2023-03-08 11:11:00

Οφείλουμε να μένουμε μακρυά από το φανατισμό. Ο φανατισμός γεννά φόβο και ο φόβος γεννά άρνηση ανάγνωσης και κατανόησης γεγονότων.

By antidiaploki

Καταγγείλαμε επανηλλειμένα ως ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τις πρακτικές της μυστικής διπλωματίας του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μας θητείας μεταξύ 2015-2019.
Και δε μιλάμε για διπλωματία που αφορούσε κάποιο ζήτημα δικαιωμάτων αλιείας ή πόντισης καλωδίου μεταφοράς ρεύματος.
Μιλάμε για τις συναντήσεις και κυρίως τις συχνές συνομιλίες του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν.

– Τί συζητήθηκε;
Ποτέ δεν μάθαμε. Ούτε εμείς σαν ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είχαμε κάποια ιδιαίτερη εσωτερική πληροφόρηση, αν και όφειλε ο Αλέξης Τσίπρας να ενημερώσει, αφού οι συναντήσεις αφορούσαν εθνικά θέματα.

– Τί συμφωνήθηκε;
Ούτε αυτό το μάθαμε ποτέ. Το βέβαιο είναι πως ο Πάνος Καμμένος έμαθε. Ήταν αδύνατο να γίνονται συναντήσεις τέτοιου επιπέδου και να μη γνωρίζει ο Υπουργός Άμυνας, τί συζητείται μεταξύ των ηγετών δύο κρατών.

Η ιστορική ειρωνία είναι πως η ΝΔ, όντας από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, καταδίκαζε με στόμφο τις κινήσεις μυστικής διπλωματίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά τη διάρκεια της δικής της θητείας στην κυβέρνηση, έχει επανηλλειμένα προβεί στις ίδιες κινήσεις μυστικής διπλωματίας.

Όταν δε, συνέβη το περιστατικό με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς το 2016, που συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές μετά την αυτομόληση τους στην Ελλάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν επαναλάμβανε με μια σπάνια ειλικρίνεια στον τόνο της φωνής του πως ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί πως θα εκδίδονταν οι οκτώ στην Τουρκία. Και άμεσα μάλιστα.
Κάτι τέτοιο βέβαια, θα συνιστούσε παραβίαση της ελληνικής νομοθεσίας, των κοινοτικών οδηγιών και της Χάρτας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Κανένας όμως δεν είναι υπεράνω του νόμου. Κανένας.

Όλοι έχουν δικαιώματα, μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν, όπως ορίζει και η σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ.
Αυτό κ. Τσίπρα, κ. Μητσοτάκη, κ. Ανδρουλάκη δε μπορεί να το αφαιρέσει κανείς.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται κάθε μέρα, παντού στον κόσμο. Σε πολιτισμένες και μη χώρες.
Αυτό δεν είναι δικαιολογία για να προβαίνουμε εμείς σε καταπάτηση τους ή με τις προθέσεις μας και τις πράξεις μας ως χώρα, να οδηγούμε άλλους σε καταπάτηση τους.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.
Οι κάτοικοι της είναι περήφανοι που οι πρόγονοι μας δίδαξαν πολιτισμό, μόνο που η σύγχρονη Ελλάδα φαίνεται να απέχει αρκετά από τα πρότυπα που θέσπισε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και που θαυμάζουν, όχι άδικα, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.

Οφείλουμε να μένουμε μακρυά από το φανατισμό. Ο φανατισμός γεννά φόβο και ο φόβος γεννά άρνηση ανάγνωσης και κατανόησης γεγονότων και τελικά γεμίζει τον κόσμο άγνοια, η οποία άγνοια εντείνει το φανατισμό, το φασισμό, την ολιγαρχία και τον ολοκληρωτισμό.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, πρότεινε από το 2009 τη λύση των οικουμενικών κυβερνήσεων με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ως το μέσο εκείνο που θα αποφέρει στην Ελλάδα τα μέγιστα, με το διαμοιρασμό του πολιτικού κόστους, τη λήψη μέτρων με γενική συμφωνία, χωρίς εμπόδια από την αντιπολίτευση και το κυριότερο : Να βγάζει προς τα έξω η Ελλάδα την εικόνα της χώρας που μπορεί μόνη της να επαναφέρει την οικονομία της σε κατάσταση ικανή να διαχειριστεί διεθνείς επενδύσεις με μακροχρόνια πρόβλεψη και χώρας ικανής να αντιμετωπίσει κρίσεις.
Και το κυριότερο; Με κυβερνήσεις συνεργασίας, απομακρύνεται η πόλωση από το πολιτικό φάσμα. Και χωρίς πόλωση, δεν έχεις και φανατισμό.

‘Οπως δείχνουν και τα γεγονότα στην Ουκρανία, που είναι μια χώρα που δείχνει στον κόσμο πως διαθέτει ενότητα, συνεργασία και σύμπνοια πολιτικών δυνάμεων, η διεθνής κοινότητα θα στηρίξει μια χώρα που αγωνίζεται για την ελευθερία και την κυριαρχία της, αρκεί να είναι ενωμένη πολιτικά.

Δεν ζητάμε στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ από κανέναν να πάψει να είναι αριστερός, δεξιός, κεντρώος.
Τους ζητούμε να συμφωνήσουν όλοι σε βασικά σημεία, που αφορούν την εθνική άμυνα, την επάρκεια εισοδήματος για μια αξιοπρεπή διαβίωση, την εξασφάλιση εργασίας και στέγης, την εξασφάλιση βασικών παροχών υγείας και ασφάλισης, την τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τις συνθήκες και συμβάσεις.
Αφού συμφωνήσουν στα κύρια σημεία, ο καθένας έπειτα μπορεί να είναι όσο δεξιός θέλει, όσο αριστερός αντέχει, όσο κεντρώος επιθυμεί.

Η λογική, η συνεργασία και το μέτρο του Κεντρώου χώρου μπορούν να αντιμετωπίσουν τις μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην Ανατολική Μεσόγειο, όχι η σκληρή δεξιά και αριστερή προσέγγιση.

#ΟικουμενικήΚυβέρνηση #Συνεργαστείτε

https://www.facebook.com/vas.leventis/posts/pfbid0gYHBGcEPzDcXEHX9yfhpkpuZbrrrLm87SzZNGydZGA9HmAin9Z2Eq3j5vQocuwVtl

shorturl.at/bgQV5