2021-03-10 15:45:20

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2021-03-10 15:45:20 Timestamp ID : 1615391120

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμα αναφέρει, ότι δεν θα επιτρέψει η χώρα να βαδίσει σε διχασμό και ότι ο ίδιος εγγυάται την ομαλότητα. ‘Ομως σε μια δημοκρατία η ομαλότητα εξαρτάται από το σύνολο της λειτουργίας του κράτους, το κράτος δεν είναι μονοπρόσωπη επιχείρηση του εκάστοτε πρωθυπουργού. Καμία αξία δεν έχουν κουβέντες για εγγύηση της ομαλότητας, όταν τα πάντα λειτουργούν με αυταρχισμό και αλαζονεία, όταν επιχειρούνται αλλαγές στα πανεπιστήμια, απαγορεύσεις στη συνάθροιση πολιτών, όταν η βουλή δεν εκφράζει την πλειοψηφία του λαού και η κυβέρνηση στηρίζεται στις υφαρπαγμένες έδρες που της έδωσε το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης. Χωρίς κοινωνικό διάλογο, χωρίς τη ζύμωση της συνεννόησης οι αλλαγές είναι μάταιες, γίνονται μόνο στα χαρτιά, η κοινωνία δεν τις υιοθετεί. Το πνεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σε λάθος κατεύθυνση, τα πολλά διαγγέλματα θυμίζουν ανελεύθερες εποχές. Mε ένα κόμμα που συνυπάρχουν ξοφλημένα πρόσωπα του παλαιού ΠΑΣΟΚ, αμετανόητοι πολιτικοί της παραδοσιακής δεξιάς και άτομα που πριν λίγα χρόνια αποτελούσαν στελέχη του κ. Καρατζαφέρη, δεν μπορεί να εμπεδωθεί η κοινωνική γαλήνη και η προκοπή της χώρας. Με αυτές τις συνθήκες ο διχασμός θα υποσκάπτει κάθε αναπτυξιακή προοπτική. Όταν όλη μέρα σε όλα τα κανάλια παρελαύνουν υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν στο ΣΚΑΪ επιτρέπουν να ακούγεται μόνο η φωνή της Νέας Δημοκρατίας, όταν ο δημοσιογράφος κ. Οικονόμου κλείνει το τηλέφωνο στη Λιάνα Κανέλλη, όταν η φωνή του Βασίλη Λεβέντη φιμώνεται σε όλα τα ΜΜΕ, ποια ομαλότητα εγγυάστε κύριε Μητσοτάκη;

‘Οταν οι αστυνομικοί κτυπούσαν πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ανέλαβε κάποιος τις ευθύνες του; Αντίθετα, γνωστοί για τις ακραίες θέσεις τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, άρχισαν να δικαιολογούν τον ξυλοδαρμό των πολιτών. Η άποψη ότι όλα τα υποκινεί ο κ. Τσίπρας είναι πολύ βολική, του λαού την αντίδραση ελάχιστα την λαμβάνουν υπ’ όψη. Υπό τη νιρβάνα στημένων δημοσκοπήσεων ζουν στη Νέα Δημοκρατία ημέρες εξουσιαστικής αταραξίας, έτσι όμως έρχεται η κατάρρευση της χάρτινης αυτοκρατορίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύσεις δεν έφερε, νέα ήθη δεν έφερε, οι άριστοι φάνηκαν άχρηστοι. Νέα μνημόνια φέρνει και ξανά την απογοήτευση στην κοινωνία. Έδιωξε ο κόσμος μετά μανίας τον Τσίπρα και δίκαια, αφού μειοδότησε στο σκοπιανό και έκοψε το ΕΚΑΣ, όμως τώρα πρέπει να αγωνιστούμε να απαλλαγούμε από τη λαίλαπα της δεξιάς πριν πληρώσουμε μεγάλο το κόστος από τη συγκέντρωση του χρήματος στους ολίγους και πριν γίνει το ξεπούλημα του Αιγαίου στους τούρκους.

Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτός με τα καμώματά του έφερε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η αστυνομία επί Τσίπρα έριχνε χημικά στους διαδηλωτές. Επί χρόνια τώρα δεν μπορεί να γίνει ανοιχτή συγκέντρωση και διαδήλωση ειρηνική, γιατί μία ομάδα ταραξιών εισχωρεί στο χώρο της συγκέντρωσης και δημιουργεί επεισόδια. Η αστυνομία απλά παρακολουθεί. Ο κ. Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να δημιουργήσει νέο ήθος, ένα περιβάλλον αριστερών παλαιάς κοπής τον κατέστρεψε και μαζί με τον ίδιο διασύρθηκε και το όνομα της αριστεράς. Στις πολλές δεκαετίες που πέρασαν, η αριστερά μπορεί να εξέφραζε ανεδαφικές θεωρίες, είχε όμως κατακτήσει ένα καλό όνομα, ένα αδιαφιλονίκητο ήθος, που τώρα ο Τσίπρας το κατέστρεψε και αυτό. Μη έχοντας και αυτός άλλα ερείσματα, άρχισε να παίρνει φθαρμένα πρόσωπα του αποτυχημένου ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τη φίμωση που κάνουν στην Ένωση Κεντρώων όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, ο δημοκρατικός κόσμος έρχεται δίπλα μας. Το ΠΑΣΟΚ άγεται σε διάλυση. Η νίκη της Ένωσης Κεντρώων στις ερχόμενες εκλογές έχει τεράστια αξία, γιατί θα είναι η απάντηση της κοινωνίας στις ανέντιμες μεθοδεύσεις των άλλων κομμάτων και το αντίδοτο στο διαπλεκόμενο τοπίο των ΜΜΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
press@enosi-kentroon.gr