2021-03-19 17:04:00

ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2021-03-19 17:04:00 Timestamp ID : 1616173440

Η ‘Ένωση Κεντρώων καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για τη σταδιακή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, αφού η κοινωνία εμφανίζει σημάδια κόπωσης και ήδη βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης. Έμφαση πρέπει να δοθεί στην αποφυγή συνωστισμού και άσκοπων συναθροίσεων, ωστόσο λιανεμπόριο, σχολεία, πρέπει να λειτουργήσουν, καθώς επίσης πρέπει να επιτραπεί η ελεύθερη κίνηση των πολιτών σε όλη τη χώρα.

Εξ’ αρχής, η προσοχή του κόσμου έπρεπε να επικεντρωθεί στην αποφυγή συνωστισμών, στη χρήση μάσκας και στην ατομική υγιεινή. Αντ’ αυτών ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε την καθολική καραντίνα, τη νέκρωση της αγοράς και μία άνευ προηγουμένου εκστρατεία προπαγάνδας από επιστήμονες, κανάλια και δημοσιογράφους. Όλα αυτά έδωσαν τροφή σε αύξηση της δυσπιστίας και οδήγησαν αρκετούς σε πράξεις απειθαρχίας. Τώρα που η πανδημία ταλαιπωρεί τη χώρα μας, καλό είναι να δείξουμε ότι είμαστε λαός πολιτισμένος, αντιμετωπίζουμε τους κινδύνους με ωριμότητα, το να κλεινόμαστε στο σπίτι μας, το να απαγορεύεται να κυκλοφορούμε, δεν έλυσε και δεν λύνει το πρόβλημα.

Μεγάλη σύγχυση γεννά στην κοινωνία και η συνεχιζόμενη άρνηση πολλών δημοσίων λειτουργών να εμβολιαστούν. Πώς ζητάμε από τον κόσμο να πειθαρχήσει, όταν κρατικοί αξιωματούχοι, νοσοκομειακοί, ένστολοι, αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο; Επίσης είναι παράλογο από τη μια να είμαστε σε καθεστώς νέκρωσης των πάντων και από την άλλη η κυβέρνηση να αναγγέλλει ότι στις 14 Μαΐου ξεκινά η τουριστική σεζόν. Τελικά τί βαραίνει περισσότερο, η ζωή των συμπολιτών μας, ή η οικονομία; Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει μεγαλοσχήμως ότι έχουμε ταμειακά διαθέσιμα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, όμως η συνεχής έξοδος της χώρας στις αγορές με ομόλογα και το τελευταίο ομόλογό τριακονταετούς λήξης, μαρτυρούν την απόγνωση της κυβέρνησης και εκτοξεύουν, σε επίπεδα αναγγελίας νέων μνημονίων, το εξωτερικό μας χρέος.

Απέναντι στην αλλοπρόσαλλη αυτή τακτική του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ακούγεται σαν άλλη όψη παραλογισμού η φωνή του Αλέξη Τσίπρα «Δώστε και άλλα, προσλάβετε κόσμο, αγοράστε λεωφορεία, πληρώστε τις υπερωρίες, χαρίστε χρέη». Αυτά είναι που ακούγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ευχάριστα όλα, μοιάζουν όμως πάρα πολύ με τις ανόητες υποσχέσεις και τον άκρατο λαϊκισμό που το 2009 μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και στις αυτοκτονίες χιλιάδων συμπολιτών μας. Όταν μια κυβέρνηση όπως η παρούσα τραβάει για το πουθενά και η αντιπολίτευση είναι τόσο ανεύθυνη, πού μπορεί να καταλήξει η χώρα; Στα ΜΜΕ ακούγονται συνεχώς ασυναρτησίες. Εσείς κάνατε αυτό, μα και εσείς τα ίδια κάνατε. ‘Oταν δικαιολογείς την αποτυχία σου με την αποτυχία των προγενεστέρων, είναι σαν να λες, είστε οι πολίτες ανόητοι που μας ψηφίσατε.

Η Ένωση Κεντρώων θα μετάσχει στις εκλογές, παρά τη φίμωση που ανήθικα μας επιβάλλουν τα ΜΜΕ, γιατί υπάρχει κόσμος που δεν δέχεται να υποτιμάται η νοημοσύνη του. Όσο για τις δημοσκοπήσεις, μην ταλαιπωρούνται αυτοί που τις πληρώνουν. ‘Ηδη σε όλες, ένα ποσοστό ανώτερο του 25% αρνείται να δηλώσει τα κόμματα που σερβίρει η διαπλοκή. Πολλές φορές κύριε Μητσοτάκη και κύριε Τσίπρα η υπερβολική προπαγάνδα φέρει αντίθετα αποτελέσματα.