2023-02-28 11:11:00

Η αποστολή του πολιτικού συστήματος είναι να βρει τον τρόπο να δώσει στον κόσμο αυτά που ζητά, με τρόπο που δεν θα προκαλέσει δυσλειτουργία στο κράτος ούτε θα επιφέρει χρέη ηθικά και οικονομικά στην κοινωνία και στο μέλλον της.

By antidiaploki

Οι αντιδράσεις της κοινωνίας είναι διαχρονικά συγκεκριμένες. Ο κόσμος ζητά καλύτερες αμοιβές, περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, καλύτερο σύστημα υγείας, ταχύτερη απόδοση δικαιοσύνης, καλύτερες υποδομές.
Η αποστολή του πολιτικού συστήματος είναι να βρει τον τρόπο να δώσει στον κόσμο αυτά που ζητά, με τρόπο που δεν θα προκαλέσει δυσλειτουργία στο κράτος ούτε θα επιφέρει χρέη ηθικά και οικονομικά στην κοινωνία και στο μέλλον της.

Η αποστολή του πολιτικού είναι να υπηρετεί το λαό και να του παρέχει τα αυτονόητα. Δηλαδή τη λειτουργική παιδεία, ένα λειτουργικό τομέα υγείας, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, καλή εξυπηρέτηση στο δημόσιο, ασφάλεια, ασφάλιση, και λειτουργικό τομέα πρόνοιας.
Αποστολή του πολιτικού και η συνέχεια του κράτους. Δηλαδή η βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Και η λέξη “Βελτίωση” είναι η μαγική λέξη. Όχι καταστροφή, όχι ξερίζωμα, όχι διαγραφή. Και ο λαός δικαίως ζητά τα αυτονόητα.

Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης για λόγους που δεν έχουν σχέση με την πολιτική αλλά με τον πολιτικαντισμό, βλέπουμε αυτούς έρχονται στην εξουσία να καταργούν και να καταστρέφουν έργα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ακόμη και όσα αποδειγμένα είναι ορθά, με σκοπό να το ξαναφτιάξουν από την αρχή για να οικειοποιηθούν το έργο.

Και το αποτέλεσμα είναι να την πληρώνει ο λαός που δεν βλέπει ουσιαστική βελτίωση, παρά μόνο περιστασιακή και χάρη στον αγώνα των λίγων, ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας που αγαπάνε το λαό.

Ξεκινώντας από την μεταπολίτευση αλλάξαμε την κυβέρνηση του Καραμανλή και του Ράλλη με τον Ανδρέα Παπανδρέου επειδή ο λαός ήθελαε κάτι διαφορετικό από το διαρκές παρακράτος της δεξιάς.
Άλλαξε μετά ο λαός την κυβέρνηση Παπανδρέου για την κυβέρνηση του Μητσοτάκη επειδή ήθελε διαπίστωσε πως ο σοσιαλισμός του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν παρά σοσιαληστρισμός,
Επανέφερε μετά ο λαός τον Ανδρέα Παπανδρέου επειδή δεν άντεξε τα λάθη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το αλόγιστο άνοιγμα των συνόρων.

Την οποία κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη άλλαξε πάλι με την κυβέρνηση του Κώστα Καραμνλή, επειδή μετάνιωσε για την επιλογή του και την είσοδο στο ευρώ και άλλαξε και τον Κώστα Καραμανλή επειδή ο λαός είχε μάθει στις παροχές και η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή δε μπορούσε πλέον να δώσει, υπό το βάρος των σκανδάλων και των οικονομικών προβλημάτων που η ίδια γιγάντωσε.

Κάλεσε ο λαός το Γιώργο Παπανδρέου να κυβερνήσει ελπίζοντας σε νέες ημέρες ΠΑΣΟΚ του ’80 και αντί για αυτό έλαβε μνημόνια, ΕΝΦΙΑ και συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, Γιάννη με ένα Ν Βαρουφάκη, νέα μνημόνια και ζημίες 100δις από την “¨περήφανη διαπραγμάτευση”, Συμφωνία των Πρεσπών και “θα πάρουμε τα ρίσκα μας με την Τουρκία” του κ. Μπαλάφα του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε ο λαός τον Κυρ. Μητσοτάκη να τον σώσει για να διαπιστώσει πως η ατζέντα γεμίζει με σκάνδαλα αδιαφανών χρηματοδοτήσεων, υπερβολική αστυνόμευση στα πανεπιστήμια, λάθος χειρισμό στην ενεργειακή ακρίβεια και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Και μετα τί; Τί ακολουθεί για το λαό; Τί μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνουν έτοιμοι να μας ξανακυβερνήσουν. ‘Οπως έκαναν επί 4,5 χρόνια.
Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Με νέο ΑΦΜ βεβαίως.
Η ΝΔ θέλει να συνεχίσει το έργο της διαπλοκής.
Τα υλικά κατεδάφισης δηλαδή επιδιώκουν να αναγγενηθούν σε νέο και άφθαρτο υλικό, επειδή άλλαξαν χρώμα και ΑΦΜ.
Θέλουν να μας κυβερνήσουν, ξανά, οι εγωισμοί τους.

– Επί 4,5 χρόνια μας κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και μας βούλιαξε με την “περήφανη διαπραγμάτευση” και ακολούθως μας είπε “Σας σώσαμε”. Και παραχώρησε και το όνομα της Μακεδονίας σε τρίτη χώρα.
– Επί 16 χρόνια μας κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ και μας άφησε κληρονομιά το παλιό του ΑΦΜ με σχεδόν 400.000.000 Ευρώ μη ρυθμισμένα χρέη στις τράπεζες.
– Επί 19 χρόνια μας κυβερνά η ΝΔ και συνεχίζει την παράδοση των σκανδάλων και των αδιαφανών χρηματοδοτήσεων, του πλουτισμού ημετέρων και της κάλυψης αυτών.

“Η οικουμενικότητα στη διακυβέρνηση συνιστά παραμέριση των εγωισμών των κ.κ. Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη αλλά και κάθε επίδοξου πρωθυπουργού, συνιστά συνεργασία και συλλογική ευθύνη στις αποφάσεις και διαμοιρασμό ευθύνης και προϋποθέτει βέβαια να το έχει ζητήσει και ο λαός. “

– Το 2009, ο λαός άλλαξε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με την αιτιολογία πως αυτή ήταν η χειρότερη κυβέρνηση.
– Ο λαός άλλαξε την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου το 2012, με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, με την αιτιολογία πως αυτή ήταν η χειρότερη κυβέρνηση.
– Ο λαός άλλαξε την κυβέρνηση Σαμαρά το 2015, με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με τη δικαιολογία πως αυτή ήταν τελικά η χειρότερη κυβέρνηση.
– Ο λαός άλλαξε πάλι το 2019 την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την αιτιολογία πως αυτή ήταν τελικά η χειρότερη κυβέρνηση.
– Τώρα ο λαός ζητά να αλλάξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την αιτιολογία πως αυτή είναι τελικά η χειρότερη κυβέρνηση.

Μόνο που αυτή τη φορά, δεν υπάρχουν άλλοι σωτήρες να περιμένουν στη σειρά για να μας σώσουν.
Η εποχή των σωτήρων έχει τελειώσει.
‘Οπως τελείωσαν και τα ψέματα των νυν κυβερνώντων αλλά και των πρώην.

Αυτό που δεν έχει τελειώσει όμως είναι η Οικουμενικότητα στη διακυβέρνηση, δεν έχει τελειώσει η προοπτική πολιτικών συνεργασιών, δεν έχει τελειώσει η realpolitik της περιβόητης ελληνικής πραγματικότητας, που περιλαμβάνει το ενεργειακό κοκτέιλ τιμών με τα σκαμπανεβάσματά του, τον πάντα ελοχεύοντα κίνδυνο της τουρκικής επέμβασης για όλα όσα η τουρκική εξωτερική πολιτική έχει στο μυαλό της, με τον Ταγίπ Ερντογάν να ηγείται αυτής της έκνομης προσπάθειας.

Ο λαός της Ελλάδας, τώρα που τελείωσαν οι επίδοξοι σωτήρες και τα παραμύθια, τώρα που 4 σχεδόν χρόνια μετά την πρωθυπουργία του κ. Μητσοτάκη διαπιστώνει πως η προσωπολατρεία και η επίκληση της αυθεντίας του εκάστοτε πρωθυπουργού που τον καλεί ο λαός να τον σώσει, σα μάγος με το ραβδί του δεν είναι η λύση, τώρα που ο λαός διαπιστώνει σιγά – σιγά πως τη λύση τη δίνουν οι θεσμοί, το Σύνταγμα, οι νόμοι, η συνεργασία και η ομόνοια, τώρα ο λαός οφείλει στον εαυτό του, όχι να καλέσει πίσω τον κ. Αλέξη Τσίπρα να τον σώσει, αλλά να ζητήσει από τους κ.κ. Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη και κάθε άλλο επίδοξο σωτήρα, να κάνουν πίσω, να αφήσουν τους εγωισμούς τους στην άκρη, να επιλέξουν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και να πορευτεί η χώρα με κυβερνήσεις οικουμενικής, με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ εξισορροπιστή των πολιτικών πόλων της Βουλής.

Posted on : 12/1/2023

https://www.facebook.com/vas.leventis/posts/pfbid034XQrWcrse5M8bGJacVHUeWCuzZukMJYUtbPjCGBEeX2paoih6Lm5m9awdyP1itthl