2023-02-18 11:11:00

Η Ευρώπη χρειάζεται και αυτή μια οικουμενικότητα στη διακυβέρνηση της.

By antidiaploki

Η Ευρώπη χρειάζεται και αυτή μια οικουμενικότητα στη διακυβέρνηση της. Χρειάζεται μια ενιαία τακτική στη διαχείριση κρίσεων. ‘Εχουν γίνει βέβαια βήματα, αλλά όπως βλέπουμε, η έλλεψη συντονισμού σε φορολογικά ζητήματα, ζητήματα ΦΠΑ και τιμολόγησης προϊόντων, δημιουργούν αντιθέσεις : Η Ισπανία μηδενίζει το ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα διατροφής προκαλώντας, εύλογα, ειρωνικά σχόλια στην Ελλάδα σχετικά με το διαβόητο Καλάθι του Νοικοκυριού.
Και αναρρωτιόμαστε και μεις μέσα στον ατέρμονο όγκο των επιδομάτων, πόσο θα κόστιζε στην Κυβέρνηση άραγε να μηδένιζε το ΦΠΑ σε βασικά προϊντα διατροφής, αντί για το Καλάθι του Νοικοκυριού;
Θα σκεφτεί κανείς και από την άλλη, πως η Ισπανία δε διαθέτει Κοινωνικά Παντοπωλεία αλλά μόνο τράπεζες τροφίμων και διανομής αυτών σε όποιον ζητά βοήθεια.
Είναι μια ευκαιρία λοιπόν, η Ελλάδα να μάθει κάτι από την Ισπανία στη διαχείριση κρίσεων (μηδενισμός ΦΠΑ) αλλά και η Ισπανία να μάθει κάτι από την Ελλάδα (Κοινωνικά Παντοπωλεία). Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ στη διαχείριση των κρίσεων σε επίπεδο Ε.Ε, με το να αποστέλλουμε στην Ευρώπη εκπροσώπους μας ικανούς να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης και όχι
εκπροσώπους μας που θα έχουν κατά νου την προσωπική τους ευημερία και την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων.
Ο σύγχρονος κόσμος οδηγείται στη δημιουργία πολλαπλών πόλων αντί για το κλασσικό δίπολο ανατολής-δύσης, Ηνωμένων Πολιτειών και Σοβιετικής Ένωσης ή Κίνας.
Είναι η ευκαιρία της Ευρώπης ως ενιαία δύναμη, να παίξει το δικό της ρόλο στην παγκόσμια κοινωνία. Οτιδήποτε άλλο είναι αυτοκτονικό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλες τις χώρες της Ευρώπης και κατ’ επέκταση για ολόκληρο τον πλανήτη.
Πολλές είναι οι αδυναμίες που υπάρχουν και στις Ευρωπαϊκές χώρες και ταυτόχρονα έρχεται η ακροδεξιά και η αριστερά και υποστηρίζουν ότι μπορούν να προσφέρουν όσα λείπουν από τη σύγχρονη Ευρώπη.


Τι διάλογο όμως να ανοίξεις; Οι αριστεροί θέλουν να επιστρέψει η Ανατολική Ευρώπη στην εποχή των σοβιέτ και σε δεύτερο χρόνο ολόκληρη η Ευρώπη, ενώ οι ακροδεξιοί επιθυμούν να σύρουν την Ευρώπη σε εποχές Μουσολίνι και Χίτλερ, με προσωπολατρεία, αναπόδεικτες ιδέες περί ανώτερων φυλών και εθνών, την εξόντωση ασθενών με το πρόσχημα πως είναι βάρος στην οικονομία και διαρκείς πολέμους για επιβολή των θέσεων τους.
Η επιχειρηματολογία τους αυτή βρίσκει ωστόσο πρόσφορο έδαφος εξαιτίας τυχαίων γεγονότων τα οποία εκμεταλλεύονται αυτές οι ακραίες ιδεολογίες αλλά και γεγονότων που έρχονται στην επιφάνεια μετά από συστηματική έρευνα όπως το πρόσφατο σκάνδαλο με τις δωροδοκίες ευρωβουλευτών και άλλων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Θα συμφωνήσουμε όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, απολιτίκ, ότι αυτές οι περιπτώσεις πρέπει να έρχονται στην επιφάνεια, να εκδικάζονται και να καταδικάζονται οι ένοχοι. Η συμφωνία μας αυτή ωστόσο τελειώνει κάπου εκεί. Αυτές οι ακραίες ομάδες, με πρόσχημα τα όποια σκάνδαλα και τα φαινόμενα διαφθοράς, επιθυμούν τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιθυμούν την επιστροφή της Ευρώπης σε άλλες εποχές, πριν από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Επιθυμούν την επιστροφή της Ευρώπης σε εποχές που χώρες με κοινά συμφέροντα στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, να είναι διασπασμένες, να πολεμούν μεταξύ τους για την κατανομή των πόρων και να είναι έρμαια άλλων πόλων, από την ανατολή και τη δύση.


Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δε σταματά ποτέ να υποστηρίζει την άποψη για δημιουργία Οικουμενικών Κυβερνήσεων, κυβερνήσεων επιμερισμού ευθύνης και αναγνώρισης των λαθών των κομμάτων.
Δε μπορεί η Ελλάδα να είναι πάντοτε δέσμια των εγωισμών των εκάστοτε αρχηγών των πλειοψηφούντων κομμάτων. Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, δε μπορεί παρά να δώσει ξανά το ρυθμό για μια αναγέννηση της Ευρώπης σε μια οικουμενική δημοκρατία, σε χρονική στιγμή που η ακροδεξιά και η ακροαριστερά κερδίζουν πόντους και ψήφους, από λαούς κουρασμένους από κακές επιλογές προσώπων και τακτικών.

https://photos.app.goo.gl/2by8tZMsjpSbre668

#ΕΝΩΣΗΚΕΝΤΡΩΩΝ #ΟικουμενικήΚυβέρνηση