2023-04-09 11:11:00

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ σε όλο το διάστημα της παρουσίας της στο κοινοβούλιο υποστήριξε την εφαρμογή της Απλής Αναλογικής και την προοπτική οικουμενικών κυβερνήσεων.

By antidiaploki

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ σε όλο το διάστημα της παρουσίας της στο κοινοβούλιο υποστήριξε την εφαρμογή της Απλής Αναλογικής και την προοπτική οικουμενικών κυβερνήσεων. Και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την προοπτική αυτή.


Διότι ακόμη και αν ένας πρωθυπουργός έχει τις καλύτερες των προθέσεων, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση θα είναι μονοκομματική, είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει γύρω του άτομα με καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς και γενικότερα όσους δεν έχουν πρόθεση να εργαστούν για το καλό της χώρας αλλά μόνο για το ατομικό τους όφελος.


Όλοι οι πρωθυπουργοί τα τελευταία 12 χρόνια, παρά τις προθέσεις τους να βοηθήσουν την Ελλάδα να ανταπεξέλθει της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, περιστοιχιζόταν από εκπροσώπους του παλαιού κομματικού συστήματος, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν καμία αλλαγή και μεταρρύθμιση αλλά διατήρηση του παλαιού και σαθρού καθεστώτος.
Ένας πρωθυπουργός κοινής αποδοχής σε μια οικουμενική κυβέρνηση, θα έλξει τους αξιόλογους από όλα τα κόμματα, οι οποίοι έχουν ως κύριο μέλημά τους το καλό της χώρας και όχι την προσωπική τους ανέλιξη και τον ατομικό πλουτισμό.


Η ελληνική κοινωνία μετά από 12 χρόνια μνημονίων και εφαρμογής τους έχει κουραστεί. Τις μεταρρυθμίσεις των μνημονίων έπρεπε να να τις έχουμε τελειώσει 5 με 6 χρόνια πριν από σήμερα.
Αντί για αυτό, έχουμε ένα πολιτικό σύστημα, ανεξάρτητα του ποιός κυβερνά, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αντιστέκεται σθεναρά σε οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική προσπάθεια, είτε αυτή έχει επιβληθεί από τα μνημόνια, είτε γίνεται εσωτερικά και αναγκαστικά.
Για αυτό και στην Ένωση Κεντρώων υπερτονίζουμε την ανάγκη δημιουργίας οικουμενικών κυβερνήσεων, κυβερνήσεων οι οποίες θα σηκώσουν το τελευταίο μεγάλο βάρος μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στη χώρα για να μπορέσει η Ελλάδα να αλλάξει επίπεδο και να μπορεί να ανταγωνίζεται ευθέως τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.


Αλλά αυτό θα επιτευχθεί μόνο με σύμπνοια και όχι με κυβερνήσεις και πολιτικό σύστημα το οποίο συνεχίζει να αρνείται την πρόοδο και συνεχίζει να είναι προσκολλημένο σε ένα παρελθόν που αποδεδειγμένα κατέστρεψε την Ελλάδα, αντί να τη βελτιώσει.