2023-03-09 11:11:00

Αν δεν αποχωρήσουν από την πολιτική όλοι όσοι μας έφεραν στη σημερινή κρίση, αν δεν αποχωρήσουν οικειοθελώς και να αναλάβουν νέοι και άφθαρτοι σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, θα αναγκαστούν από τις συνθήκες να το κάνουν.

By antidiaploki

Σε καμία περίπτωση η ελληνική οικονομία δεν φάνηκε ικανή να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2006. Σε καμία περίπτωση.
Απλά παραδόθηκε, σήκωσε τα χέρια ψηλά και φρόντισε μάλιστα με την ανεκδιήγητη κίνηση του Κώστα Καραμανλή, να δώσει 28δις € στις τράπεζες το 2008, ώστε να τα χορηγήσουν στην αγορά, να βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της ελληνικής οικονομίας.
Ένα καρφί αξίας 28δις €, τα οποία 28δις € δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια των επιχειρηματιών, μικρών και μεγάλων.
Χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν τις οικονομικές τρύπες των τραπεζιτών.
Μόνο που οι τρύπες ήταν τόσο μεγάλες, που ούτε τα 28δις € ήταν ικανά να τις καλύψουν.

Η χρεοκοπία ήταν αναμενόμενη. Το ίδιο και τα μνημόνια.
Ακόμη και τότε όμως, είχαμε μια τελευταία ευκαιρία, να μην προσκαλέσουμε την ΕΚΤ και το ΔΝΤ στη ζωή μας, αρκεί να εφαρμόζαμε εμείς, ως χώρα, εσωτερικά μέτρα, λιγότερο σκληρά από όσα μας επιβλήθηκαν πλην έγκαιρα.
Ο σκοπός τους θα ήταν να αποφύγουμε όλα όσα τελικά δεν αποφύγαμε, τα μνημόνια, το PSI, την άνοδο της ακροδεξιάς, την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, τη συμφωνία των Πρεσπών, τη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη και τις ύψους 100 δις € επιπτώσεις αυτής.

Στην Ένωση Κεντρώων από το 2009 το φωνάζαμε, ζητούσαμε από τα πολιτικά κόμματα εξουσίας να συνεργαστούν σε οικουμενική κυβέρνηση, να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους για την τροπή των γεγονότων και μοιραζόμενοι το όποιο πολιτικό κόστος να εφαρμόσουν τις απαραίτητες εσωτερικές μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να αποφύγει η χώρα τα μνημόνια των δανειστών μας.

Όμως δεν το κάναμε ούτε αυτό, επειδή απαιτούσε παραμερισμό των εγωισμών των τότε πολιτικών αρχηγών, συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, απαιτούσε οικουμενική κυβέρνηση ώστε να μη συμβούν όσα συνέβησαν.
Απαιτούσε ρεαλισμό και σύμπνοια των πολιτικών και όχι συνθήματα σαν το “#ΛεφτάΥπάρχουν”, που αποκοίμισαν περισσότερο το λαό και τον οδήγησαν σε περαιτέρω φανατισμούς και εν τέλει σε μεγαλύτερη αποστροφή του κόσμου για το πολιτικό σύστημα.

Το χειρότερο δε είναι ότι ξαναδιεκδικούν την ψήφο του λαού, αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στα βράχια.
Και με τελικό σκοπό ποιο; Για να κάνουν τα ίδια και να μας ξεναγήσουν σε νέα οικονομική κρίση;
Ο κόσμος θέλει νέα πρόσωπα βγαλμένα μέσα από το λαό ή έστω πρόσωπα άφθαρτα πολιτικά.

Όταν είχα πάει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είδα μπροστά μου τον Βενιζέλο τον Σημίτη τον Παπανδρέου, τον Πετσάλνικο, το Σκανδαλίδη…
Κανένας τους δεν είπε ας παραμερίσω εγώ για να έρθουν νεότεροι και να διορθώσουν αυτοί τα πράγματα.

Αν δεν αποχωρήσουν από την πολιτική όλοι όσοι μας έφεραν στη σημερινή κρίση, αν δεν αποχωρήσουν οικειοθελώς και να αναλάβουν νέοι και άφθαρτοι σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, θα αναγκαστούν από τις συνθήκες να αποχωρήσουν.

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2018, ως καλεσμένος, άσκησα την κριτική που δεν τόλμησαν να κάνουν μόνοι τους…

#BeLeventis #EnosiKentroon #ΕνωσηΚεντρώων #KoiniLogiki #VassilisLeventis #ΒασίληςΛεβέντης #Πρόεδρος