2021-10-27 10:47:00

Για την επέτειο του “ΟΧΙ”

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης 2021-10-27 10:47:00 Timestamp ID : 1635331620

Παρατηρούμε, κάθε χρόνο, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τις δηλώσεις πολλών να ακροβατούν μεταξύ “αγάπης” για την πατρίδα και “μίσους” για όσους κατοικούν σε αυτή.

Την 28η Οκτωβρίου 1940, 81 χρόνια πριν από σήμερα, όταν ελάχιστοι από τους σημερινούς κατοίκους της Ελλάδας ήταν καν γεννημένοι, δεν τέθηκαν τέτοια ζητήματα, το αν αγαπά δηλαδή ή όχι κάποιος την Ελλάδα. Κλήθηκαν οι στρατιώτες μας να υπερασπιστούν τα εδάφη της Ελλάδας και την ανεξαρτησία της χώρας μας, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας πολέμησαν το 1940, για να μπορούμε εμείς σήμερα να ασκούμε κριτική αλλά και να δεχόμαστε κριτική. Πολέμησαν ώστε σήμερα να έχουμε την ευχέρεια να επικοινωνούμε στην Ελληνική γλώσσα και να ασκούμε τα δικαιώματά μας αλλά και ώστε να είμαστε ευσυνείδητοι πολίτες και να κατανοούμε πως μαζί με τα δικαιώματα έχουμε και υποχρεώσεις. Δεν θα ήθελαν οι ίδιοι κάτι διαφορετικό για το σήμερα.

Η Ελλάδα διανύει την πλέον κρίσιμη περίοδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο : Ισχυρά οικονομικά προβλήματα, πανδημία, εργαλειοποιημένες και μεγάλες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, προσθέτουν επιπλέον βάρος στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται ακόμη στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς παράλληλα οι ισχυροί του κόσμου, δείχνουν διατεθειμένοι να ορίσουν ξανά τα σύνορα των επιρροών τους.

Στη Μάχη του Μαραθώνα πριν σχεδόν 2.400 χρόνια, οι ‘Ελληνες έδειξαν πως δεν ήταν ανίκητη η Περσική Αυτοκρατορία. Το 1940 οι ‘Ελληνες έδειξαν πως ούτε οι δυνάμεις του ‘Αξονα ήταν ανίκητες.

Και στα δύο αυτά ιστορικά γεγονότα οι πρόγονοι μας λειτούργησαν με ενότητα, λογική και αυτοπεποίθηση. Είμαστε βέβαιοι πως και σήμερα αν χρειαστεί, θα λειτουργήσουμε όλοι το ίδιο ενωτικά, λογικά και με αυτοπεποίθηση.

Ευχόμαστε λοιπόν να μη χρειαστεί να ενεργοποιηθούμε αμυντικά. Ευχόμαστε επίσης να μην ξεχνάμε το παρελθόν, ευχόμαστε ωστόσο να μη μένουμε στη μνήμη του ένδοξου παρελθόντος.

Και τέλος, ευχόμαστε να εντάξουμε τη λογική και την ενότητα στην καθημερινότητά μας ώστε να αποτελέσουν τις πρώτες γραμμές άμυνας, ένα νοητό “ΟΧΙ” απέναντι σε κάθε έναν που επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Χρόνια πολλά σε όλους!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
press@enosi-kentroon.gr