2023-02-22 11:11:00

Οι ανάγκες των λίγων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των πολλών.

By antidiaploki

‘Οπως αποδεικνύει η ιστορική μελέτη, δε βγήκε ποτέ σε καλό η προτεραιοποίηση των αναγκών των λίγων.
‘Όταν υπερισχύουν οι ανάγκες και ο εγωισμός των λίγων, βλάπτονται οι ανάγκες των πολλών.

Ιστορικά τα τελευταία 50 χρόνια δόθηκαν στην Ελλάδα πολλές ευκαιρίες και τις έχουμε πετάξει όλες.

Το 1974 έπεσε η χούντα, έφυγε η βασιλεία και χάσαμε την ευκαιρία να φέρουμε πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα, με κυβερνήσεις οικουμενικές, κυβερνήσεις συμμαχικές και ευρείας αποδοχής. Αντί για αυτό φτάσαμε να έχουμε μία πανίσχυρη αρχικά Νέα Δημοκρατία και έναν πανίσχυρο Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ωστόσο, παρά τα μειονεκτήματα του ως πολιτικός κατόρθωσε να εντάξει την Ελλάδα στην τότε μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ΕΟΚ.

Μας δόθηκε τότε, ξανά, μία τεράστια ευκαιρία να αντλήσουμε πόρους από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επιτύχουμε ανάπτυξη ουσιαστική. Αντί για αυτό, η κυβέρνηση του #ΠΑΣΟΚ προτίμησε τα χρήματα από τα πακέτα Ντελόρ και τα μεσογειακά προγράμματα να τα κάνει μισθούς, μίζες και σκάνδαλα. Και η #ΝΔ που ακολούθησε, δεν πήγε πίσω.

Δόθηκε αργότερα ξανά η ευκαιρία στην Ελλάδα να κάνει κάτι ουσιαστικό με το ασφαλιστικό της σύστημα, επειδή είχε ήδη φανεί στον ορίζοντα το έντονο δημογραφικό πρόβλημα.
Αντί για αυτό προτίμησε η ΝΔ την εύκολη λύση της αποφυγής του πολιτικού κόστους και της μεταβίβασης του προβλήματος στον επόμενο.

Δόθηκε η ευκαιρία, όταν ανέλαβε ξανά την εξουσία ο Ανδρέας #Παπανδρέου και αμέσως μετά ο Κώστας #Σημίτης, να λύσουμε το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων αλλά αντί για αυτό προτιμήσαμε να κάνουμε embargo σε μία χώρα εξαθλιωμένων, που ελάχιστα ενδιαφέρονταν για το όνομα της χώρας τους. Ο τότε πρόεδρος της #ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ ευθέως έλεγε πως οι Σκοπιανοί είναι σλαβικής καταγωγής, παρακαλούσε για μια λύση, αλλά φευ, ακόμη και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ έδρασε ως ακροδεξιά.

Ακόμη και όταν προκλήθηκε η κρίση στα Ίμια προτιμήσαμε μία ατιμωτική εκεχειρία αντί να διεθνοποιήσουμε τα ζητήματα που ήγειρε η Τουρκία, κατά παράβαση των συμφωνιών και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας βάσει του Διεθνούς Δικαίου της θΘάλασσας UNCLOS.

Μας δόθηκε ξανά η ευκαιρία με την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων να προκαλέσουμε τεράστια ανάπτυξη στον τουρισμό μας που δεν θα περιοριζόταν στο μοτίβο ήλιος, θάλασσα – παραλία.
Αντί για αυτό, διοργανώσαμε επιτυχημένους μεν Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά γεμάτους μίζες, σκάνδαλα και ολυμπιακά ακίνητα τα οποία εγκαταλείψαμε την επόμενη μέρα της λήξης των αγώνων χωρίς κανένα σχεδιασμό για το μέλλον τους.

Τα αφήσαμε στην τύχη τους.

Δόθηκε η ευκαιρία όταν ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοοικονομικό πιστωτική κρίση του 2006-2007 να κάνουμε ένα εσωτερικό μνημόνιο, να λάβουμε μέτρα έγκαιρα εντός της οικονομίας μας για να προλάβουμε την διαφαινόμενη χρεοκοπία.

Ούτε αυτό κάναμε, δεν υπήρξε καμία συνεννόηση και αφήσαμε την οικονομία στο έλεος των διεθνών κερδοσκόπων, οι οποίοι έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα χωρίς συναισθηματισμούς.
Εμείς αφήσαμε την Πελοπόννησο να καεί το 2007, βλέποντας έναν ανοργάνωτο κρατικό μηχανισμό να μην μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε καν τις μικρές εστίες φωτιάς, πόσο μάλλον τις μεγάλες.

Δόθηκε πάλι η ευκαιρία με αφορμή το σκάνδαλο Βατοπεδίου να επέλθει κάθαρση στο χώρο της πολιτικής και να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας για την χρεοκοπία που ερχόταν αλλά αντί για αυτό είδαμε τους μικροεγωισμούς των επίδοξων σωτήρων να υπερισχύουν του συμφέροντος του συνόλου.

Ακόμη και όταν ο Κώστας Καραμανλής διέθεσε εκείνα τα περίφημα 28 δις € προς το τραπεζικό σύστημα, το οποίο όφειλε να χορηγήσει τα χρήματα αυτά στην αγορά για να ανακοπεί έστω και εν μέρει, η καθοδική πορεία της οικονομίας, αφενός μεν ήταν πάρα πολύ αργά αφετέρου οι τραπεζίτες χρησιμοποίησαν τα χρήματα για να καλύψουν τις δικές τους ατασθαλίες αντί να τα χορηγήσουν στην αγορά.

Χάθηκε δηλαδή μία ακόμη ευκαιρία. Ίσως η τελευταία καλή ευκαιρία για ανάσα στην οικονομία.

Διανύοντας σήμερα τον 13ο χρόνο κρίσης και μεταρρυθμίσεων που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί εδώ και 7 χρόνια, συνεχίζουμε στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να επιμένουμε στην οικουμενική διακυβέρνηση της χώρας, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και χωρίς τους εγωισμούς των κ.κ. Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη.

Εγωισμοί οι οποίοι κάθε μέρα εκφράζονται με νέους τρόπους, όπως για παράδειγμα η απόφαση του κ. Τσίπρα να αποσυρθεί ο #ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες της Βουλής, τσαλακώνοντας το Σύνταγμα, δίνοντας το άλλοθι και σε άλλους να πράξουν το ίδιο σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο ή σε επόμενη, προκαλώντας μάλιστα τη δικαιολογημένη κατακραυγή του πολιτικού κόσμου.

Οι εγωισμοί και η μικροπολιτική των νυν, πρώην και επίδοξων πρωθυπουργών καταστρέφουν τη χώρα.

#ΟικουμενικήΚυβέρνηση #ΑπλήΑναλογική

https://www.facebook.com/vassilisleventis/posts/pfbid0Pns347NuFRxd3jCj1yYMve4jrjjUJ91Y4eugVCkjyZu7bExTehafTemymsexSQkMl