2023-02-20 11:11:00

Ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι τα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν προκειμένου να βρουν λύσεις που να τους ωφελούν όλους.

By antidiaploki

Σε έναν κόσμο όπου η πολιτική γίνεται ολοένα και πιο διχαστική και πολωτική, ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι τα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν προκειμένου να βρουν λύσεις που να τους ωφελούν όλους. Η συνεργασία είναι απαραίτητη αν θέλουμε να σημειώσουμε πρόοδο σε ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια, η ανισότητα και τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Με συνεργασία, ομόνοια, συνεννόηση, δουλεύοντας όλοι μαζί, μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος και να δημιουργήσουμε πολιτικές που είναι επωφελείς για όλους. Η συνεργασία των πολιτικών κομμάτων είναι ο μόνος δρόμος για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Δεν ζητάμε στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ από κανέναν να πάψει να είναι αριστερός, δεξιός, κεντρώος.
Τους ζητούμε να συμφωνήσουν όλοι σε βασικά σημεία, που αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, την εθνική άμυνα.
Αφού συμφωνήσουν στα κύρια σημεία με #ΠρωθυπουργόΚοινήςΑποδοχής, ο καθένας έπειτα μπορεί να είναι όσο δεξιός θέλει, όσο αριστερός αντέχει, όσο κεντρώος επιθυμεί.

Η λογική, η συνεργασία και το μέτρο του Κεντρώου χώρου μπορούν να αντιμετωπίσουν τις μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην Ανατολική Μεσόγειο, όχι η σκληρή δεξιά και η “πάρτε τα όλα” αριστερή προσέγγιση.

Η συνεργασία ωθεί να ξεπεράσουμε τις κομματικές διαιρέσεις, να επικεντρωθούμε στα σημαντικά για όλους θέματα. Δουλεύοντας μαζί, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις μας βασίζονται σε γεγονότα και στοιχεία και όχι σε ιδεολογία ή συναισθήματα. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία πολιτικών που θα είναι επωφελείς για όλους, ανεξάρτητα από το τι έχουν ψηφίσει ή ποια είναι η πολιτική τους τοποθέτηση.

Ξανά και ξανά στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θα τονίζουμε την ανάγκη για δημιουργία κυβέρνησης οικουμενικής, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ώστε η χώρα να μη γίνεται έρμαιο των διαθέσεων και των εγωισμών των κ.κ. Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη και κάθε επίδοξου σωτήρα.

Αυτή τη φορά, δεν υπάρχουν άλλοι σωτήρες να περιμένουν στη σειρά για να μας σώσουν. Η εποχή των σωτήρων έχει τελειώσει.
‘Οπως τελείωσαν και τα ψέματα των νυν κυβερνώντων αλλά και των πρώην.

Αυτό που δεν έχει τελειώσει όμως είναι η #Οικουμενικότητα στη διακυβέρνηση, δεν έχει τελειώσει η προοπτική πολιτικών συνεργασιών, δεν έχει τελειώσει η #realpolitik της περιβόητης ελληνικής πραγματικότητας, που περιλαμβάνει το ενεργειακό κοκτέιλ τιμών με τα σκαμπανεβάσματά του, τον πάντα ελοχεύοντα κίνδυνο της τουρκικής επέμβασης για όλα όσα η τουρκική εξωτερική πολιτική έχει στο μυαλό της, με τον Ταγίπ Ερντογάν να ηγείται αυτής της έκνομης προσπάθειας.

#ΟικουμενικήΚυβέρνηση #Πρόταση_Μομφής #Συνεργαστείτε #Πρωθυπουργός_κοινής_αποδοχής