2023-03-14 11:11:00

‘Οσο υπάρχει η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, που και προτάσεις έχει και τη θέληση για να συνδράμει με τη στήριξη της στην οικουμενικότητα της διακυβέρνησης της Ελλάδας έχει, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μείνει κανείς στο σπίτι του την ημέρα των εκλογών.

By antidiaploki

Το τίμημα του να μείνει κανείς στο σπίτι του την ημέρα των εκλογών και να μη ψηφίσει είναι βαρύ: μπαίνουν στη Βουλή κόμματα τα οποία αποστρέφονται τη δημοκρατία, τους θεσμούς και την ίδια τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο, δημιουργώντας απείρως περισσότερα προβλήματα από όσα επιχειρούν να λύσουν.

Αν και συνταγματικά είναι υποχρέωση του καθενός από μας να συμβάλλει στη βελτίωση της δημοκρατίας με τη συμμετοχή μας την ημέρα της ψηφοφορίας, το να απέχει κανείς από την εκλογική διαδικασία είναι μία παραχώρηση ως δικαίωμα έκφρασης, αν και πρακτικά η αποχή από την εκλογική διαδικασία εξυπηρετεί το εκάστοτε πρώτο κόμμα, που επικρατεί καταφέρνοντας να συγκεντρώσει γύρω του πολωμένους ψηφοφόρους.

Επωφελούνται όμως και τα ακραία κόμματα, ως παρενέργεια της αποχής όμως, είτε από τα δεξιά ή από τα αριστερά.
Δύσκολα θα συναντήσεις εκφραστή ακραίων ιδεών που θα απέχει από την εκλογική διαδικασία. Κάνει το δικό του αγώνα προεκλογικά, ότι νομίζει πως είναι ο αγώνας του, προκειμένου να πείσει αναποφάσιστους.
Την ημέρα δε της ψηφοφορίας θα πάει από τους πρώτους να ψηφίσει και θα χαρεί πάρα πολύ όταν θα βλέπει ανθρώπους λογικούς, καθημερινούς, ανθρώπους της διπλανής πόρτας να απέχουν από την εκλογική διαδικασία, επειδή νιώθουν αηδία για το πολιτικό σκηνικό.

Στην οποία αποστροφή του σκεπτόμενου ανθρώπου από το πολιτικό σκηνικό, έχουν συμβάλει αυτές ακριβώς οι ακραίες φωνές.
Έπειδή οι ακραίοι πηγαίνουν μαζικά να ψηφίσουν, καταφέρνουν να σχηματίσουν μία κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων, αρκετή ώστε να μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις.

Αυτή λοιπόν είναι η μοίρα του ανθρώπου που απέχει. Καταλήγει να τον κυβερνούν οι μη ικανοί, οι λιγότερο κατάλληλοι.
Ακόμη και οι κατάλληλοι άνθρωποι που εκλέγονται, όταν το καταφέρνουν και αυτοί, καταλήγουν να δέχονται ισχυρές πιέσεις από τους ακροδεξιούς και ακροαριστερούς ψηφοφόρους τους.
Η λύση είναι απλή και προφανής : Έχει μέγιστη σημασία η έκφραση της γνώμης της πλειοψηφίας του λαού, των σκεπτόμενων πολιτών μέσω της ψήφου και όχι προερχόμενη από τον καναπέ.
Διαφορετικά και θα το τονίζουμε αυτό διαρκώς, καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου, που την ημέρα της ψηφοφορίας πηγαίνουν να ψηφίσουν, ενώ εσύ όχι.

Δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή, σημαίνει λήψη αποφάσεων για το μέλλον, δημοκρατία σημαίνει πως ο άνθρωπος είναι ενεργός πολίτης και όχι πολίτης που παρατηρεί μόνο και κρίνει.

Η εποχή μας, χάρη στην εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γεμίζει με ανθρώπους που ασκούν μόνιμη κριτική στα πάντα, πάντοτε αρνητική και χωρίς ποτέ να συνοδεύεται από αντιπρόταση.
Και προτρέπουν και άλλους, όχι μόνο να κάνουν το ίδιο, αλλά να απέχουν και από τις εκλογικές διαδικασίες.

Μπορούμε όλοι να το αντιστρέψουμε αυτό. ‘Οσο υπάρχει η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, που και προτάσεις έχει και τη θέληση για να συνδράμει με τη στήριξη της στην οικουμενικότητα της διακυβέρνησης της Ελλάδας έχει, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μείνει κανείς στο σπίτι του την ημέρα των εκλογών.


https://www.facebook.com/vas.leventis/posts/pfbid08PqsixUfLincD7WumZauhn8bk5dnRVS7Hgm4fpkqUYaHKogBwDB7KZd2uWcXFrSyl