2022-10-28 10:10:00

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

By antidiaploki

Κάθε χρόνο όλα τα πολιτικά κόμματα αλλά και όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας ευχόμαστε τα αυτονόητα : Ομόνοια του πολιτικού κόσμου, συνεργασία, να έχουμε δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μπροστά μας.

Και φέτος όμως, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, τελικά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο : Καμμία ένδειξη συνεργασίας, καμία πρόθεση ομόνοιας του πολιτικού κόσμου, μηδενική πρόθεση συνεργασίας με αποτέλεσμα να μην έχει ο κόσμος της Ελλάδας τη δύναμη να συνεχίσει.

Κι όμως, το 1940, σύσσωμοι οι Έλληνες οι αριστεροί, οι δεξιοί, οι κεντρώοι, από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, συστρατεύτηκαν για να αντιμετωπίσουν τον κοινό κίνδυνο.

Και αν γυρίσουμε ακόμη πιο πίσω στην ιστορία, θα διαπιστώσουμε πως κάθε φορά που οι Έλληνες λειτούργησαν ομαδικά και συνεργάστηκαν, η Ελλάδα αμύνθηκε και μεγάλωσε.

Σήμερα, βλέπουμε το ένα πολιτικό κόμμα να προσπαθεί να αναδείξει τις αδυναμίες και τις αστοχίες του άλλου, προσπαθώντας να καλύψει τις δικές του ανομίες. Δεν υπάρχει δηλαδή στιβαρή πολιτική πρόταση αλλά και ειλικρίνεια στην πολιτική ζωή της χώρας.

Τρέμουμε στην ιδέα του τι θα συμβεί και πόσο κοντόφθαλμα θα δουν κάποιοι την κατάσταση, αν χρειαστεί η χώρα μας να αμυνθεί απέναντι στη διαρκώς αυξανόμενη επιθετική ρητορική της γείτονος χώρας, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε στρατιωτική ή υβριδική απειλή.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ημέρα ενότητας, την ημέρα του “ΟΧΙ”, καλούμε, για μια ακόμη φορά, τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας να συστρατευτεί κάτω από το κοινό όραμα μιας Ελλάδας σεβαστής στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικογένεια και να αφήσουν στην άκρη, έστω και προσωρινά, τις προσωπικές αντεγκλήσεις, τις προσωπικές φιλοδοξίες και τον πόλεμο φθοράς και να δημιουργήσουν έναν ανταγωνισμό πολιτικών προτάσεων και διεκδίκησης μεριδίου στην  πρόοδο της χώρας.

Θέλουν όλοι να κυβερνήσουν αλλά κανείς τους δεν ενδιαφέρεται να κυβερνήσει μια χώρα δυνατή και ώριμη. 

Η Ένωση Κεντρώων παραμένει πιστή στο όραμα μιας Ελλάδας ευρωπαϊκής, μιας Ελλάδας δυνατής, σεβαστής ως οντότητα και οικονομικό μέγεθος, κυρίαρχης, αξιόπιστου εταίρου και χώρας πιστής στο σημαντικότερο όπλο της σύγχρονης κοινωνίας : το διεθνές δίκαιο.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!