2023-03-10 11:11:00

Οι οικουμενικές κυβερνήσεις είναι μονόδρομος για την Ελλάδα.
Και στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν θα σταματήσουμε να το τονίζουμε.

By antidiaploki

Οι οικουμενικές κυβερνήσεις είναι μονόδρομος για την Ελλάδα.
Και στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν θα σταματήσουμε να το τονίζουμε.
Με την προοπτική η Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής ορυκτών καυσίμων, σημαντικός ενεργειακός κόμβος για μεταφορά ενέργειας από την Αίγυπτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά ταυτόχρονα να γίνεται για τους ίδιους λόγους και στόχος της Τουρκίας και της Ρωσίας, η πολιτική ενότητα είναι μονόδρομος για τη διασφάλιση βοήθειας αν χρειαστεί από τρίτους, σε περίπτωση που η Τουρκία προβεί σε έκνομες ενέργειες.

Μονόδρομος είναι η οικουμενικότητα στη διακυβέρνηση της χώρας όταν προχωρήσουν και τα έργα εξόρυξης των ορυκτών καυσίμων και της ενεργειακής σύνδεσης Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αιγύπτου.

Και είναι μονόδρομος επειδή τα έργα αυτά θα προχωρήσουν, είτε με τη συμμετοχή της Ελλάδας ισότιμα, ή όχι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας τεράστιες ενεργειακές ανάγκες, ειδικά μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, έχει ήδη επισπεύσει τις διεργασίες για τις οριοθετήσεις ΑΟΖ και εξορύξεων.
Προτιμά να συνεργαστεί με την Ελλάδα για τις επενδύσεις αυτές στον ενεργειακό τομέα.
Αλλά αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε πολιτική αναδόμηση με κυβερνήσεις συνεργασίας και οικουμενικές, θα μας αφήσει να γίνουμε έρμαιο της Τουρκίας και θα συνεργαστεί εντέλει με την Τουρκία, αφήνοντας την να πάρει ότι διεκδικεί, μιας και θα φαίνεται ως ο πλέον αξιόπιστος εταίρος στην ανατολική Μεσόγειο.

Αυτός είναι ο πατριωτισμός σήμερα. Πατριωτισμός είναι η συνεργασία για το καλό της χώρας και όχι η διαμάχη και η διχόνοια. Ο πατριωτισμός βρίσκεται στη διπλωματία, στη διαπραγματευτική ικανότητα για να διατηρήσεις αυτά που κάποτε άλλοι πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους, για να μη χρειαστεί και στην Ελλάδα να κάνουμε ότι με ηρωισμό κάνουν εδώ και ένα έτος οι Ουκρανοί, αποκρούοντας τη Ρωσική εισβολή.
Ο πατριωτισμός εφαρμόζεται με έξυπνες κινήσεις, με εξοπλισμό των ΕΔ ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά σε κάθε επίδοξο εισβολέα για να αποφύγεις ένα πόλεμο.

Σήμερα, με την εξέλιξη των οπλικών συστημάτων, ακόμη και να νικήσεις σε ένα πόλεμο, πάλι θα έχεις υποστεί καταστροφές μεγάλες. Πέντε μέρες πολέμου σήμερα, ισοδυναμούν με πόλεμο πέντε ετών κάποτε. Η Ρωσία το έχει καταλάβει καλά αυτό.

Η μοίρα ενός λαού δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με το να εναντιώνεσαι σε όλα και να παριστάνεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις όλα μόνος σου.
Σήμερα χρειάζεται διπλωματία και κινήσεις-συμμαχίες με τους ισχυρούς και πειθώ στους εταίρους μας στην Ευρώπη.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θα είναι παρούσα και στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Αν το θελήσει ο λαός και μας εμπιστευθεί μια θέση στη Βουλή, θα είναι ο παράγοντας εξισορρόπησης των πολιτικών δυνάμεων σε μια πατριωτική κυβέρνηση ευρείας αποδοχής.

https://www.facebook.com/vas.leventis/posts/pfbid029RuSkZCqdq4XpfzaZm3j5kKkJvePc6bRxRvKw4iRXz7gBfUPdGB9yG6j6Dg2AU3Rl?__cft__[0]=AZUToTrGWGqbcy4if7Zd8JSi0X9BvcazFdxHRTHyK1mVl02bn15h3fH3kaFL7ThsYxzgJn_HhYn8DTXrJCH8mdwIaLDEhjzJFdsDgV0PbfrPkmKKeYzSG0Fcq7L6KQBFS8ipYksXm_pDAr4P58h5bWYyv9aN4E2aSVWoPSM7Btq3eA&__tn__=%2CO%2CP-R