2023-02-21 11:11:00

Η αποστροφή που μπορεί να νιώθει κάποιος για το πολιτικό σκηνικό, είναι δικαιολογημένη. Δικαιολογία να μην ψηφίσει όμως δεν έχει, όχι όσο υπάρχει η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

By antidiaploki

Όπως όλες οι χώρες της, Ευρώπης, μπορεί και η Ελλάδα ως κοινωνία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, να μην ήταν 100% έτοιμη για δημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης, αν και αυτό πάλι είναι ένα ρίσκο που έχουν πάρει όλες οι κοινωνίες δυτικού τύπου.
Απέδωσε το ρίσκο ωστόσο, στο βαθμό που και οι κοινωνίες ήταν πρόθυμες να δεχθούν τις πολιτειακές αλλαγές, επειδή ήταν και ικανές εκτός από πρόθυμες να βαδίσουν στο μέλλον με νηφαλιότητα.
Βλέπουμε φαινόμενα τύπου Βελόπουλου να καταφέρνει να τον ψηφίζουν και να τον βάζουν και να τον διατηρούν στη Βουλή επειδή διαθέτει τις… χειρόγραφες επιστολές του Ιησού.

Και μόνο που κατάφερε να πείσει ανθρώπους με αυτό το επιχείρημα, αποδεικνύεται ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα έχει αποτύχει να εμπεδώσει βασικές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις στους μαθητές και μετέπειτα πολίτες της χώρας με δικαίωμα ψήφου.
Σκεφτείτε λοιπόν πόσο εύκολα μπορεί να παρασυρθεί κάποιος που του έχουν υποσχεθεί κάτι πιο προσιτό και υλικό από τις υποτιθέμενες “επιστολές του Ιησού”, όπως μία εξυπηρέτηση, ένα ρουσφέτι ή μία θέση εργασίας, με αντάλλαγμα την ψήφο του.

Η ελληνική κοινωνία για πάνω από 40 χρόνια έπεσε θύμα αυτής της λογικής, των υποσχέσεων και των ρουσφετιών.
Αυτή την τακτική των υποσχέσεων την αντιγράφει επιτυχημένα η ακροδεξιά πείθοντας ψηφοφόρους να τη βάλουν στη Βουλή, υποσχόμενη όχι θέσεις εργασίας, αλλά πυροβολισμούς στα σύνορα, επιστολές του Ιησού και θαυματουργές αλοιφές, που όχι μόνο παραπλανούν αλλά θέτουν και σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Και δεν είναι το μόνο ακροδεξιό κόμμα αυτό. Δεκάδες άλλα, με κρυφό και φανερό τρόπο, προσηλυτίζουν, νέους ειδικά, εθίζοντας τους σε μια κουλτούρα βίας, εκδίκησης, καταπάτησης βασικών αρχών του Συντάγματος, απομακρύνοντας τους και από κάθε πληροφορία έγκυρης πηγής, που ρίχνει φως σε πτυχές της καθημερινότητας.

Είναι μία από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει κάθε κυβέρνηση. Μόνο που καταλήγει να μην κάνει κάτι ουσιαστικό αλλά να μεταθέτει το πρόβλημα στον επόμενο.

Την ημέρα των εκλογών, ο κάθε ένας από σας, αντί να μείνει στο σπίτι του, έχει υποχρέωση προς το σύνολο της κοινωνίας να μεταβεί στο εκλογικό του κέντρο, να καταθέσει την ψήφο του, να μην αφήσει να αποφασίσουν άλλοι για το μέλλον του τόπου και το δικό του κατ’ επέκταση.

Η αποστροφή που μπορεί να νιώθει κάποιος για το πολιτικό σκηνικό, είναι δικαιολογημένη.
Δικαιολογία να μην ψηφίσει όμως δεν έχει, όχι όσο υπάρχει η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.
#Εκλογές #ΟικουμενικήΚυβέρνηση #ΑπλήΑναλογική

https://www.facebook.com/vas.leventis/posts/pfbid02143R9BDeM4rH1yPy2RCNG28sVQ7TuX7EzbajPexR34xB1iYgmq3gQQi3bmhf2csvl