Το μέλλον, που περιέχει την οικουμενικότητα στη διακυβέρνηση της Ελλάδας, περιμένει να το γράψουμε, με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ξανά στη Βουλή, ως εξισορροπιστή των πολιτικών πόλων.
Στις διεθνείς σχέσεις και στις αγορές επικρατεί ο κανόνας της αξιοπιστίας.
– Μια χώρα που είναι αξιόπιστη, θα γίνει αποδέκτης βοήθειας.
– Μια χώρα που είναι αναξιόπιστη, αν απαιτηθεί από τις συνθήκες, θα αφεθεί στην τύχη της, έρμαιο στις διαθέσεις ξένης δύναμης.
– Μια χώρα με στιβαρή διακυβέρνηση, θα γίνει και αποδέκτης επενδύσεων.
– Μια χώρα με αξιοπιστία στις διαδικασίες απόδοσης δικαιοσύνης και αξιόπιστου φορολογικού συστήματος, θα γίνει αποδέκτης κεφαλαίων.
Και προπαντός μια χώρα με κυβερνητικές συμμαχίες, μία χώρα με πολιτική συμφωνία των δημοκρατικών δυνάμεων θα αποτελέσει πόλο έλξης σοβαρών επενδυτών.
Διαφορετικά οι επενδύσεις θα είναι μόνο σε χώρους με μικρότερους χρόνους απόσβεσης επένδυσης, με περισσότερες πιθανότητες πώλησης της επένδυσης αν δεν αποδώσει, πάρα σε επενδύσεις μακροχρόνιας απόσβεσης, αλλά και πιο ανταποδοτικής και με μεγαλύτερο οικονομικό βάθος.
Μια χώρα όμως είναι αξιόπιστη, με σταθερότητα και στιβαρό σύστημα διακυβέρνησης, όταν πρώτα δημιουργηθεί σύμπνοια μεταξύ των πολιτικών της δυνάμεων, οικουμενικότητα στη διακυβέρνηση και προπαντός, όχι εγωισμοί από τους κ.κ. Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη.
Το παρελθόν έχει ήδη γραφτεί. Το μέλλον, που περιέχει την οικουμενικότητα στη διακυβέρνηση της Ελλάδας, περιμένει να το γράψουμε, με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ξανά στη Βουλή, ως εξισορροπιστή των πολιτικών πόλων.