2021-02-25 17:09:51

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΑΡΘΡΩΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2021-02-25 17:09:51 Timestamp ID : 1614272991

Η συζήτηση στη Βουλή κατέληξε μία ακόμη φορά σε φιάσκο, με ανούσιες συγκρούσεις, οι φωτοβολίδες πήραν ξανά τη θέση των επιχειρημάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την κα. Μενδώνη, όταν στο ίδιο το κόμμα του υπήρξαν φωνές που αξίωναν την παραίτησή της. Το κράτος δικαίου κατά τον κ. Μητσοτάκη κινείται μόνο μετά από επώνυμες καταγγελίες. Επί του προκειμένου, όμως, διέρρευσε μεγάλο χρονικό διάστημα με επίμονες φήμες και η κυβέρνηση κώφευε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Όλα αυτά τα βλέπει φυσιολογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ούτε την κα. Μενδώνη απολύει, ούτε μία συγνώμη ζητεί. Στην πολιτική χρειάζεται γενναιότητα για να πει κάποιος συγνώμη. Θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι ο κατήφορος για τον Κώστα Καραμανλή ήλθε προ ετών, όταν στη ΔΕΘ κάλυψε τον κ. Βουλγαράκη και δίστασε να ζητήσει μια συγνώμη, λέγοντας το περίφημο «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό». Φαίνεται ότι παρόμοιο τρόπο αυτοκτονίας επιλέγει σήμερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο παραμένει η ομίχλη στο περιβάλλον του Μαξίμου. Σε κυβερνητικές θέσεις υπηρετούν σήμερα αμφιλεγόμενα πρόσωπα της προτίμησης του κ. Μητσοτάκη. Μία τέτοια κυβέρνηση πόσο καιρό μπορεί να κρατηθεί στην εξουσία; Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης αμύνεται στις αμφιλεγόμενες αυτές επιλογές του, τονίζοντας τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αντίστοιχες κακές επιλογές του κ. Τσίπρα.

Όμως μια τέτοια στάση δεν ακυρώνει τον κατήφορο. Τονίζοντας τα λάθη του απέναντι, δεν λυτρώνεσαι από τα δικά σου λάθη. Ικανοποιείς ίσως το συμπαγές κομμάτι των δεξιών ψηφοφόρων, χάνεις όμως τους μετριοπαθείς και σκεπτόμενους, αυτούς που με την ψήφο τους έφεραν τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση. Ένα ακόμη σοβαρό τρωτό του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι έφερε στη Νέα Δημοκρατία ξοφλημένα άτομα του ΠΑΣΟΚ αφ’ ενός και αφ’ ετέρου ανθρώπους που έβαλε στην πολιτική το ΛΑΟΣ. Αυτό το μίγμα είναι πολύ ευάλωτο, τώρα μπορεί να τους ενώνει όλους αυτούς η καρέκλα, όμως ο τρόπος άσκησης της εξουσίας είναι δεξιομανής, οι συνταγές της πολιτικής είναι αντιλαϊκές, ο αυταρχισμός προφανής, ο λαός άλλη μία φορά μένει στο περιθώριο, αφού στο προσκήνιο πρυτανεύουν συμφέροντα και αλαζονικές συμπεριφορές.

Για εμάς στην ‘Ένωση Κεντρώων και ο κ. Τσίπρας θεωρείται αναξιόπιστος. Άφησε χιλιάδες συνταξιούχους με συντάξεις πείνας, 300 ευρώ, 200 ευρώ. Εγκατέλειψε τους μακροχρόνια ανέργους, διόρισε χιλιάδες ημετέρους και έδιωξε 600 χιλιάδες νέους μας στο εξωτερικό. Ανοήτως, δηλώνει περήφανος για τη συνθήκη των Πρεσπών, γελοιοποίησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, υπέγραψε ό,τι αξίωσαν Γερμανοί και Αμερικανοί. Ακόμη και αυτή η ηθική της αριστεράς σήμερα τίθεται υπό αμφισβήτηση μετά τις κωλοτούμπες της περιόδου Τσίπρα. Άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι η πληγή της Ελλάδας, φέρνουν διχόνοια στο εσωτερικό της χώρας και την συρρικνώνουν στη διεθνή σκηνή. Η Ένωση Κεντρώων πιστεύει, ότι όσο κυβερνούν, ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ή ο Αλέξης Τσίπρας, θα φτωχοποιείται η κοινωνία, η Τουρκία θα επιβάλει τη θέλησή της και οι μόνοι που θα χαίρονται είναι τα επιτελεία Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ που θα βουτάνε μεγάλες θέσεις και υψηλές αμοιβές. Θα πεινάει δηλαδή όλη η Ελλάδα για να ζουν καλά κάποιες χιλιάδες κομματικών εγκαθέτων.

Καλούμε μετά ταύτα τους φίλους μας του κεντρώου χώρου να δώσουν μεγάλο αγώνα για την επιστροφή της Ένωσης Κεντρώων στη βουλή. Ο ανήθικος πόλεμος που έγινε στην προηγούμενη Βουλή κατά της Ένωσης Κεντρώων, αλλά κι ο τωρινός αποκλεισμός μας από όλα τα ΜΜΕ, φανερώνουν το πόσο φοβάται το κατεστημένο την παράταξή μας. Επισημαίνεται σε όλους η προσοχή για να μην σπαταληθεί η ψήφος στις επόμενες εκλογές σε αριστερά μικροκόμματα και σε ακροδεξιά μορφώματα που παρουσιάζονται ως πατριωτικά, ενώ στην ουσία είναι φερέφωνα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα μεν αριστερά κόμματα φροντίζει ο Τσίπρας να μένουν εκτός Βουλής, τα δε ακροδεξιά (Βελόπουλος, Τράγκας, Κασιδιάρης, Τζήμερος, ίσως και άλλα) θα μείνουν και αυτά εκτός βουλής. Το φροντίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ένωση Κεντρώων, παρά τη φίμωση της από όλα τα ΜΜΕ, είναι σε τροχιά ανόδου, αφού το ΠΑΣΟΚ άγεται προς διάλυση σε δύο τεμάχια, το ένα θα βρεθεί στη Νέα Δημοκρατία και το έτερο στο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι η ώρα του κέντρου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ