2023-03-27 11:11:00

Εγωισμοί στην πολιτική και στη διακυβέρνηση δεν χωρούν. Η Ελλάδα είναι μια χώρα μικρή χωρωταξικά και δημογραφικά αλλά με την μεγάλες ευθύνες.

By antidiaploki

Η Ελλάδα χρειάζεται κυβερνήσεις realpolitik, που θα αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της συμμετοχής στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, επιλέγοντας τους κατάλληλους εκπροσώπους, με κριτήρια που πολύ απλά δεν θα έχουν να κάνουν με την αναγνωρισιμότητα ενός προσώπου, με κριτήρια που δεν θα έχουν να κάνουν με την εξωτερική εμφάνιση εντός ατόμου αλλά από άτομα που θα έχουν αποδείξει ότι έχουν το ενδιαφέρον και το απαραίτητο θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς και πως θα το κάνουν επάξια, χωρίς να αμαυρώνουν το όνομα της Ελλάδας διακινώντας βαλίτσες γεμάτες παρανόμως αποκτηθέντων χρημάτων, σύμφωνα με την υπόθεση που ερευνα η Βελγική δικαιοσύνη.

Ζήσαμε το σκάνδαλο Κοσκωτά πριν 33 χρόνια με τα κουτιά των παιδικών πανών να διακινούνται γεμάτα με χρήματα. Σήμερα φαίνεται πως διακινούνται σε βαλίτσες.
Ως πότε τα κόμματα εξουσίας θα στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια τους με ανθρώπους των ΜΜΕ;
Θα σας πω μέχρι πότε : Μέχρι και για όσο τους επιτρέπετε να το κάνουν.

Δεν ρωτά ο ψηφοφόρος απευθείας τον υποψήφιο εκπρόσωπο του, τί πιστεύει, τί σκοπεύει να πράξει, τί γνώμη έχει.
Δεν έχει εκμεταλλευτεί ο ψηφοφόρος π.χ το διαδίκτυο, για να ρωτήσει ευθέως έναν υποψήφιο τί πρεσβεύει.
Παραμένει ο ψηφοφόρος σε μία κατάσταση παρακολούθησης, σαν να πρόκειται για πρόγραμμα τηλεοπτικό, στο οποίο δεν έχει πρόσβαση στην εξέλιξη της πλοκής.

Στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε. Ρωτήστε μας, κρίνετε μας.
Ήμασταν και είμαστε υπέρ της ενότητας του πολιτικού κόσμου, υπέρ οικουμενικών κυβερνήσεων, υπέρ της συνεννόησης και της ομόνοιας.
Η εποχή που διάγουμε είναι εποχή αναθεωρητική.

Εγωισμοί στην πολιτική και στη διακυβέρνηση δεν χωρούν. Η Ελλάδα είναι μια χώρα μικρή χωρωταξικά και δημογραφικά αλλά με την μεγάλες ευθύνες.
Μόνο η οικουμενικότητα στη διακυβέρνηση της μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη πολιτική ισχύ για να γίνει κυρίαρχη των νομίμως παραχωρούμενων δικαιωμάτων.