2022-07-16 10:00:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Ορίστε οι προτάσεις μας, οι θέσεις μας, τα 11 Σημεία μας. Αποδεχθείτε τα και εφαρμόστε τα.

By antidiaploki

  Ο Βασίλης Λεβέντης στις δυο εκπομπές του της Παρασκευής 15/7/2022 ( https://youtu.be/nmlapmY7x54 & https://youtu.be/_c0RrgZmZm8) και αφού ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη που παρέχουν στην Ένωση Κεντρώων τόνισε πως θα κάνουμε αυτό που μπορούμε με πίστη και αφοσίωση για συνέχιση του αγώνα μας ελπίζοντας ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι σταθμός ωριμότητας και λογικής και ότι οι επόμενες εκλογές ελπίζουμε να είναι το έναυσμα επίσης για να ορθώσει το ανάστημά του ο ψηφοφόρος απέναντι στη διαφθορά και στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, στους μεγαλοϊδιοκτήτες καναλιών, απέναντι σε όλους αυτούς που συνθέτουν το πολιτικό σύστημα το οποίο εδώ και δεκαετίες γίνεται όλο και πιο σιδερένιο και πιο ασφυκτικό. 

 

Τόνισε επίσης πως έκανε πίσω ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα των εκλογών μεταθέτοντας τις εκλογές για τη λήξη της τετραετίας. Μέσα σε λιγότερο από 10 μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο ίδιος έθεσε ζήτημα πρόωρων εκλογών, μετέθεσε, οριστικά τη διεξαγωγή τους στο τέλος της τετραετίας. 

Αναρωτιόμαστε τι ήταν αυτό που μέσα σε 10 μέρες άλλαξε και έκανε τον πρωθυπουργό να οπισθοχωρήσει. Κυκλοφορούν κάποιες αρκετά αξιόπιστες πληροφορίες, ότι υπάρχει συμφωνία πολλών κομμάτων, η οποία κινείται γύρω από το ζήτημα της απλής αναλογικής. Η κινητικότητα αυτή έχει το εξής σκεπτικό : η Νέα Δημοκρατία ενώ είναι αναμενόμενο ότι θα βγει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, θα καταφέρει να συγκεντρώσει το πολύ 95 έδρες. Τα υπόλοιπα κόμματα που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις υπόλοιπες 205 έδρες φημολογείται ότι θα συνεργαστούν, ώστε να σχηματίσουν προσωρινή κυβέρνηση η οποία θα έχει την απαιτούμενη από το σύνταγμα πλειοψηφία των διακοσίων βουλευτών που απαιτούνται για άμεση αλλαγή του εκλογικού συστήματος και επαναφορά της απλής αναλογικής και στις μεθεπόμενες εκλογές.

 

 Ολόκληρο το περιεχόμενο των εκπομπών του προέδρου της ‘Ενωσης Κεντρώων, διατίθεται στους ακόλουθους συνδέσμους :

 

Εδώ (Ορίστε οι προτάσεις μας, οι θέσεις μας, τα 11 Σημεία μας, αποδεχθείτε τα και εφαρμόστε τα) και εδώ Κάνετε λάθος κ. Μητσοτάκη που είστε ενάντια στην Απλή Αναλογική, θα μείνει η ΝΔ μόνη της…

 

Γραφείο Τύπου ‘Ενωσης Κεντρώων