2023-03-13 11:11:00

Η ισχύς προέρχεται από την ένωση, τη συνεργασία, την ομόνοια, την οικουμενικότητα.

By antidiaploki

Μας έχουν ρωτήσει πολλές φορές γιατί δεν κάναμε περισσότερα κατά τη διάρκεια της θητείας μας στη Βουλή το 2015 – 2019.
Έχετε δίκιο. Έπρεπε να κάνουμε περισσότερα. Έπρεπε να βρούμε τρόπο να διασπάσουμε τα συμπαγή μπλοκ των κομμάτων και να βρούμε τρόπο να καθίσουμε όλα τα κόμματα να συζητήσουν.

Φαινομενικά είναι αδύνατο. Γιατί; Επειδή το μόνο που κάνουν τα κόμματα είναι να συζητούν ατελείωτα και να κάνουν πολύ λίγα.
Πρακτικά είναι πάρα πολύ εύκολο. Και είναι στο χέρι του λαού και του ψηφοφόρου να το κάνει ακόμη πιο εύκολο.
Το μόνο που έχει να κάνει ο ψηφοφόρος είναι να ζητήσει από τους εκπροσώπους του να συνεργάζονται με τους άλλους εκπροσώπους για θέματα που αφορούν το γενικό καλό, για θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας και το μέλλον των παιδιών όλων.

Είναι η δύναμη που έχει ο ψηφοφόρος απέναντι στον τρέχοντα εκπρόσωπό του και στους μελλοντικούς εκπροσώπους του.
Οι υποψήφιοι εκπρόσωποι του λαού χρειάζονται ψήφους για να εκλεγούν και κατορθώνουν να εκλέγονται επειδή υπόσχονται ότι θα τα κάνουν όλα μόνοι τους και μόνο με το κόμμα τους.

Ο ψηφοφόρος έχει κάθε δικαίωμα να κάνει το υπέρτατο δημοκρατικό βήμα: να ζητήσει από τον υποψήφιο να δεσμευτεί ότι εκλεγόμενος θα συνεργάζεται με όλους τους άλλους και εκτός του κόμματός του, για να κερδίσει την ψήφο του.
Ο λαός έχει τη δύναμη να απαιτήσει από τους εκπροσώπους του να συμμετέχουν στη διακυβέρνηση της χώρας με οικουμενικό τρόπο, με συνεργασία, εκφράζοντας τις διαφορετικές πεποιθήσεις και βρίσκοντας όλα τα σημεία που συγκλίνουν οι διαφορετικές απόψεις, αντί να τονίζουν τις διαφορές τους.

Η ισχύς προέρχεται από την ένωση, τη συνεργασία, την ομόνοια, την οικουμενικότητα. Στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ πρεσβεύουμε όλες αυτές τις αξίες, ζητώντας από τα πολιτικά κόμματα πριν καν το απαιτήσουν οι οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες στην Ανατολική Μεσόγειο, να συνεργαστούν για το καλό της Ελλάδας και των παιδιών μας.