2021-03-26 17:46:00

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΩΙ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΑΔΥ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2021-03-26 17:46:00 Timestamp ID : 1616780760

Όπως αναμενόταν, η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέρασε χωρίς να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία και χωρίς να τεθεί το ζήτημα της πώλησης εξοπλισμών στην Τουρκία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επίθεσή της, κατά κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτέλεσμα του γενικόλογου ανακοινωθέντος που εκδόθηκε, θα είναι προφανώς, η συνέχιση της αδιάλλακτης στάσης των τούρκων, η απειλή κατά της Ελλάδας και της Κύπρου και η απόπειρα να συρθεί η μεν Ελλάδα σε διάλογο εξαναγκασμού για μοιρασιά του Αιγαίου, η δε Κύπρος να οδηγηθεί σε διχοτόμηση. Οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από το 1821 έγιναν εν μέσω πανδημίας, ήρθαν λιγοστοί επίσημοι καλεσμένοι, ο λαός όμως απουσίασε. Εορτασμός χωρίς το λαό δεν νοείται. Ίσως μία ενδεδειγμένη λύση θα ήταν, να μετατεθεί ο εορτασμός για λίγους μήνες αργότερα. Τέτοια επέτειος να εορτάζεται μόνο από τις τηλεοράσεις και να γίνονται τόσα έξοδα για δύο-τρεις καλεσμένους, δεν ταιριάζουν στο μέγεθος της οφειλόμενης στο 1821 τιμής. Μητσοτάκης το πρωί, Μητσοτάκης το μεσημέρι, Μητσοτάκη το βράδυ, Μητσοτάκης σε όλα τα κανάλια από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Αυτή η ομοβροντία εμφανίσεων στα ΜΜΕ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών του συνιστά πρόκληση σε βάρος του δημοκρατικού μας λαού. Το να έχει η κυβέρνηση τον κύριο λόγο στα ΜΜΕ θα μπορούσε να είναι λογικό. Εδώ όμως δεν μιλάμε για κύριο λόγο, εδώ πρόκειται για φασισμό και για αποκλεισμό της αντίθετης άποψης, εδώ μιλάμε για καθεστωτική νοοτροπία. Μπακογιάννης στον Πατριάρχη, Μητσοτάκης στην Ακρόπολη, Μητσοτάκης στην παρέλαση. Στη σύνοδο κορυφής όμως της Ευρωπαϊκής Ένωσης πού ήταν ο Μητσοτάκης, να μιλήσει για τις απειλές των Τούρκων, για τις έρευνες σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα, για τα υποβρύχια που πουλάει στην Τουρκία η Μέρκελ, για τις διώξεις κατά Κούρδων και Αρμενίων; Εκεί σιωπητήριο. Ο Κυριάκος είναι δραστήριος στις τελετές, μουγγός εκεί που πρέπει να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα.

Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη λύπη της για το σημερινό πολιτικό σκηνικό. Η βουλή απαρτίζεται από τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, το κόμμα του Τσίπρα που υπηρέτησε Αμερικανούς και Γερμανούς, ένα ετοιμοθάνατο ΠΑΣΟΚ και μερικούς ακόμη τυχάρπαστους. Περιμένουμε τις εκλογές για να επιστρέψει στη βουλή ο κεντρώος χώρος.