2023-03-22 11:11:00

Η χώρα χρειάζεται ενότητα αντί για αντιπαράθεση, χρειάζεται οικουμενικότητα στη διακυβέρνηση, διαμοιρασμό ευθύνης και όχι γιγάντωση των εγωισμών του κ. Μητσοτάκη, του κ. Τσίπρα, του κ. Ανδρουλάκη και των άλλων.

By antidiaploki

Η πρόταση μας στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ για οικουμενική κυβέρνηση είναι η πλέον βιώσιμη : Ο εγωισμός του κ. Τσίπρα να ξαναγίνει πρωθυπουργός, ο εγωισμός του κ. Μητσοτάκη να παραμείνει και ο εγωισμός του κ. Ανδρουλάκη να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δεν οδηγούν παρά σε όλεθρο την Ελλάδα, απέναντι σε μια Τουρκία, δημογραφικά και στρατιωτικά ισχυρή.

Ενώ είναι πάρα πολύ εύκολο να λες τι δεν θέλεις, είναι πολύ δύσκολο να λες τι θέλεις και τί είναι αυτό που θα αναπληρώσει το κενό του. Είναι άκαιρο λοιπόν να λέει κανείς πως δεν θέλει την τρέχουσα κυβέρνηση, χωρίς παράλληλα όμως να λέει και ποια θα έπρεπε να είναι η κυβέρνηση που θέλει. ‘Αρα, τι είναι αυτό που θέλει ο λαός;
– Επιστροφή του κ. Τσίπρα στην εξουσία;
– Παραμονή του κ. Μητσοτάκη στην εξουσία;

Μα, ο πρώτος είχε 4,5 χρόνια στην εξουσία και στράγγιξε την αγορά από 35 δις Ευρώ ρευστότητα και υπέγραψε και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ο δεύτερος σε σχεδόν 4 χρόνια, πλην των αναγκαστικών μέτρων λόγω των μνημονίων, δεν κατάφερε κάτι άλλο εκτός από εκτεταμένη διαφθορά, που αναδύεται σιγά-σιγά και τρομάζει.

Το ΠΑΣΟΚ πάλι τί θέλει; Τί ζητά; Να κυβερνήσει;
Πώς θα το κάνει; Συντηρούσε ευρωβουλευτή που κατηγορείται και με ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία μάλιστα, για εκτεταμένη διαφθορά και με την σύλληψή της, μεταβίβασε την ευθύνη στη Νέα Δημοκρατία…
Δεν κυβερνιέται μια χώρα με μεταβίβαση ευθύνης στον αντίπαλο.

Στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ λέμε: όχι λόγια, αλλά έργα. Λέμε “όχι μόνο έργα, αλλά και σκληρή δουλειά”. Λέμε “όχι μόνο σκληρή δουλειά αλλά και εφαρμογή των νόμων”.
Και δε λέμε μόνο “εφαρμογή των νόμων” αλλά και “δικαιοσύνη, έλεγχο της εξουσίας και συνεργασία των κοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων”.

Στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ λέμε τί θέλουμε, δεν κρυβόμαστε, δεν χαϊδεύουμε αυτιά καταλογίζοντας ευθύνες, χωρίς να κάνουμε αντιπρόταση.
Η χώρα χρειάζεται ενότητα αντί για αντιπαράθεση, χρειάζεται οικουμενικότητα στη διακυβέρνηση, διαμοιρασμό ευθύνης και όχι γιγάντωση των εγωισμών του κ. Μητσοτάκη, του κ. Τσίπρα, του κ. Ανδρουλάκη και των άλλων.

#ΟικουμενικήΚυβέρνηση #ΕΝΩΣΗΚΕΝΤΡΩΩΝ #ΑΠΛΗΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

https://www.facebook.com/vas.leventis/posts/pfbid0XidF3XGALgrdJeaN5yDV9T2JpCvRaRmXJdAEQX843eFqir6UnAbHn4RuKnJxr9Dzl?__cft__[0]=AZX1B1Xrl-KurRzMddn5VwJFejUo0tNH1bjlNqobo0UHzrwd7T5Yz6Vjib2pTdZ6K8hcTBPjWRoDm1cJkSTu6UAy0WxIDrlS_M8MCnsoldD4AV7H_cb2yKCgrabr3-5RDoAbwXk_PggKAIrfjL3ZD75aF6cTFlu2VTDrTALcRYPzTw&__tn__=%2CO%2CP-R