2021-04-30 11:15:00

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2021-04-30 11:15:00 Timestamp ID : 1619781300

Με μήνυμά του για τις γιορτές του ΠΑΣΧΑ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εύχεται σε όλες και σε όλους προσωπική και οικογενειακή υγεία και πρόοδο. Με αγώνα και υπομονή άνθρωποι και κοινωνίες ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες, ο λαός μας στάθηκε όρθιος σε μεγαλύτερες δοκιμασίες και κρίσεις. Έτσι αισιοδοξώ ότι οι αρετές του λαού μας θα ανοίξουν νέους δρόμους για ανάπτυξη, θα βελτιώσουν ουσιαστικά την ποιότητα της δημοκρατίας μας, θα δώσουν στήριξη στους αναξιοπαθούντες, ανέργους και στις ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών μας. Με το ίδιο πνεύμα, συνέχισε ο Βασίλης Λεβέντης, πρέπει να αγωνιστούμε στην Ευρώπη για να τύχουν σεβασμού και υπεράσπισης από όλους οι κανόνες του διεθνούς δικαίου. Η αλληλεγγύη και οι κανόνες δικαίου εξασφαλίζουν την ισχύ της Ευρώπης, εκπτώσεις και εξαιρέσεις στο πνεύμα αυτό ούτε νοούνται, ούτε επιτρέπονται.

Στο μέλλον πρέπει το πολιτικό σύστημα να είναι ενωτικό και να λειτουργεί συναινετικά. Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις διχάζουν την κοινωνία, η απλή αναλογική και η συνεννόηση πρέπει να κυριαρχήσουν. Η Ελλάδα πτώχευσε με μονοκομματικές κυβερνήσεις, εθνικά θέματα (Κυπριακό, Σκοπιανό, τώρα Αιγαίο) προδίδονται από μονοκομματικές κυβερνήσεις. Πρέπει ωστόσο στην Ελλάδα να γίνουν άμεσα κάποιες αλλαγές. Η μείωση του αριθμού των βουλευτών, η κατάργηση των συντάξεων για όλα τα αιρετά αξιώματα, η ποινικοποίηση του ρουσφετιού, η παρουσία εισαγγελικού λειτουργού σε όλες τις μεγάλες συμβάσεις και τις κρατικές προμήθειες, η ενίσχυση των χαμηλών συντάξεων και η θέσπιση ως ανωτέρου ποσού για τη σύνταξη όλων των πολιτών, των 1500€ μηνιαίως, η είσοδος στο δημόσιο ικανών στελεχών, ώστε να παύσει η αντίληψη «μπαίνεις στο δημόσιο για να λύσεις το πρόβλημα της ζωής σου». Ο δημόσιος τομέας να γίνει μεγαλύτερης απόδοσης και μικροτέρου κόστους. Τέλος τα ΜΜΕ πρέπει να λειτουργήσουν πλουραλιστικά και τίμια. Η πληροφόρηση δεν είναι τσιφλίκι λίγων κροίσων, είναι δικαίωμά της Δημοκρατίας και οι άδειες των τηλεοράσεων και των ραδιοφώνων πρέπει να υπόκεινται στον ουσιαστικό έλεγχο της κοινωνίας, η δε ιδιοκτησία των ΜΜΕ να ανήκει σε εξασφαλισμένου κύρους εταιρείες λαϊκής βάσεως.

Η πανδημία έδειξε πόσο αθωράκιστη και ευάλωτη είναι η κοινωνία μας και πόσο εύκολο είναι σε πολύ λίγο να χαθούν τα πάντα. Ωστόσο η υπομονή και η αυτοπειθαρχία όλων μας και οι συνολικές αρετές του λαού μας εγγυώνται το νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Σε λίγο θα γίνουν εκλογές. Σε αυτές δεν πρέπει να πάμε σαν πρόβατα να κάνουμε ό,τι θέλει ο ΣΚΑΪ, το Mega, ο Αντέννα. Αντίθετα πρέπει ο λαός να δώσει τη δική του απάντηση σε όσα επί χρόνια συμβαίνουν ερήμην του. Η Ένωση Κεντρώων, αν και αντιμετωπίζεται ανήθικα και ανέντιμα από τα ΜΜΕ, θα διεξάγει αγώνα μέχρι τέλους για τη νεολαία, για τον εργαζόμενο, για τον ξεχασμένο συνταξιούχο, τον προδομένο πολίτη όπου της Ελλάδας και αν βρίσκεται. Η τύχη της Ελλάδας και η τύχη της Ένωσης Κεντρώων είναι στα χέρια σας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

Βασίλης Λεβέντης.

Πρόεδρος ‘Ενωσης Κεντρώων

https://enosi-kentroon.gr/ek/?p=29567