Το μείζον ζήτημα είναι η ασφάλεια του ελληνικού λαού και της Ευρώπης.
Πρέπει ένας Έλληνας πρωθυπουργός να καταφέρει να πείσει όλη την Ε.Ε. Πάρτε για παράδειγμα τον Ελ. Βενιζέλο που δίδαξε τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών και Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής του ένα πράγμα : ότι μπορείς να είσαι πρωθυπουργός μιας μικρής μεν χώρας αλλά με μεγάλη προοπτική.
Όταν ο Ελ. Βενιζέλος εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1910, η Ελλάδα ήταν ακόμη μικρότερη εδαφικά και πληθυσμιακά, κατάφερε όμως να τους πάρει όλους με το μέρος του.
Δεν πήγε στους Ευρωπαίους παριστάνοντας τον αντάρτη έτσι ώστε να τον απορρίψουν, έκανε έξυπνες κινήσεις και τον αποδέχτηκαν.
Τέτοιο πρόσωπο χρειάζεται η Ελλάδα, έτσι ώστε να κάνει τη χώρα μεγαλύτερη. Επειδή σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Κ. Καραμανλής και ο Γ. Παπανδρέου λίγο παλιότερα, την Ελλάδα την μίκρυναν.
Είμαστε χώρα χωρίς διεθνή ερείσματα, χωρίς κάποια σοβαρή συμμαχία και φιλία με άλλη χώρα ακόμη και με τη Γαλλία.
Μόνο όταν πρόκειται να αγοράσουμε από αυτούς οπλικά συστήματα θυμούνται τη “συμμαχία” μας.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες εάν έθετε προ των ευθυνών τους τους ηγέτες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Δε μπορεί η Ευρώπη να πουλά οπλικά συστήματα στην Τουρκία και μάλιστα σε μία εποχή που η Τουρκία ευθέως απειλεί τα σύνορα ευρωπαϊκών χωρών όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Είναι ουσιώδες αυτό, είναι κατά παράβαση της συνθήκης ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προβλέπει πως καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα εξάγει τεχνολογία σε τρίτη χώρα που απειλεί χώρα μέλος της Ένωσης ή και σε χώρα που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι χώρα απειλή για άλλες γειτονικές της.
Το μείζον ζήτημα είναι η ασφάλεια του ελληνικού λαού και της Ευρώπης.
Και η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ συνεχίζει να τονίζει την αναγκαιότητα της δημιουργίας κυβερνήσεων ευρείας συνεργασίας, για να δείξουμε στη διεθνή κοινότητα πως η Ελλάδα είναι χώρα που σέβεται τον εαυτό της, την εδαφική της ακεραιότητα και την εθνική της κυριαρχία και πως μπορεί να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της, όπως ορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες.