2023-04-08 11:11:00

Η παραμέριση των εγωισμών των κ.κ. Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη.

By antidiaploki

Η οικουμενικότητα στη διακυβέρνηση συνιστά παραμέριση των εγωισμών των κ.κ. Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη αλλά και κάθε επίδοξου πρωθυπουργού, συνιστά συνεργασία και συλλογική ευθύνη στις αποφάσεις και διαμοιρασμό ευθύνης και προϋποθέτει βέβαια να το έχει ζητήσει και ο λαός.

– Το 2009, ο λαός άλλαξε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με την αιτιολογία πως αυτή ήταν η χειρότερη κυβέρνηση.
– Ο λαός άλλαξε την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου το 2012, με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, με την αιτιολογία πως αυτή ήταν η χειρότερη κυβέρνηση.
– Ο λαός άλλαξε την κυβέρνηση Σαμαρά το 2015, με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με τη δικαιολογία πως αυτή ήταν τελικά η χειρότερη κυβέρνηση.
– Ο λαός άλλαξε πάλι το 2019 την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την αιτιολογία πως αυτή ήταν τελικά η χειρότερη κυβέρνηση.
– Τώρα ο λαός ζητά να αλλάξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την αιτιολογία πως αυτή είναι τελικά η χειρότερη κυβέρνηση.

Μόνο που αυτή τη φορά, δεν υπάρχουν άλλοι σωτήρες να περιμένουν στη σειρά για να μας σώσουν.
Η εποχή των σωτήρων έχει τελειώσει.
‘Οπως τελείωσαν και τα ψέματα των νυν κυβερνώντων αλλά και των πρώην.

Αυτό που δεν έχει τελειώσει όμως είναι η Οικουμενικότητα στη διακυβέρνηση, δεν έχει τελειώσει η προοπτική πολιτικών συνεργασιών, δεν έχει τελειώσει η realpolitik της περιβόητης ελληνικής πραγματικότητας, που περιλαμβάνει το ενεργειακό κοκτέιλ τιμών με τα σκαμπανεβάσματά του, τον πάντα ελοχεύοντα κίνδυνο της τουρκικής επέμβασης για όλα όσα η τουρκική εξωτερική πολιτική έχει στο μυαλό της, με τον Ταγίπ Ερντογάν να ηγείται αυτής της έκνομης προσπάθειας.

Ο λαός της Ελλάδας, τώρα που τελείωσαν οι επίδοξοι σωτήρες και τα παραμύθια, τώρα που 4 σχεδόν χρόνια μετά την πρωθυπουργία του κ. Μητσοτάκη διαπιστώνει πως η προσωπολατρεία και η επίκληση της αυθεντίας του εκάστοτε πρωθυπουργού που τον καλεί ο λαός να τον σώσει, σα μάγος με το ραβδί του δεν είναι η λύση, τώρα που ο λαός διαπιστώνει σιγά – σιγά πως τη λύση τη δίνουν οι θεσμοί, το Σύνταγμα, οι νόμοι, η συνεργασία και η ομόνοια, τώρα ο λαός οφείλει στον εαυτό του, όχι να καλέσει πίσω τον κ. Αλέξη Τσίπρα να τον σώσει, αλλά να ζητήσει από τους κ.κ. Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη και κάθε άλλο επίδοξο σωτήρα, να κάνουν πίσω, να αφήσουν τους εγωισμούς τους στην άκρη, να επιλέξουν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και να πορευτεί η χώρα με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ εξισορροπιστή των πολιτικών πόλων της Βουλής.