2023-03-30 11:11:00

Στην Ευρώπη για παράδειγμα, παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις, αυτές που καθορίζουν το μέλλον μας.
Αν οι εκπρόσωποι της χώρας μας δεν είναι άξιοι, ούτε άποψη θα έχουν για τις αποφάσεις ούτε γνώμη, πόσο μάλλον δε, συμμετοχή στις συνεδριάσεις.

By antidiaploki

Λέμε και εμείς όχι στα φαινόμενα διαφθοράς.
Λέμε όχι στα φαινόμενα χρηματισμού και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τρίτων.
Και λέμε ναι στην Ενωμένη Ευρώπη που παρά τα όποια προβλήματα της, οφείλει με διαρκή επαγρύπνηση να διαφυλάξει το δημιούργημα που λέγεται ενιαίος ευρωπαϊκός χώρος, να το επεκτείνει με ειρηνικά μέσα και να διασφαλίσει την εύρυθμη δημοκρατική λειτουργία του.
Κανένας από αυτούς που υποστηρίζουν τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει να προτείνει μία βιώσιμη εναλλακτική για το πώς θα λειτουργούν τα Ευρωπαϊκά κράτη, ποιες θα είναι οι σχέσεις μεταξύ τους και πώς θα συναλλάσσονται με τον υπόλοιπο πλανήτη, στην περίπτωση που η Ε.Ε έπαυε να υπάρχει. Κανένας τους δεν έχει εναλλακτική πρόταση.

Ρωτήστε τους κιόλας, μη διστάζετε. Να δούμε τι θα σας απαντήσουν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τέλεια. Έχει τα προβλήματα της.
Τα προβλήματα δεν είναι λόγος να την διαλύσουμε αλλά μία καλή αφορμή να τη βελτιώσουμε. Είναι μία αφορμή να επαναφέρουμε την Ευρώπη στον αρχικό της δρόμο, αυτόν που χάραξαν οι πεφωτισμένοι ηγέτες της μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Αυτοί οι ηγέτες όμως είχαν εξέλθει οι ίδιοι μέσα από τα ερείπια και τις καταστροφές που έφερε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Ήταν ακόμη φρέσκες οι μνήμες του και γνώριζαν ότι η διαφωνία, η έλλειψη πνεύματος συνεργασίας, η διχόνοια και η εκδικητικότητα επέφεραν τις καταστροφές.
Κατανοούσαν ότι η συνεργασία μπορούσε να τις αποτρέψει από το να επαναληφθούν.

Ούτε εμείς στην Ένωση Κεντρώων επιθυμούμε η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι ένωση διεφθαρμένων. Επιθυμούμε να είναι ένωση αδιάφθορων, ένωση των λαών, ένωση ειρήνης και προόδου, ένωση διαφάνειας.

Όι λαοί της Ευρώπης έχουν ύψιστο χρέος να αποστέλλουν ως εκπροσώπους τους στην Ευρώπη άτομα αξιόλογα, άτομα που δεν θα πατρονάρονται από άλλους πολιτικούς.
Θα μου πείτε, πώς θα ξέρετε αν ένα άτομο που διεκδικεί την ψήφο σας για να σας εκπροσωπήσει στο κοινοβούλιο είναι αξιόλογο;

Ρωτήστε τους και αυτούς. Ρωτήστε τους όλους, όλους μας. Ρωτήστε τους, ρωτήστε μας, τί πιστεύουν για το θεσμό στον οποίο προτίθενται να συμμετάσχουν, γιατί το πιστεύουν, πώς έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα και κυρίως τι προτίθενται να πράξουν όσο θα σας εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο.

Ο κόσμος δεν πρέπει να αρκείται στο χειροκρότημα και στη στείρα κριτική του “τα λέει καλά αυτός”, ούτε να κρίνει αν κάποιος είναι άξιος με κριτήριο την αναγνωρισιμότητα του.

Στην Ευρώπη για παράδειγμα, παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις, αυτές που καθορίζουν το μέλλον μας.
Αν οι εκπρόσωποι της χώρας μας δεν είναι άξιοι, ούτε άποψη θα έχουν για τις αποφάσεις ούτε γνώμη, πόσο μάλλον δε, συμμετοχή στις συνεδριάσεις. Ακόλουθοι θα είναι, όχι ηγέτες και θα αποφασίζουν άλλοι όσο οι δικοί μας εκπρόσωποι θα είναι απόντες!

Και η Ελλάδα, χρειάζεται ηγέτες αληθινούς για την εκπροσώπηση της, όχι εκπροσώπους της που θα σκέφτονται με ιδιοτελή κριτήρια, όχι εκπροσώπους της που δεν θα δίνουν το παρών στις συνεδριάσεις και στις επιτροπές όχι εκπροσώπους που θα σκέφτονται πώς θα κάνουν καριέρα, Όχι εκπροσώπους που θα είναι άπληστοι.

https://www.facebook.com/vas.leventis/posts/pfbid024v1qsSbNrKCgykSt2SqQFTkrMjPtMadNcu8kmwfw4NeT8pxeBTqDW2g5CUJWe1Lkl?__cft__[0]=AZXPwf2byvZJ4jyQtGd8r8pJHd1BGYqwZPcxakPUE4Ug7wS2tGh2MdT6w1ur1SIi8Jxbrnc1dIuRQnRkxoGs62bbavhzUccd_FXZs-M87oSOfnxV7sqxB7z17AdVmjHKdPR63S9_GZVp_3exc-2C3OjP&__tn__=%2CO%2CP-R

ũ䩪ޠ󵭥䱟᳧ �ϫיִ륩Რ�¯�, ᶩ屹읭砳�힬破ﵠʹ�᭴߭ﵠ̧�ܪ笠�ԥ�砷 ɯ��17. (EUIROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)