2021-05-04 15:25:00

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2021-05-04 15:25:00 Timestamp ID : 1620141900

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι κορυφαία και συμβολική ημέρα και αντικατοπτρίζει την στήριξη όλων μας στον εργαζόμενο και μοχθούντα βιοπαλαιστή.

Για την Ένωση Κεντρώων, η Πρωτομαγιά σημαίνει κάτι πολύ παραπάνω, σημαίνει πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους για να μπει η χώρα σε πορεία ανάπτυξης και να βγει από τα μνημόνια και την κρίση.

Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων και όσων έχασαν την ζωή τους, υπηρετώντας το δίκαιο της εργατικής τάξης.

Δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για μια οικονομία ισχυρή που οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν αυτό που δικαιούνται, όπως επίσης και για την συμμετοχή των εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρήσεων,ένα ζήτημα επί του οποίου οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις επιμελώς σιωπούν.

Στην Ελλάδα των μνημονίων υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι, 600 χιλιάδες νέοι στο εξωτερικό και από τους εργαζόμενους ένα 40% παίρνουν αμοιβές ασιτίας και πείνας. Τώρα λοιπόν, η Πρωτομαγιά έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από ποτέ άλλοτε, γιατί ενώνει και χαλυβδώνει την εργατική τάξη ενάντια στην εκμετάλλευση του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

Όσοι ακόμη και σήμερα υπόσχονται βολέματα, ρουσφέτια και συνεργούν σε κράτος βαθύ και αναποτελεσματικό ζημιώνουν την χώρα και ναρκοθετούν το μέλλον της. Οι εργαζόμενοι ας μην εμπιστεύονται πια τους εργατοπατέρες, ας ξεχωρίσουν ποιοι τους αγαπούν και ποιοι καπηλεύονται τους αγώνες τους.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι υπόθεση της αριστεράς. Για την Ένωση Κεντρώων είναι κορυφαία μέρα το νόημα της οποίας πρέπει να το θυμόμαστε όλες τις μέρες του χρόνου.

Συμμετοχή εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρήσεων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ