2023-03-23 15:17:02

Η Ελλάδα είναι υπεράνω προσώπων κύριοι. Όλοι όσοι έχουμε περάσει από το Κοινοβούλιο, νυν και πρώην, έχουμε θέσει εαυτούς στην υπηρεσία της χώρας, όχι τη χώρα στην υπηρεσία των εγώ μας.

By antidiaploki

Η ακροδεξιά δεν έχει απαντήσεις στα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα της Ελλάδας, βάσει του διεθνούς δικαίου της Θάλασσας UNCLOS, βάσει των διεθνών κανόνων αεροπλοΐας για το FIR και τους κανόνες Search and Rescue SAR, στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βάσει της Χάρτας Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, η επακριβής εφαρμογή και τήρηση των οποίων είναι ζήτημα κυριαρχίας της Ελλάδας στο δικό της ζωτικό χώρο, σύμφωνα με όλες τις συνθήκες και συμφωνέις που απαρτίζουν το διεθνές δίκαιο.
Η ακροδεξιά αλλά και όσοι βγάζουν από πάνω τους το μανδύα των ακροδεξιών και ακραίων απόψεων ώστε να παρουσιάζονται ως δημοκρατικοί, κραυγάζει, δεν απαντά.

Η Ελλάδα, μέσα στο σκληρό κόσμο της realpolitik, οφείλει, ως δημοκρατική χώρα να τηρεί τα συμφωνημένα και να υπενθυμίζει και σε άλλους, όπου και όπως μπορεί, με διακριτικότητα και ευθύτητα, πως η διατήρηση της ειρήνης, της πορείας προόδου και η βελτίωση της ευημερίας των λαών, είναι υποχρέωση όλων των λαών και κρατών.
Και η Ελλάδα, ως χώρα που εφάρμοσε πρώτη μία μορφή δημοκρατικού πολιτεύματος, οφείλει να δίνει το παράδειγμα στην Ευρώπη και στον κόσμο, με πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ως δημοκρατικό κόμμα, δεν ήταν ποτέ υπέρ ακραίων λύσεων.
Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ως δημοκρατικό κόμμα, δεν ήταν ποτέ υπέρ βίαιων λύσεων.
Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ως δημοκρατικό κόμμα, ήταν και είναι υπέρ του εξοπλισμού της Ελλάδας, αύξηση της αποτρεπτικής της ισχύος για να διατηρήσει όσα έχουν κερδηθεί με αίμα.

Από το 2016, είχαμε προτείνει, να δώσουμε όλοι 200 ευρώ από τη σύνταξή μας και τον μισθό μας. Τελείως αυθόρμητα το προτείναμε επειδή βλέπαμε πως κάθε μέρα απειλούν οι Τούρκοι ότι θα μας στείλουν τις σημαίες με κούριερ.
Η Τουρκία κυβερνάται από παρανοϊκούς ανθρώπους, που δεν σέβονται τις διεθνείς συμβάσεις και που κάθε μέρα ό,τι θυμούνται χαίρονται.
Συντάξαμε λοιπόν τότε, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον παρακαλέσαμε να συνέλθει η Σύνοδος Αρχηγών, να καλέσουμε τους Αρχηγούς των τριών Όπλων να μας πουν την ακριβή εικόνα της χώρας.
Η Προεδρεία της Δημοκρατίας μας απάντησε ότι ο Πρωθυπουργός βάσει του νέου Συντάγματος εισηγείται Συμβούλιο Αρχηγών. Στείλαμε αμέσως την ίδια επιστολή και στον κ. Τσίπρα, τότε πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας όμως δεν μας απάντησε ποτέ, επειδή προφανώς είχε άλλες δουλειές, ήταν στην Κούβα, καθώς έπρεπε να παραστεί στην κηδεία του Φ. Κάστρο!

Επιπλέον, είχαμε προτείνει να κάνει και το κοινοβούλιο μια παραχώρηση. Τρεις μισθούς κάθε χρόνο οι Βουλευτές να διαθέσουν για την άμυνα της χώρας.
Τρεις μισθούς! Θέλαμε να δούμε το βαθμό πατριωτισμού εκάστου. Μόνο που η απόκριση ήταν ανύπαρκτη.
Στο πνεύμα αυτό, καλούμε το δημοκρατικό πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, να κάνουν στην άκρη τους εγωισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη και να σχηματίσουν οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ώστε να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα μπροστά σε μια αναθεωρητική Τουρκία, ικανή να προβεί σε ενέργειες έκνομες.

Η Ελλάδα είναι υπεράνω προσώπων κύριοι. Όλοι όσοι έχουμε περάσει από το Κοινοβούλιο, νυν και πρώην, έχουμε θέσει εαυτούς στην υπηρεσία της χώρας, όχι τη χώρα στην υπηρεσία των εγώ μας.

Και αν το αποφασίσει ο λαός, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θα ξανατεθεί στην υπηρεσία της χώρας μέσα από Κοινοβούλιο.

https://www.facebook.com/vas.leventis/posts/pfbid02vbduU9nbNJ97k2RFoExR6yGULgs9bHyBT3iLWozaqK4NjcbAiPA8MaSseGP9iSeel?__cft__[0]=AZXQKVVZg8AakTId1aL383SKtFzRWgO2TBFRs1Y9FpL6garpr1FJVGJDEMer_hOgmoNAjv2F6ImValR478nvT5I542WGkcUp4XMO1Q3hzJio-6NM9VvMjSUaK544ttiCVgZsi8UwrDv-urSpyRYjt6Thw_caxu9uaVP_G70pQnP9uYsV60tTdU8_EL-nACo-Njw&__tn__=%2CO%2CP-R

Ο πρόεδρος ΕΚ Βασίλης Λεβέντης μιλάει στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για προανακριτική σε βάρος των νυν και πρώην υπουργών Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας, Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ