2023-02-14 11:11:00

Η Συμφωνία των Πρεσπών (Ι)

By antidiaploki

Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι όταν οι Έλληνες πρωθυπουργοί βάζουν την υπογραφή τους σε ένα έγγραφο συμφωνίας, την ευθύνη την φέρει αυτός που βάζει την υπογραφή, όχι αυτός που σου ζητά να υπογράψεις.

– Γνωρίζει άραγε ο ελληνικός λαός ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε υπογράψει τη συμφωνία της Ζυρίχης και του Λονδίνου με την οποία προδόθηκε τελικά η Κύπρος;

– Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια;

– Γνωρίζει άραγε ο ελληνικός λαός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτάσσει συνεχώς την προοπτική της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όσον αφορά τα ζητήματα μας με την Τουρκία;

Εφόσον λοιπόν ο λαός συνεχίζει να ψηφίζει αυτούς που προσφεύγουν σε τέτοιες λύσεις, σημαίνει ότι ο ίδιος λαός προτιμά μία ατιμωτική ειρήνη, παρά μία δημιουργική διπλωματική προσπάθεια ώστε να πάρουμε με το μέρος μας τους Ευρωπαίους εταίρους και άλλες ισχυρές χώρες, ώστε να προστατέψουμε τα δίκαια μας.

Δεν μας επιβάλλουν λοιπόν οι ξένοι κάτι, απλώς βλέπουν ότι έχουμε ενδοτικές κυβερνήσεις, ότι το μόνο που νοιάζει το λαό είναι η καλοπέραση του. ‘Εχουν περάσει και οι κυβερνώντες τη νοοτροπία ότι είμαστε μία μικρή χώρα που μας κυβερνάνε οι ξένοι και μας θεωρούν του “κλώτσου και του μπάτσου”.

Η συμπεριφορά των ξένων απέναντί μας είναι συνάρτηση της συμπεριφοράς της δικής μας. Εφόσον κοιτάμε μόνο το να περνάμε καλά και αν μας δώσει 50-100€ ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης μας δώσει τα -pass του, τρέχουμε να τον ψηφίσουμε.

Μα τότε, γιατί ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες ότι μας φταίνε οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί, οι μασόνοι;

Είναι βολική δικαιολογία να ρίχνουμε την ευθύνη στους ξένους.

Στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κάναμε μεγάλο αγώνα στη Βουλή για να μη ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Και ήμασταν κατά, διότι στην ερώτηση μας προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα για τα οφέλη της Ελλάδας από την υπογραφή της συμφωνίας, δεν δόθηκε ποτέ απάντηση. Δε βλέπαμε λοιπόν το λόγο για τον οποίο έπρεπε η Ελλάδα να παραχωρήσει τα “χρυσαφικά” της σε μία άλλη χώρα.

Δεν βρίσκαμε κάποιο όφελος σε αυτή τη συμφωνία.

Συνομιλούσαμε με τον Γερμανό πρέσβη και του είχαμε επισημάνει πως αν η Γερμανία είχε το ίδιο πρόβλημα με γειτονικό της κράτος, για την ονομασία μιας περιοχής, τι θα έκαναν;

Δεν μας απάντησε ποτέ ο Γερμανός πρέσβης!

Είχαμε λοιπόν βάσιμες αντιρρήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Βρήκαμε ωστόσο στήριξη πουθενά από τον λαό; ‘Οταν ήρθε η στιγμή των εκλογών, ψήφισαν Βελόπουλο και Βαρουφάκη.

Ζητούμε από το λαό να στείλει την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στη Βουλή, ώστε να πιέσουμε την επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών, να πιέσουμε την κυβέρνηση να προβεί σε λεπτομερή πληροφόρηση του λαού για κάθε πτυχή της συμφωνίας αλλά και να προβεί η χώρα σε διενέργεια δημοψηφίσματος.

https://www.facebook.com/vas.leventis/posts/pfbid023JE7Y3pQicGXQd2enjGVUsM5bckEb8PVTstjYSUa8eEBVwiqE2eRS8Jqa3DaXRufl