2023-03-29 11:11:00

Με το να μη γίνεται σεβαστή η απόφαση του λαού, θεριεύει το τέρας των ακραίων κομμάτων.

By antidiaploki

Δίνεται το δικαίωμα σε ένα βουλευτή, που έχει επιλεχθεί από το λαό να τον εκπροσωπήσει σαν μέρος ενός ευρύτερου συνόλου όπως ένα πολιτικό κόμμα και μια κοινοβουλευτική ομάδα, να μπορεί να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική του ομάδα και να ενταχθεί σε μία άλλη.
Αυτή η μετακίνηση όμως, έχει την έγκριση των ψηφοφόρων του;
Έχει συνταγματική νομιμότητα μεν, αλλά έχει νομιμότητα ηθική;
Μήπως έτσι ακυρώνεται η εμπιστοσύνη και η ψήφος του λαού, όταν προσχωρεί ο βουλευτής σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα;

Όταν ο νομοθέτης έδινε τη δυνατότητα αυτή στο βουλευτή, το έπραξε έχοντας κατά νου να λειτουργήσει η αποχώρηση από μία κοινοβουλευτική ομάδα και προσχώρηση σε μία άλλη, ως δικλείδα ασφαλείας, αν ο βουλευτής διαπιστώσει πως η κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία αρχικά συμμετείχε παραβίαζε το Σύνταγμα και τους νόμους.
Τα τελευταία 10 χρόνια ωστόσο, βλέπουμε τις μετακινήσεις βουλευτών να έχουν παγιωθεί και να αναμένονται αρκετές σε κάθε κοινοβουλευτική περίοδο για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που είχε ο νομοθέτης κατά νου.

Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να επανεξετάσουμε αυτή τη δυνατότητα;
Μήπως μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσει η παραβίαση της θέλησης του λαού;
Μήπως ήρθε η ώρα, όταν αποχωρεί ένας από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού διαφωνεί, να απαγορεύεται να προσχωρεί σε άλλη;

Αφού διαφωνεί, ας παραμείνει στο κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος βουλευτής.
Αν δεν επιθυμεί να είναι ούτε ανεξάρτητος βουλευτής, ας παραιτείται υπέρ του επόμενου στη λίστα προτίμησης των ψηφοφόρων του κόμματος του.

Το πολιτικό σύστημα δυσκολεύεται να κατανοήσει πως όταν δεν γίνεται σεβαστή η απόφαση του λαού για τους εκπροσώπους του, ο λαός θα στραφεί σε ακραία πολιτικά κόμματα, τα οποία αυτοπαρουσιάζονται ως συμπαγή και χωρίς διαρροές προς τρίτους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κέρδισαν και από μια έδρα, προερχόμενη από εμάς στην Ένωση Κεντρώων, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μας θητείας από το 2015 έως το 2019.

Τα κέρδη τους ήταν προσωρινά, το τέρας όμως των ακραίων κομμάτων που θέριεψε, με το να μη γίνεται σεβαστή η απόφαση του λαού, έχει απείρως μεγαλύτερη διάρκεια.

Πηγή : https://www.youtube.com/watch?v=-jXcvEE-kFU&t=704s
Posted : 22/12/2022

https://www.facebook.com/vas.leventis/posts/pfbid02TP13YhyZ4qPCGyePuAEwGxcRoJheiUiEtbVr9KMBbcA53VzpZVYqLptbt8KubewYl?__cft__[0]=AZUEtqpwO6cH6Q6fXgdokIsn6TQBa9HevIXUHzNr8OOlHtKj4pKUsr6XRUrvhhU-iKfGbjlM–xffMT_WziCP1H73VtpsssdNQfrFFeI6MGhB3gMrjNIZt5Nr9xoAQeYKPmMN24DSmZ1lr8CqrAWR0T4UuzjNR5hlI5Vt9h8DAZqLw&__tn__=%2CO%2CP-R