστηκε την ψήφο τους στη βουλή για να γίνει πρόεδρος δημοκρατίας, η εθνική παράταξη σύσσωμη ψήφισε Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κάτι παρόμοιο κάνει και ο Τσίπρας με τους εξ αριστερών του. Τους διαιρεί σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Λαφαζανικούς, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκη και τελικά θα τους πετάξει όλους απ’ έξω. Ο Βαρουφάκης πιθανώς να πάει επικρατείας στο ΣΥΡΙΖΑ σαν πιο έξυπνος.

Κάνουν κάποιοι παραγγελία δημοσκοπήσεις για να κρατήσουν τα ποσοστά τους. Ματαιοπονούν. Οι ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό θα είναι ασυγκράτητες. Το ΠΑΣΟΚ άγει τις τελευταίες μέρες του. Πριν τις εκλογές που εγγίζουν, θα σπάσει στα δύο. Το μείζον τεμάχιο θα απορροφηθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Το έλασσον από το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα είναι το τέλος μιας πολυετούς πορείας που ταλαιπώρησε το δημοκρατικό μας κοινό, αναγκάζοντάς το να εμπνέεται από δημοκρατικά οράματα, αλλά δυστυχώς να συμβιβάζεται με πελατειακές σχέσεις, την ίδια ώρα που τα κορυφαία στελέχη έγιναν πρωταγωνιστές μεγάλων σκανδάλων. Ωστόσο από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα σοβαρό ποσοστό ιδεολόγων και ανθρώπων που επιζήτησαν αλλαγές. Τους πολίτες αυτούς τους χρειαζόμαστε στην Ένωση Κεντρώων. Για εμάς τους κεντρώους δεν είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ένοχοι για τα εγκλήματα όσων πρωταγωνίστησαν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
press@enosi-kentroon.gr