2021-04-08 16:28:00

ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2021-04-08 16:28:00 Timestamp ID : 1617899280

Πολλοί έχουν διαπράξει το λάθος να αναλώνονται με τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, με τη χρήση μάσκας, με το κατά πόσον καταπατούνται τα συνταγματικά μας δικαιώματα, με τη διαμάχη μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών για τα εμβόλια και έτσι μένουν στο απυρόβλητο κορυφαία ζητήματα, όπως τα εργασιακά δικαιώματα, οι πολύ χαμηλές συντάξεις μεγάλου πλήθους πολιτών, η ανεργία, η σχεδόν φασίζουσα λειτουργία της βουλής, ο έλεγχος των ΜΜΕ από μία κλίκα κρατικοδίαιτων αρπακτικών, η εξόντωση των παραγωγών αγροτικών προϊόντων και η διαγραφόμενη προοπτική νέας μειοδοσίας στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό. Λειτουργεί έτσι η πανδημία σαν μέσο τρομοκρατίας του κόσμου και σαν μέθοδος αποπροσανατολισμού της προσοχής του λαού μας από τα μεγάλα και ουσιώδη, σε πεδία όπου μεσουρανεί η διχογνωμία, η ελλιπής ενημέρωση και ο φόβος.

Ξεχνάμε έτσι τους μακροχρόνια ανέργους, τη δυστυχία χιλιάδων οικογενειών, το λουκέτο πολλών επιχειρήσεων, την απαξίωση των πανεπιστημίων, τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας, τις μεγάλες ανάγκες των ενόπλων μας δυνάμεων, την ανικανότητα των πρωθυπουργών να πείσουν στην Ευρώπη για το δίκαιο των ελληνικών θέσεων. Συνηθίσαμε να ζούμε με καλπονοθευτικό νόμο ενισχυμένης και το αίτημα της Ένωσης Κεντρώων για απλή αναλογική θίγεται μόνο στις ομιλίες του Βασίλη Λεβέντη, ενώ έπρεπε να αποτελεί κυρίαρχο μήνυμα της νεολαίας για να γυρίσει σελίδα η χώρα και από το σημερινό πολιτικό σύστημα συναλλαγής και διαφθοράς, να οδεύσει ο τόπος στη διαφάνεια και την ισοπολιτεία. Πολλοί ερωτούν, τί πιστεύει η Ένωση Κεντρώων για την Κύπρο. Μα η Κύπρος είναι υπό κατοχήν. Η Τουρκία ύπουλα οδηγεί τα πράγματα σε διχοτόμηση. Όταν εμείς λέμε ότι οι συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου κατέστρεψαν την Κύπρο και ο λαός βάζει στη βουλή και ονομάζει εθνάρχες αυτούς που υπέγραψαν τις συμφωνίες αυτές, τί νόημα έχει να μας ρωτάτε τί πιστεύουμε για την Κύπρο; Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να φύγει από την Κύπρο. Οι φίλοι μας οι νεοδημοκράτες, για να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες για τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου, βρήκαν τη λύση να τα φορτώσουν όλα στον Μακάριο. Νομίζουν έτσι ότι εξιλεώνονται για τη μειοδοσία. Όμως δεν είναι έτσι και το ξέρουν καλά.

Κάτι ανάλογο ακούστηκε προ ημερών, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΣΚΑΪ είπε δημόσια ότι «δεν θεωρώ τον Τσίπρα προδότη για τις Πρέσπες. Όχι, Εγώ ποτέ δεν θα πω τον Τσίπρα προδότη». Μα αν δεν κάνουμε λάθος η Νέα Δημοκρατία έχει ονομάσει τη συμφωνία των Πρεσπών κατάπτυστη και επαίσχυντη. Ο υπογράφων μία τέτοια συμφωνία κ. Άδωνι, τί είναι; Προφανώς ο Άδωνις γνωρίζει ότι το 2008 η Ντόρα Μπακογιάννη, ως υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, είχε αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου τη σύνθετη ονομασία ως επίσημη θέση της Ελλάδας. Οπότε πριν τον Τσίπρα πάλι οι Μητσοτάκηδες έβαλαν το χέρι τους στη μειοδοσία, που προς Θεού δεν είναι προδοσία…

Τώρα ξέσπασε πόλεμος Κώστα Καραμανλή – Κώστα Σημίτη για το Ελσίνκι. Ο Κώστας Καραμανλής ισχυρίζεται ότι το Ελσίνκι ήταν μειοδοσία και ότι σε αυτό αμφισβητήθηκαν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Αυτό κύριε Κώστα Καραμανλή δεν είναι ψέμα, όμως σήμερα, κύριε Κώστα, είσαι στη Νέα Δημοκρατία όπου συνυπάρχουν μαζί σου όλα τα πρωτοπαλίκαρα του Σημίτη. Ο Χρυσοχοΐδης, η Διαμαντοπούλου, ο Βενιζέλος και πολλοί άλλοι είστε στο ίδιο κόμμα κύριε Καραμανλή. Αυτή είναι η Ελλάδα. Βρίζουμε Γερμανούς, Αμερικανούς, όμως τις υπογραφές στην Κύπρο, στα Σκόπια, τώρα στο Αιγαίο, έλληνες τις βάζουν. Όμως δεν πειράζει, αρκεί που διορίζουν τα παιδιά μας στο δημόσιο.

Μετά ταύτα δηλώνουμε ότι εμείς θα ψηφίζουμε όσο ζούμε Ένωση Κεντρώων και για τα ΜΜΕ που λανσάρουν τους καταστροφείς της χώρας και τους μειοδότες, αισθανόμαστε αηδία.

Γραφείο Τύπου ‘Ενωσης Κεντρώων

press@enosi-kentroon.gr